X

USR cere eliminarea cardurilor de sănătate: ‘Pot fi un vector de transmitere a infecției’

card de sănătate

USR cere Ministerului Sănătății și CNAS să ia măsuri de urgență pentru decongestionarea unităților medicale, în condițiile declarării pandemiei de coronavirus.  De asemenea, Uninea solicită eliminarea cardurilor de sănătate, al căror sistem nu funcționează, și care pot transmite virusul.USR a ceut, joi, Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să ia, de urgență, măsuri pentru a nu se mai produce aglomerări la furnizorii de servicii medicale.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanții Uniunii solicită modificarea normelor de aplicare a Contractului cadru, astfel încât pacienții cronici să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la unitățile medicale pentru documente care să revalideze starea lor de sănătate.

„Pacienții cronici, categorie vulnerabilă, nu mai trebuie să fie expuși prin folosirea mijloacelor de transport. Conform prevederilor actuale, pacienții cu patologie cronică trebuie să meargă la medicul de familie pentru un bilet de trimitere pentru un consult de specialitate, în urma căruia să îi fie recertificat diagnosticul și reconfirmată indicația pentru o anumită terapie. Uniunea Salvați România cere Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să modifice normele de aplicare a Contractului cadru astfel încât pacienții cronici să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la unitățile medicale pentru documente care să revalideze starea lor de sănătate. Se impune, așadar, eliminarea protocoalelor terapeutice care constituie baza de prescriere și monitorizare a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, astfel încât medicul de familie să poată efectua prescripția medicală necesară pacienților cronici”, se arată într-un comunicat al USR.

Potrivit acestuia, Uniunea propune eliminarea cardurilor de sănătate.

„De asemenea, se impune eliminarea utilizării cardului de sănătate, având în vedere disfuncționalitatea sistemului informatic al CNAS, dar și faptul că respectivul card poate fi un vector de transmitere a infecției cu coronavirus. Nu în ultimul rând, se impune găsirea unor soluții de susținere financiară a unităților sanitare, în condițiile în care este necesară limitarea activităților medicale curente, programabile, astfel încât infrastructura medicală să fie disponibilă pentru acoperirea națională cu servicii medicale în contextul pandemiei cu Covid-19”, se mai arată în comunicat.

USR consideră, totodată, că Ministerul Sănătății trebuie să recomande amânarea intervențiilor chirurgicale programabile, astfel încât să fie menținute disponibile resursele umane și unitățile de terapie intensivă.

USR mai cere identificarea de resurse și planuri astfel încât triajul epidemiologic să se realizeze în afara Unităților de Primiri Urgențe, dar și ghiduri și protocoale clare pentru supravegherea în condiții de izolare la domiciliu a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus care nu prezintă simptomatologie severă și nu necesită spitalizare.

De asemenea, potrivit USR, în cazul creșterii numărului persoanelor aflate în carantină, supravegherea respectării măsurilor trebuie delegată și Poliției locale sau naționale ori chiar angajaților din instituțiile de ordine publică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

 1. “Suntem APOCALIPSA Suntem SFARSITUL LUMII in care DOMINA BARBATUL”
  Liturghie feministă DE 8 MARTIE în fața mega-catedralei
  https://www.youtube.com/watch?v=-5tRTfll-qA
  VIDEOUL A FOST POSTAT DE UN RUSOFON, Oleg Brega
  Comentarii:
  Alin Petrus: Sataniste ca Brega si nu au habar ca e Postul Pastelui!
  Ovidiu Buștean: O blasfemie ,la adresa lui Dumnezeu , trebuie să ne apărăm credința noastră nu Homosexualitatea acestei lumi , vai de ei !

  Gheorghe Grigore: Stati ma putorilor in genunchi. Si nu pentru rugaciune…. Ce catele proaste.

 2. Violeta Alexandru, Bau-Bau pentru copii, dar prietena homosexualilor!
  Violeta Alexandru, fostă domnișoara Bau, este o prezență nelipsită de la marșurile LGBT! Iat-o alături de Remus Cernea, și el un promotor al ideologiei LGBT. Bine că n-are șanse să ajungă primar al Bucureștiului, că tot se zvonește că ar vrea să candideze, că atunci am avea câte un Gay Pride pe săptămână în capitală!
  https://bpnews.ro/2020/02/05/violeta-alexandru-bau-bau-pentru-copii-dar-prietena-homosexualilor/

 3. Satanistul Vitalei Lisnic, care în toamna lui 2016 a fost amendat de o instanță de la Chișinău pentru că a vânat pokemoni în Catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din centrul orașului, îi amenință pe creștinii implicați în acest caz, spunându-le că vor regreta că au apelat la justiție.
  Într-un filmuleț video, care a fost postat pe site-ul curaj.md de Oleg Brega, care este un ateu declarat, Vitalie Lisnic spune:
  “Ei (creștinii — n.n.) să nu fi făcut gâlceavă, poate se petreceau două, trei evenimente, dar nu mai atrăgea nimeni atenția la ele. Și gata. Dar așa ei au făcut mai rău. Așa va fi și cu religia satanistă. Dacă vor să o introducă (s-o interzică prin lege — n.n.), mai rău o să-și facă”
  https://sputnik.md/society/20170113/10759682/satanisti-pokemoni-crestini-ortodocsi-atei-cult.html

 4. ”Spunea părintele Cleopa: măi, părintele cu care eram eu la oi când eram tânăr s-a întâlnit cu un pustnic şi a întrebat „Părinte, când ar să fie sfârşitul lumii?”. Şi pustnicul i-a răspuns: „Ştii când va fi sfârşitul lumii? Când nu va mai fi cărare de la un vecin la altul”.

  Iată cărările se închid…
  https://www.dcnews.ro/calugarul-danci-mesaj-care-da-fiori-despre-sfarsitul-lumii-in-contextul-noului-coronavirus_736004.html

   1. Cred că asta și vor USR-iștii! Cel mai infect partid din istoria României!
    De coronavirus ne este frică, dar când ne vom vindeca de spălare pe creier?

  1. Pai daca nici presa si nici Patriarhia nu spun nimic, nu trebuie sa le faca cineva “reclama”, ca sa stie lumea de prezenta si activitatile lor, mai ales daca filmarea a fost facuta si postata de un mujic ateu simpatizant al satanistilor din Moldova? Eu tot fac reclama activitatilor mujicesti din Romania, iar mujicii sunt suparati in loc sa-mi multumeasca.

  2. Văd că mai există și alți “Liviu” care postează, vreau să subliniez că este prima dată când postez la acest articol.
   I se spune și:
   uSRI+2&1/4

 5. Intram in scenariul 3 de haos: se pregateste golirea inchisorilor, ca in Iran!
  “Se abiliteaza Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru initierea unui act normativ de modificare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, care sa fie pus in regim de urgenta in dezbatere parlamentara.”
  https://www.stiripesurse.ro/primele-decizii-din-scenariul-3-de-covid-19-in-romania-anumiti-demnitari-pot-iesi-din-izolare_1440612.html
  Urmeaza scenariul 4 de haos: toata tara devine o inchisoare (starea de urgenta)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button