X

Banca centrală americană pompează peste 1.500 miliarde dolari în pieţele financiare pentru a evita criza

BREAKING. Fed, banca centrală americană, pompează peste 1.500 miliarde dolari în pieţele financiare pentru a evita criza. Bursele americane îşi mai reduc din pierderi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fed, banca centrală americană, intervine în pieţele financiare pentru a doua zi la rând şi pentru a treia oară săptămâna aceasta, de data aceasta cu un plan masiv de achiziţie de active, în încercarea de a limita impactul coronavirusului asupra economiei naţionale şi chiar globale. 

Per total, eforturile băncii centrale americane se ridică până la 1.500 miliarde dolari, pe care le va pompa în sistemul financiar pentru a combate şocurile economice generate de pandemia de coronavirus, potrivit CNBC.

Banca centrală americană spune că va modifica programul de achiziţie a titlurilor de stat „pentru a adresa perturbările neobişnuite înregistrate în pieţele de finanţare, pe titluri de stat, din cauza epidemiei de coronavirus”, a transmis New York Fed într-o declaraţie lansată joi dupăamiază, în contextul în care bursa americană se îndrepta spre cea mai proastă zi din 1987.

Fed-ul transmite că va pompa banii pentru a elimina stresul înregistrat la nivelul pieţelor de finanţare pe termen scurt şi pe piaţa de titluri de stat.

Braţul din New York al băncii centrale a anunţat că va majora dimensiunea operaţiunilor de creditare pe piaţa repo, unde investitorii împrumută cash în schimbul unor garanţii de înaltă calitate cum ar fi titlurile de stat.

Acţiunea băncii centrale a transmis un impuls către pieţele de acţiuni din SUA, care se tranzacţionau pe scăderi de aproape 9% înainte de intervenţie, pe fondul temerilor legate de incapacitatea de a limita extinderea pandemiei.

Indicele S&P 500 a recuperat uşor o parte din scăderile de astăzi şi se tranzacţiona pe un minus de 5,5% în prima jumătate de oră după declaraţia Fed.

Banca centrală va oferi cel puţin 500 miliarde dolari sub formă de împrumuturi pe trei luni, cu efect imediat, cu o altă tranşă de 500 miliarde dolari care începe vineri

Mai mult, a pus pe masă încă 500 miliarde dolari, începând de vineri, pentru împrumuturi pe o lună.

Începând de săptămâna viitoare, banca centrală a spus că va oferi simultan împrumuturile pe trei luni în valoare totală de 500 miliarde dolari şi împrumuturile pe o lună într-o valoare similară, până pe 13 aprilie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Cotația petrolului SE PRĂBUȘEȘTE pe fondul Războiului comercial dintre Rusia și Arabia Saudită aduce CEL MAI GRAV declin după Războiul din Golf
  https://www.stiripesurse.ro/cotatia-petrolului-se-prabu–e–te-pe-fondul-razboiului-comercial-dintre-rusia-si-arabia-saudita-aduce-cel-mai-grav-declin-dupa-razboiul-din-golf_1440080.html

  Rusia nu are epidemie coronavirus, dar ca sa-si arate dibacia in fata intregii lumi, isi construiaste si ea un spital in timp record, cu ajutorul Chinei
  Cu o capacitate de 500 de paturi conectate la aparate de respiratie, spitalul se va afla la circa 60 de kilometri sud-vest de centrul Moscovei si se va intinde pe o suprafata de 43 de hectare.
  http://www.ziare.com/international/rusia/rusia-vrea-sa-construiasca-si-ea-un-spital-in-timp-record-cu-ajutorul-chinei-1601549

  Toate merg ca pe roate, asa ca se rostogoleste la vale Putinstanul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button