X

Ce mai e și asta? Mitropolitul Banatului cere credincioşilor să NU mai intre în biserici: ‘Să asculte slujbele din curtea lăcașurilor de cult, la difuzoare’

mitropolitul ioan al banatului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanţii Mitropoliei Banatului au transmis unele recomandări preoţilor din Centrul Parohial Timişoara, printre care aceea că enoriaşii pot asculta slujbele din curtea lăcaşurilor de cult, la difuzoare.  Recomandarea Mitropoliei Banatului vine în contextul infectărilor cu coronavirus, pentru a nu se crea aglomeraţie.

“Duminica, în biserici, mai ales în Timişoara, unde se adună câte 200 de credincioşi, se poate sta şi în afara lăcaşurilor de cult, în curtea bisericilor, pentru că marea majoritate a bisericilor au sisteme de sonorizare. Sunt foarte mulţi credincioşi care vin, intră cinci minute în biserică, aprind o lumânare, apoi pleacă mai departe. Instrucţiunile sunt transmise acum şi în teritoriu, pentru a anunţa toţi preoţii”, a declarat pentru News.ro, Ionel Popescu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Timişoarei.

Potrivit sursei citate, în Centrul Parohial Timişoara se dezinfectează, periodic, toate obiectele cu care intră în contact enoriaşii, iar oamenii care sunt bolnavi sunt rugaţi să stea acasă.

“Am transmis în biserici să se ia măsuri de dezinfectare a tuturor obiectelor cu care vin în contact direct credincioşii: uşi, strane, icoane, balustrade, podeaua se dezinfectează cu materiale de dezinfecţie specială. Suntem conştienţi de ceea ce înseamnă protecţia credincioşilor. Toţi preoţii îi anunţă pe credincioşii care sunt răciţi să nu vină la biserică. Sunt chemaţi în timpul săptămânii cei care doresc să se spovedească şi să se împărtăşească în acest post, pentru ca atunci sunt mai puţini oameni în biserică”, a mai spus Ionel Popescu.

Conform hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, adunările la care participă mai mult de 1.000 de persoane sunt strict interzise, iar pentru orice eveniment în care se adună peste 200 de oameni este nevoie ca organizatorii să solicite un aviz de la Direcţia de Sănătate Publică şi să ofere toate datele despre participanţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button