X

Nordul Italiei: Papistașii își suspenda activitatea de frica coronavirusului

Sursa Foto: catholicnewsagency. com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Câteva eparhii catolice din nordul Italiei au suspendat “slujbele” și alte activități în această săptămână pentru a ajuta la limitarea răspândirii COVID-19, boala respiratorie cauzată de coronavirus.
Regiunile nordice din Italia au înregistrat o criză dramatică în cazurile de coronavirus în weekend, ceea ce a determinat anumite regiuni să suspende toate evenimentele sau adunările de orice formă, în public sau privat.
Ca răspuns la focar, eparhiile din zonă au luat diferite măsuri, inclusiv anularea “slujbelor” și solicitarea catolicilor de a primi Euharistia doar în mână.
De asemenea, oficialii italieni au impus restricții de carantină asupra mai multor orașe din regiunile Lombardia și Veneto, unde s-au produs majoritatea infecțiilor.
Numărul infecțiilor cu coronavirus în Italia a ajuns la 219 . Șase persoane au murit din cauza virusului din țară, care are cel mai mare număr de cazuri din Europa.
Arhiepiscopia Milanului a suspendat “slujbele” începând seara, 23 februarie, până la o nouă notificare. Catedrala din Milano a fost de asemenea închisă turiștilor din 24 și 25 februarie.
La Veneția, Arhiepiscopul Veneției, Arhiepiscopul Francesco Moraglia a suspendat “Liturgiile” și alte sărbători “liturgice”, inclusiv “botezurile” și Înălțarea Crucii, până duminică 1 martie.
Moraglia i-a invitat pe credincioși să „dedice un timp convenabil rugăciunii și meditației” în locul “Liturghiei”.
Conferința episcopilor italieni a dat publicității o declarație pe 24 februarie în care au spus că reînnoiesc rugăciunea Papei Francisc de apropiere cu persoanele afectate de virus și familiile lor; rugăciunea pentru medici și asistente medicale din unitățile sanitare, chemată să facă față acestei urgențe la frontieră; rugăciune pentru cei responsabili pentru luarea măsurilor de precauție și restrictive. ”
Episcopii au spus, de asemenea, că s-au angajat să își facă partea „pentru a reduce dezinvoltura și temerile”.
„Acesta este momentul pentru a găsi motive pentru pragmatism, încredere și speranță, care ne permit să ne confruntăm împreună cu această situație dificilă”, au spus ei.
Alte răspunsuri includ Eparhia de Torino, unde arhiepiscopul a anulat toate evenimentele și întâlnirile parohiale pentru săptămâna 24 februarie – 1 martie, cu excepția Liturghiei, solicitând ca toți catolicii să primească Euharistia în mână.
Episcopii din regiunile Emilia-Romagna și Liguria au cerut, de asemenea, anularea “Liturgiilor” și a altor activități parohiale în această săptămână în cooperare cu ordonanțele civile împotriva adunărilor publice.
În Padova, Bazilica Pontificală a Sfântului Anton va rămâne deschisă pentru rugăciune, dar “Liturgiile” și alte funcții religioase sunt suspendate. Muzeul bazilicii va fi închis până la 1 martie.
Într-un anunț, frații franciscani care operează în altar au spus că „încredințează mijlocirea Sfântului Anton toate persoanele care suferă de această epidemie, cei care și-au pierdut persoanele dragi și cei care fac tot posibilul pentru a-i ajuta pe bolnavi și pentru a face față în mod adecvat acestei situații de urgență pentru sănătate “.”
COVID-19, este o boală respiratorie cauzată de coronavirus care a avut originea în provincia Hubei (care se învecinează cu Henan) în China.
Noua tulpină de coronavirus poate provoca febră, tuse și dificultăți de respirație. În unele cazuri, poate duce la pneumonie, insuficiență renală și sindrom respirator acut sever.
În China continentală, numărul mortilor coronavirusului a ajuns la 2.442 și peste 76.000 au fost infectate.
Virusul s-a răspândit în 28 de țări, cu aproximativ 1.769 de cazuri confirmate în afara Chinei continentale și 17 decese.
Potrivit autorității chineze de sănătate săptămâna trecută, 80,9% din infecțiile cu coronavirus sunt ușoare, 13,8% sunt severe și 4,7% sunt critice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Papistașii trebuiau să-și suspende activitatea încă din anul 1054! Acum să se roage Papei să oprească răspândirea virusului!

  Nu spun ei că Papa este capul Bisericii? Nu i se închină? Nu spun că e infailibil?

  Doamne miluiește-i pe toți cei ce suferă sufletește și trupește și ajută-i să găsească drumul spre mântuire!

  1. Ca-i real sau nu virusul, eu inclin sa cred ca-i real si inca nu si-a atins maximul de efect, e bine ca mai toti oamenii sa aiba la indemana si sa foloseasca preventiv ARGINT COLOIDAL.
   Nu strica, nu se strica, nu face rau, doar bine si costa si putin.
   Spuneti tuturor, la toti prietenii sa se documenteze despre ARGINTUL COLOIDAL

   https://www.qbebe.ro/uploads/articole_cms/articole_imagini/Irina%20Olteanu_128/15.12.2014/argint_coloidal2.jpg

   Argintul coloidal păstrează în mod natural moleculele de oxigen, iar particulele de argint încărcate electric, ionii de argint, se pot alipi de membranele celulelor bacteriene în mod direct și pot produce efectul de blocare a respirației celulare.

   Prin efectul germicid rapid, și anume distrugerea a peste 600 de tipuri cunoscute de microbi (viruşi, bacterii, ciuperci, stafilococi etc), argintul coloidal are numeroase beneficii asupra corpului uman. Totuși, există cel puțin 9 beneficii și proprietăți ale argintului coloidal care sunt demonstrate de literatura medicală. (1)

   1. Rolul antibacterian
   În primul rând, abilitatea argintului coloidal de a controla bacteriile rezistente la antibiotic este uimitoare. În perioada în care era angajatul UCLA Medical School, în 1980, Larry C. Ford a documentat peste 650 de agenți patogeni cauzatori de boli diferite care au fost distruși în câteva minute după expunerea lor la cantități mici de argint. (2)

   Argintul coloidal, spre deosebire de antibioticele moderne, pur și simplu nu creează rezistență sau imunitate în organismele pe care le distruge.

   2. Refacerea rănilor și sănătatea pielii
   Robert O. Becker, MD, afirmă că argintul coloidal stimulează vindecarea pielii și a țesuturilor moi. (3) Într-un studiu de cercetare produs de Pharmacognosy Communications în 2012, este specificat faptul că argintul coloidal ar trebui introdus ca bază în soluțiile pentru tratarea arsurilor, afltelor, parodontiei și a altor afecțiuni. (4)

   De exemplu, puteți trata pecingina (Tinea capitis) acasă, cu argint coloidal, deoarece este un puternic anti – fungic. Cauzată de o ciupercă ce trăiește pe stratul superior al pielii, pecingina este contagioasă și răspândită prin contact cu pielea și prin materiale contaminate, cum ar fi îmbrăcămintea.

   Argintul coloidal aduce beneficii în multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis sau eczeme. Este folosit și pentru zgârieturi și chiar pentru ameliorarea leziunilor lăsate de arsuri.

   3. Ochii roșii și infecțiile urechii
   Ochii roșii reprezintă inflamara membranei mucoase care acoperă globul ocular și este cauzată în principal de o bacterie sau infecție virală. Argintul coloidal poate fi folosit pentru acțiune promptă împotriva iritației, și în general a virusurilor și bacteriilor care cauzează infecții puternice.

   Atunci când este utilizat sub formă de picături de ochi, argintul coloidal ridică celulele infectate prin atragerea acestora electromagnetic. Aceste celule infectate sunt apoi trimise în sânge ca să fie eliminate.

   Antibioticele moderne sunt desemnate să lucreze împotriva unor clase specifice de bacterii, dar infecțiile urechii pot fi cauzate de o multitudine de bacterii sau chiar și ciuperci. În acest caz, prescripția antibioticelor este fără folos, contrar argintului coloidal care s-a dovedit efectiv, indiferent de cauza infecției.

   4. Rolul antiviral
   Beneficiile argintului coloidal se regăsesc și în afecțiuni precum pneumonie, herpes, zona zoster sau veruci. Doctorul Martin Hum de la Institutul de Nutriție Optimă din Statele Unite listează argintul coloidal ca fiind unul dintre remediile naturale care opresc virusurile în mod rapid. (5)

   Argintul coloidal sufocă virusul și poate chiar să reducă activitatea virusului HIV la pacienții infectați cu SIDA. De asemenea, există numeroase cazuri în care s-a dovedit eficiența argintului coloidal în combaterea virusului hepatitei C.argint coloidal

   5. Rolul Anti – inflamator
   Argintul coloidal este de asemenea un remediu anti-inflamator. Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite (NIH) au studiat efectele inflamației după ce au fost tratate cu argint coloidal. Au aflat că pielea inflamată a porcinelor cărora li s-a aplicat tratament cu argint coloidal s-a refăcut complet după numai 72 de ore. (6)

   Cercetările încep să reflecte ceea ce mulți oameni cunosc deja de ani de zile, și anume că argintul coloidal poate reduce inflamarea, accelerează vindecarea și grăbește refacerea celulelor.

   6. Remediu pentru Sinuzită
   Folosit în numeroase infecții ale sinusurilor, argintul coloidal poate avea beneficii atunci când este folosit ca spray nazal, așa cum a arătat un studiu al Forumului Internațional pentru Alergii și Rinologie. (7)

   Fiind cunoscut ca având efecte benefice în distrugerea STAPH Aureus, se pot aplica câteva picături de argint coloidal în cavitatea nazală și se lasă să se prelingă prin mișcări ale capului, prin aplecarea lui pe spate, apoi revenire.

   De asemenea, este important să subliniem că cercetările recente indică faptul că infecțiile ascunse de către agenți patogeni ar putea fi o cauză a inflamațiilor respiratorii asociate cu alergii comune și astm. Argintul coloidal distruge infecțiile Pseudomonas aeruginosa, ce ar putea fi motivul pentru care cei care suferă de alergii din aer gasesc adesea un ajutor important în proprietățile argintului coloidal.

   7. Răceală / Gripă
   Unii susțin că argintul coloidal ajută la prevenirea tuturor tipurilor de gripă, inclusiv gripa porcină, precum și răcelile comune. (8)

   Au fost câteva studii care au testat medical aceste presupuneri, dar în 2011, NIH a luat 100 de copii sub vârsta de 12 ani care sufereau de răceală comună și congestie nazală și i-au divizat în 2 grupuri. Primul grup a fost tratat cu o soluție care conține argint coloidal și beta glucan, iar al doilea grup a fost tratat cu soluție salină. Deși ambele grupuri au beneficiat de tratament, 90% dintre copiii tratați cu argint coloidal s-au refăcut complet. (9)

   8. Pneumonie – sistemul respirator
   Medicamentele moderne au devenit limitate în eficacitate atunci când vorbim de tratarea bronșitei sau a pneumoniei. În general, antibioticele sunt administrate ca primă soluție de apărare, dar atunci când pneumonia este virală, antibioticele nu ajută. Cel mai mare avantaj al argintului coloidal este că poate ajuta, indiferent de agentul patogen.

   Argintul coloidal este un produs remarcabil care luptă împotriva bronșitei și pneumoniei și atunci când este ingerat, dar și mai eficient atunci când este utilizat pur și simplu prin aerosoli.

   În acest mod, argintul are contact direct cu germenii aflați în plămâni, cei care cauzează bronșita sau pneumonia. Practic, este același lucru cu a utiliza un aparat de respirație artificială; argintul curăță rapid, în doar câteva zile.

   Cea mai eficientă metodă pentru folosirea argintul coloidal în curățarea plămânilor este utilizarea unui nebulizator. În general, se utilizează o linguriță de aproximativ 3 ori pe zi, timp de 10 până la 15 minute.

   9. Boala Lyme
   Acțiunea argintului coloidal este remarcabilă și în tratarea bolii Lyme, datorită faptului că este un agent natural anti-bacterian și anti – viral extrem de puternic.

   Avantajul acțiunii argintului coloidal este că aceasta nu afectează starea generală de sănătate, cum fac antibioticele. Argintul coloidal distruge virusuri, fungi și paraziți, în cazurile în care paraziții trăiesc într -o relație de simbioză cu un agent bacterian, situație foarte comună, în special în cazul paraziților cu transmitere hematogenă, cum ar fi boala Lyme. Datorită modului în care argintul distruge cu o sarcină electrică, nici un agent patogen nu poate fi imun. Nicio vietate nu poate dezvolta imunitate la electricitate.

   https://vegis.ro/blog/argintul-coloidal-9-beneficii-demonstrate/

 2. Asa-i scenariul de Bruxeles:
  Avocatul Gheorghe Piperea critică autoritățile în cazul gestionării situației coronavirusului, opinând că starea de urgență va ajunge să fie cerută chiar de populație.

  „M-am uitat aseara (luni seară) la brifingul de presa tinut de sefii „celulei de criza”. Am rezistat 3 minute. Exceptandu-l pe Arafat, toti inteligentii de la microfoane zambeau pe sub mustata la intrebarile panicate ale ziaristilor din sala. Streinu-Cercel, eternul influencer al companiilor BigPharma, virusologul nepereche, abia daca isi retinea hohotele de ras (numarand, probabil, in gand sutele de milioane rezultate din vanzarea fricii de coronavirus). Initial, m-am gandit ca acesti indivizi, inca ministri interimari, plus un manager de spital uitat acolo de Dumnezeu, inca de pe vremea lui Ciorbea, isi bat joc de spaimele noastre. Ulterior mi-am dat seama ca ei stiu ce urmeaza. Azi (miercuri -mnr.) e sedinta CSAT. Chiar daca nu se va decreta, inca, stare de urgenta (pentru ca inteligentii ministri interimari de la sanatate si interne au zis ca inca nu sunt suspiciuni de coronavirus in Bucuresti, in ciuda tot mai multor informatii care converg catre concluzia ca epidemia s-a instalat deja), masuri severe de pre-carantina sunt iminente, pentru ca aparitia primului caz oficial de infectare este o chestiune de ore. Aglomeratiile vor fi interzise – fara cluburi, spectacole, petreceri, cursuri, corporatisti gramada la metrou, plimbare sau shoping prin mall etc. Magazinele si farmaciile vor fi luate cu asalt. La fel, clinicile (private sau nu) si spitalele vor fi covariste de pacienti panicati. Starea de urgenta va fi, dupa aceea, o chestiune ceruta chiar de populatie. Si atunci vom vedea cine mai rade de chinezi sau cine ii mai aplauda ca au construit spitale de campanie, cu gratii la geam si cu paza militara, in 6 zile.
  Oricum, din punct de vedere economic, dezastrul este in plina derulare. A inceput in Italia, dar e chestiune de ore pana cand va iradia catre Romania si chestiune de zile pana cand va iradia in Germania si in Franta, unde neo-nazismul traieste o noua tinerete (sa vedeti, ulterior, goana dupa tapi ispasitori cu ochi oblici sau cu piele maronie …). Marea Britanie a iesit la timp din UE, deci isi va putea inchide mai usor granitele, la nevoie.
  De aceea spun, scrieti, puneti pisici si gascani pe facebook, amuzati-va cat mai e timp. Curand, placerile astea vor fi suspendate”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook.

  https://www.cotidianul.ro/ce-a-observat-avocatul-piperea-in-fenomenul-momentului/

  1. Lumea nu a inteles care-i substratul: criza economica a inceput si epidemia de coronavirus este doar un pretext pentru a inchide fabricile si a lasa zeci de milioane de oameni fara servici. In acest fel nu se mai pot face proteste, din motive de carantina., asa ca lumea va sta acasa pana nu mai are cum sa traiasca.
   Chiar si cei 28.000 de militarii americani din Coreea de Sud au fost “suspendati pe o perioada nedeterminata”.

 3. Primarul din Focşani: „Dacă apare o singură persoană infectată cu coronavirus închid oraşul, iau cele mai drastice măsuri. Vreau să-mi protejez cetăţenii, indiferent de ce se spune la nivel naţional, pentru că nu e posibil să fim indiferenţi la asemenea situaţii, ieri am fost în spitalul din Focşani şi am discutat cu ei, în spital sunt pregătiţi şi nu prea.
  În afară de un triaj şi să trimită pacienţii la Matei Balş nu pot face nimic.”
  https://magnanews.ro/2020/02/primarul-care-vrea-sa-inchida-granitele-orasului-daca-apare-un-caz-confirmat-de-coronavirus/
  Arsenie Boca: „Mai, sa stiti ca multi vor pleca din tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci Romania va fi inconjurata de flacari”.

 4. La papiști se poate întâmpla orice, ei fiind eretici și neavând Sfinte Taine!
  Problema este să nu se întâmple la fel și la noi! Ferească Dumnezeu de așa ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button