X

Protest duminică, la București, împotriva Codului Administrativ

Cod Administrativ 2019

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cod Administrativ 2019, Codului Administrativ

Protest la București, duminică, pentru a cere Preşedintelui să NU promulge legea noului Codului Administrativ

O delegaţie a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș şi Asociației Calea Neamului va fi prezentă duminică 23 februarie, la ora 16,30, în fața Palatului Cotroceni (zona Statuii ,,Leul”), pentru a cere Instituției Prezidențiale să NU promulge legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român. 

Proiectul Ordonanței de Urgenta a fost adoptat de fostul Guvern PSD si a fost larg criticat de opoziție, societatea civila chiar si de președinte.

 Conform noului Cod Administrativ, limba unei minorităţi va putea fi folosită în administraţie dacă respectiva etnie depăşeşte 20%.

În întreg palierul administrativ local şi central se va produce o epurare etnică, angajații români care nu cunosc maghiara, germana sau limba romă, risca sa fie înlocuiți cu etnici din minoritățile respective. Mai mult vor apărea situaţi bizare în care autorităţile vor trebui să interacţioneze în 19 limbi ale minorităţilor naţionale recunoscute, limbi care pot fi aprobate în diverse unităţi administrative locale.

Acolo unde minoritatea maghiară are un procent mai mare de 20% autorităţile sunt obligate nu doar local, ci şi serviciile deconcentrate ale ministerelor din județe, precum şi instituțiile publice aflate în subordinea lor, să utilizeze limba maghiară. Astfel limba maghiară se va extinde de la nivel local, la nivel central, guvernamental. Iar ţinând cont că maghiar reprezintă prima minoritate în România asta înseamnă automat crearea unei a doua limbii naţionale.

Prin noul cod administrativ apare o situaţie contrara caracterului naţional al România anume că se vor putea emite acte oficiale bilingv. Pentru început vorbim doar de limba maghiară dar în viitor vom putea vorbi şi de alte limbi.

În consiliile locale în care consilierii locali aparținând unei minorități naționale reprezintă cel puțin 20% din numărul total, ședințele consiliului local se va putea folosi limba minorității respective.

Astăzi am ajuns în situaţia aberanta în care guvernul PSD nu mai există dar România trebuie în continuare să plătească poliţa stabilită de aceştia către UDMR.

Patriotul Mihai Tîrnoveanu, militant pentru drepturile romanilor din Covasna şi Harghita cheamă românii din nou să apere atât prezentul cât și viitorul limbii române din Ardeal:

Dați VESTE fraților, nu-i lăsați singuri pe românii din Covasna, Harghita, pe frații și surorile voastre din Ardeal!

Îi vom solicita Președintelui și printr-o petiție depusă la administrația prezidențială, să rămână consecvent poziției sale din 2018, când a contestat la CCR aceleași puncte din Codul Administrativ pe care le-am evidențiat și noi ca fiind neconstituționale, care se referă la extinderea obligativității folosirii limbii maghiare de la nivel local, la nivel central, precum și la eliminarea condiției îndeplinirii pragului de 20% pondere minorități naționale pentru utilizarea limbii materne a acestora în administrație.

Vă chemăm din nou să faceți încă odată efortul de a apăra LIMBA ROMÂNĂ, caracterul acesteia de singură limbă oficială în statul român. Vă chemăm din nou să spunem un NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR. Vă chemăm ca prin atitudinea noastră să răsturnăm negocierile politicianiste ale UDMR.

Fraților, Carpații nu ne-au despărțit niciodată, ci ne-au unit, fiți umăr lângă umăr cu cei de același sânge de peste munți.

Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button