X

Proiectul de lege pentru vaccinare obligatorie a fost respins după ce mii de oameni au protestat în New Jersey

Un proiect de lege din New Jersey, ce ar fi restrâns dreptul la consimțământul informat al părinților și copiilor permitându-le să refuze vaccinurile, a fost respins luni. Proiectul de lege ce ar fi eliminat excepțiile religioase nu a reușit să treacă de Parlamentul statului New Jersey.

Potrivit rapoartelor, proiectul de lege a fost anulat în Senat înainte de votarea acestuia deoarece legislatorii știau că nu întrunea numărul necesar de voturi. Susținătorii legii intenționează să-l reintroducă marți dar asta conferă opozanților  un nou cadru de timp pentru procedura de audiere publică.

Mii de protestatari s-a adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva eliminării dreptului la consimțământul informat. Cum era de așteptat, cei ce doresc să-ți limiteze dreptul de alegere și suveranitatea corporală și să te forțeze să faci o injecție chiar dacă contravine tuturor crezurilor tale, nu au reacționat bine. Au promis chiar și “război”.

“Suntem pregătiți să mergem la război pentru asta”, a declarat Președintele Senatului Stephen Sweeney (Democrat) luni, potrivit NJ.com. “Ne vom asigura că proiectul de lege va trece. Este o chestiune de sănătate publică, de protejarea populației.”

Pe de altă parte, Sue Collins, co-fondatoare a Coaliției pentru Alegere în Vaccinuri din New Jersey a spus pentru NJ.com că aceasta a fost “o victorie atât pentru libertățile religioase cât și cele medicale” ale statului.

“Este mult de lucru pentru formularea unei legislații ce va îmbunătăți cu adevărat sănătatea publică”, a declarat Collins. “Acest proiect de lege nu ar fi realizat asta, ci ar fi restrâns drepturile fundamentale.”

Lupta a pornit anul trecut când Statele Unite a suferit o creștere a cazurilor de pojar de-a lungul țării. Deși New Jersey a avut numai 19 cazuri, punctul de pornire a fost în nordul apropriat. Peste 70% din cele 1.282 de cazuri au avut loc conform Centrului de Control și Prevenție a Bolilor  în Rockland County, NY și New York City. În 61 dintre aceste cazuri, pacienții au fost spitalizați cu complicații, inclusiv pneumonie și encefalită, conform CDC. N-a avut loc niciun deces.

De la începutul anului 2019, the Free Thought Project a acoperit isteria asociată epidemiei de pojar, cât și pierderea libertăților și represiunea statului polițienesc ce a urmat. Am asistat la interzicerea copiilor prezența în spații publice, vaccinările obligatorii impuse de poliție, și o propagandă pro-vaccin în media cum nu am mai văzut niciodată. În mai, propaganda pro-vaccin a atins un nou nivel, Washington Post publicând un articol cerând arestarea celor ce aleg să nu se vaccineze. În august, am raportat rezultatul inevitabil al acestei isterii, și a survenit sub forma de profituri masive pentru industria farmaceutică și pierderea libertăților.

Gigantul farmaceutic Merck a afirmat că cererea pentru vaccinul anti-pojar a atins cote record mulțumită “epidemiei”, ce a ajutat la creșterea vânzărilor în cel de-al doilea trimestru. Directorul Comercial al Merck, Frank Clyburn a menționat acoperirea acesteia de către presă.

“Au fost vânzări în sectorul privat în acest trimestru datorită epidemiei de pojar despre care ați citit în presă”, a zis Clyburn într-un apel telefonic cu investitorii. “Și noi credem că creșterea vânzărilor de vaccinuri pediatrice va continua să crească.”

Eșecul acestui proiect de lege în New Jersey este o victorie masivă într-o vreme în care puține sunt victoriile pentru libertatea medicală.

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.