X

La ei se poate: Testarea tehnologiei 5G a fost oprită în Papua Noua Guinee

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ICT) , Timothy Masiu, a decis să oprească testele 5G, pe fondul dezbaterilor privind riscurile acestei tehnologii asupra sănătății oamenilor.

După ce inițial a susținut etapa de pre-lansare a acestei tehnologii, recent, în Portul Moresby, testarea a stârnit controverse în comunitatea ICT, iar ministrul a cerut celor doi operatori parteneri Bmobile și Huawei să nu înceapă nici testarea și nici implementarea acestei tehnologii până când un departament al ministerului nu va conduce o cercetare și o investigație care să evidențieze riscurile implicite ale tehnologiei 5G asupra sănătății oamenilor.

Ministrul a luat această decizie după ce a fost pus la curent, succint, cu privire la implicațiile tehnologiei 5G. El a amintit că grupurile de experții din sectoarele industriale susțin că nivelul mare de radiații emis de această tehnologie, întrucât va fi amplasată doar la câțiva metrii de clădiri și stâlpii de iluminat, pot cauza leziuni ale țesuturilor (afecțiuni dermatologice) tuturor ființelor vii.

Domnul Masiu a subliniat faptul că, deși își dorește să întâmpine această nouă tehnologie, el înțelege și că noile tehnologii vin adesea cu riscuri implicite, dar dacă aceste riscuri sunt cercetate și înțelese deplin, noile tehnologii pot oferii oamenilor aplicații și beneficii excelente.

„Cer tuturor operatorilor, în special celor de la Bmobile și Huawei să oprească orice înaintare în testarea tehnologiei 5G, pe perioada în care Departamentul de comunicații și informații tehnologice va desfășura o minuțioasă cercetare privind această nouă tehnologie. Acest fapt se datorează potențialelor riscuri asupra sănătății ale tehnologiei 5G și vom apela și la o consultare atentă și o eventuală confirmare a acestor riscuri, din partea departamentului de sănătate. Solicit KTHL să colaboreze îndeaproape cu departamentul meu pentru a promova conștientizarea tuturor părților interesate și publicului cu privire la tehnologia 5G pentru ca toți să înțeleagă beneficiile și riscurile sale dovedite. Cer, de asemenea, operatorului Bmobile să-și revizuiască toate planurile inițiale până la finalizarea lansării 4G la masele de oameni din spațiul rural.”

Domnul Masiu a mai adăugat că îi va scrie și colegului său de la minister, responsabil cu întreprinderile publice, cu privire la această chestiune. El a mai spus ca ministerul se va axa în continuare pe dezvoltarea și implicarea de tehnologii inteligente, în special prin intermediul Autorității Naționale pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor (UAS), cu scopul de a aborda și crește în mod eficient conectivitatea populației de la 40% la 75%.

Ministrul încheie astfel:

 „În timp ce subliniez importanța explorării în continuare a noii tehnologii, obligația mea primordială este de a mă concentra pe calitatea permanentă a conectivității la internet, în spațiul rural.”

traducere de Nușca

Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.