X

La Chișinău se scot crucile din ministere și instituțiile publice

Image result for Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a decis că instalarea unui crucifix î

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a decis că instalarea unui crucifix în holul Ministerului Afacerilor Interne, de către ex-ministrul Andrei Năstase, este un act de „instigare la discriminare pe criteriul de convingeri”.  Decizia stipulează că liderul PPDA urmează să-și ceară scuze pentru gestul său, iar MAI să înlăture crucifixul din holul instituției.

Decizia din 16 decembrie poate fi contestată la Judecătoria Chișinău, sediu Râșcani, în decurs de 30 de zile.

„Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”

Potrivit lui Andrei Năstase, PPDA și-a asumat morala creștină ca valoare a partidului și a familiei politice popular-europene. „Veți găsi astfel de simboluri în clădiri extrem de importante din toată Europa, începând cu Parlamentul României până la instituțiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei”, spune el.

„Inițiativa de a aduce în cadrul unei instituții fundamentale a statului nostru mai multă unitate, moralitate și credință, respect pentru înaintași, pentru polițiștii căzuți la datorie, inclusiv în războiul de pe Nistru nu discriminează și nu împarte oamenii, ci îi adună în jurul unui set de valori corecte și puternice.

Republica Moldova suferă încă și se află angajată pe un drum extrem de dificil pentru a reuși să se definească cu fermitate drept o democrație autentică și modernă. Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot susține drumul pe care Republica Moldova trebuie să-l parcurgă până la momentul în care se va putea așeza în rândul țărilor libere, democratice, europene”, se arată într-un mesaj publicat de Năstase pe Facebook.

Potrivit lui, niciodată o cruce făcută din curată credință nu va face rău nimănui, ci „doar bine tuturor”.

Nu despre crucifix este vorba în decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Năstase care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, să fie din nou linșat mediatic și compromis. Aș fi vrut aceeași determinare din partea instituțiilor statului și în cazul profanării simbolicii de stat de către președintele Dodon, prin scoaterea crucii din stema R. Moldova”, a adăugat liderul PPDA, menționând că așteaptă să vadă „cum Dodon și ministrul său de interne vor îndrăzni să scoată Crucifixul și din MAI”.

Amintim că crucifixul cu pricina a fost instalat de către Andrei Năstase în perioada în care deținea funcția de ministru de Interne în Guvernul Maia Sandu. La ceremonia de inaugurare a crucifixului a participat și mitropolitul Vladimir.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Adica, comisiile astea antidiscriminare cer niste chestii, cum ar fi in Israel sa dea jos steaua lui Moloch de pe steagul statului, caci discrimineaza si deranjeaza la propriu, caci e simbol pagan, satanic chiar.

    Dar acolo nu se pune.

    Spunea un evreu ca, traditia e foarte importanta. Am observat ca traditia popoarelor ortodoxe cu precadere, e ultra atacata in ultimii 20-30 de ani.

    Cine are minte, sa priceapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button