X

Schismaticii din Ucraina fac casă bună cu un activist LGBT

Nici reprezentanții Fanarului nu au fost deranjați

Photo: Facebook

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Binecunoscutul activist LGBT, Ivan Ryabchiy, a participat la consiliul episcopilor „biserici ortodoxe ucrainene”, alături de ierarhii acestei biserici schismatice și de o delegație numeroasă, venită din partea Patriarhiei Constantinopolului.  Consiliul a avut loc la catedrala Sfânta Sofia, din Kiev, pe 14 decembrie 2019, după cum relatează eadaily.com

După acest eveniment devine evident motivul pentru care Dumenko susține că „Biserica Ortodoxă Ucraineană” este o „biserică deschisă”, conform unui comentariu de pe pagina de facebook a Patriarhiei Constantinopolului.

Reamintim, de asemenea, faptul că în decembrie anul trecut, Epifanie Dumenko, primatul schismaticei „biserici ortodoxe ucrainene” a declarat că biserica trebuie să-și reconsidere poziția cu privire la problemele LGBT și să nu urmeze exemplul Bisericii Ruse.

În plus, organizația Gay Pride a fost printre primele care a oferit felicitări „biserici ortodoxe ucrainene”, după consilul de unificare, din 15 decembrie, în urma căruia s-au unit schismatica Patriarhie de Kiev cu schismatica biserică ortodoxă autocefală din Ucraina.

Ryabchiy este un jurnalist fermecător, cel care a tradus din limba franceză literatură contemporană, filozofică și de ficțiune, liderul mișcării LGBT din Ucraina. Acesta a participat la consiliu în calitate de translator, pentru episcopul Mikhail(Filip) de Laroche.

Episcopul Filip de Laroche este fost ierarh al Patriarhiei Kievului, care în luna mai și-a declarat supunerea față de mitropolia franceză a Patriarhiei Constantinopolului, în conformitate cu condițiile acordării tomosului „bisericii ortodoxe ucrainene”, condiții care interzic ca aceasta să aibă parohii în străinătate, cu toate că, nu toate comunitățile s-au supus acestei reguli.

Potrivit eadaily.com, activistul LGBT se declară, un naționalist ucrainean înflăcărat care a fost anterior apropiat si de conducerea Patriarhiei Kievului. El a fost chiar premiat de „Patriarhul” Filaret Denisenko în 2016 „pentru merite speciale aduse în renașterea spiritualității din Ucraina”.

În propria sa postare de pe Facebook, „Arhiepiscopul” Evstraty Zorya , șeful adjunct al departamentului pentru relații bisericești externe al BOaU, care este adesea însărcinat să încerce să aplaneze multe dintre conflictele acesteia, nu a oferit acum niciun răspuns la situație.

În schimb acesta a remarcat că utilizatorul de Facebook care l-a identificat inițial pe Ryabchiy știa deja cine este acesta dar și detaliile biografiei sale ceea ce „spune mult mai multe despre el”.

traducere de Nușca

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Poza cu inalti ierarhi si cu un lider LGBT vrea sa fie un exemplu de urmat pentru vei care urmeaza strict Evanghelia, transmitandu-le ca aceasta-i calea si nu Hristos Care a “biciuit” aceste pacate impotriva firii.
    Vedeti cum singuri ne separam in “oi” si “capre”, doar dupa cum gandim(ne comportam). Asa ca la Marea Judecata nu ne trebuie mult timp pentru a ne alinia de-a dreapta sau de-a stanga lui Hristos. Deci, sa fim cu mare luare aminte la ceea ce gandim sau acceptam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button