X

Premieră în medicină: neuroni artificiali pentru vindecarea bolilor cronice

Image result for artificial neurons

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rezumat: Cercetătorii au reprodus cu succes proprietățile electrice ale neuronilor biologici pe cipuri implantabile cu semiconductor.  Noii neuroni artificiali ar putea juca un rol critic în vindecarea bolilor neurologice cronice.

Neuroni artificiali pe cipuri de siliciu care se comportă la fel ca cei adevărați au fost inventați de oamenii de știință – o premieră în domeniu, cu o posibilitate enormă pentru dispozitivele medicale de a vindeca bolile cronice, cum ar fi insuficiența cardiacă, Alzheimer și alte boli neuronale degenerative.

În mod critic, neuronii artificiali nu numai că se comportă la fel ca neuronii biologici, au nevoie doar de o miliardime din puterea unui microprocesor, ceea ce îi face potriviți, ideali pentru utilizarea în implanturile medicale și alte dispozitive bio-electronice.

Echipa de cercetare, condusă de Universitatea din Bath și care include cercetători de la Universitățile din Bristol, Zurich și Auckland, descrie neuronii artificiali într-un studiu publicat în Nature Communications.

Proiectarea neuronilor artificiali care răspund la semnalele electrice din sistemul nervos, precum neuronii reali, a fost un obiectiv major pentru medicină de zeci de ani, deoarece deschide posibilitatea de a vindeca condițiile în care neuronii nu funcționează corect,  care și- au întrerupt procesele în măduva spinării provocând răni sau chiar moartea.

Neuronii artificiali ar putea repara bio-circuite bolnave prin reproducerea funcției lor sănătoase și reacționând adecvat la feedback-ul biologic pentru a restabili funcția corporală.

În insuficiența cardiacă, de exemplu, neuronii din baza creierului nu răspund în mod corespunzător la feedback-ul sistemului nervos, la rândul lor nu trimit semnalele potrivite inimii, care nu pompează la fel de tare.

Cu toate acestea, dezvoltarea neuronilor artificiali a fost o provocare imensă din cauza provocărilor biologiei complexe și a răspunsurilor neuronale greu de prevăzut.

Cercetatorii au modelat cu succes si au dezvoltat ecuații  pentru a explica modul în care neuronii răspund la stimulii electrici de la alți nervi. Acest lucru este incredibil de complicat, deoarece răspunsurile sunt „neliniare” – cu alte cuvinte, dacă un semnal devine de două ori mai puternic, nu ar trebui să obțină, în mod necesar o reacție de două ori mai mare – aceasta putând fi de trei ori mai mare sau să emită cu totul un alt răspuns.

Apoi, au proiectat cipuri de siliciu care au modelat cu precizie canalele ionice biologice, înainte de a demonstra că neuronii lor de silicon imitau cu precizie neuronii reali, aceștia au răspuns la o serie de stimulări.

Cercetătorii au redat cu exactitate dinamica completă a neuronilor hipocampali și neuronilor respiratori de la șobolani, supunându- i unei game largi de stimuli.

Profesor Alain Nogaret, de la Departamentul de Fizică al Universității din Bath, a condus proiectul. El a spus:

„Până acum neuronii erau ca niște cutii negre, dar am reușit să deschidem cutia neagră și să pătrundem în interior. Munca noastră schimbă paradigma, deoarece oferă o metodă viguroasă pentru a reproduce proprietățile electrice ale neuronilor reali în cel mai mic detaliu.

Dar este mai mult decât atât, pentru că neuronii noștri au nevoie de doar 140 nanoWatts de putere. Aceasta reprezintă o miliardime din necesarul de putere al unui microprocesor, care s- a folosit în alte încercări de creare a neuronilor sintetici. Acest lucru determină ca neuronii să fie potriviți pentru implanturile bio-electronice pentru tratarea bolilor cronice.

De exemplu, dezvoltăm stimulatoare cardiace inteligente care nu vor stimula doar inima să pompeze în mod constant, ci folosesc acești neuroni pentru a răspunde în timp real la cerințele puse pe inimă – ceea ce se întâmplă în mod natural într-o inimă sănătoasă. Alte aplicații posibile ar putea fi în general în tratamentul afecțiunilor precum Alzheimer și alte boli degenerative neuronale.”

Acesta este unul dintre neuronii artificiali în carcasă protectoare. Imaginea este creditată la Universitatea din Bath

„Abordarea noastră combină mai multe descoperiri. Putem estima foarte precis parametrii care controlează orice comportament al neuronilor cu o certitudine ridicată. Am creat modele fizice ale hardware-ului și am demonstrat capacitatea acestuia de a imita cu succes comportamentul neuronilor vii reali. A treia noastră descoperire este versatilitatea modelului nostru care permite includerea diferitelor tipuri și funcții ale unei serii de neuroni complecși naturali. ”

Profesorul Giacomo Indiveri, coautor al studiului, de la Universitatea din Zurich și ETF Zurich, a adăugat:

„Această lucrare deschide noi orizonturi pentru proiectarea cipurilor neuromorfe datorită abordării sale unice de identificare a parametrilor cruciali ai circuitului analog.”

Un alt coautor, profesorul Julian Paton, fiziolog la Universitatea din Auckland și la Universitatea din Bristol, a declarat:

„Replicarea răspunsului neuronilor respiratori în bioelectronică care pot fi miniaturizate și implantate este foarte interesantă și deschide oportunități enorme pentru dezvoltarea unor dispozitive medicale mai inteligente care se îndreaptă către o medicină  personalizată care  abordează o serie de boli și dizabilități.”

Finanțare: Studiul a fost fondat printr-o finanțare a Programului Tehnologiilor Viitoare Urgente din Programul Orizont 2020, Uniunea Europeană și o bursă de doctorat finanțată de Consiliul de Cercetare în Științe Fizice (ESPRC).

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Totodată cu beneficiile medicale, apar și oportunitățile pentru implantul cu cip pe post de pecete a lui antihrist.Să nu uităm în mâinile cui este astăzi știința și cine finanțează masiv astfel de invenții.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Mai bine bolnav și cu sufletul curat decât cipat și cu sufletul vândut!
  Spălații pe creier se vor bucura că se vor vindeca! Atenție, mare pericol!

 2. Articolul acesta este foarte important. Cercetatorii au reusit performanta sa creeze neuroni artificiali care sa inlocuiasca functiile neuronilor reali. Dar in afara de faptul ca pot vindeca boli grave(Altzeimer) mai pot face, daca vor(?), inducerea unei senzatii de boala. Sau se mai poate ca prin vaccinuri sa introduca agentii unei(unor) boli grave iar apoi sa fii nevoit sa-ti administreze sistemul acesti neuroni artificiali prin care te pot controla ca pe cyborg. Adica, chiar de nu ai nevoie de tratament cu neuroni(microcipuri), te “ajuta” ei sa ai nevoie, de exemplu printr-un….vaccin.
  Nu vi se pare ca lucrurile se leaga unele cu altele?
  Iar antevorbitorul meu a zis ca o concluzie: Atentie, ca e pericol mare, adica e vorba de pecetea lui Antihrist.
  Mai am o remarca. Daca cumva in vaccinuri se introduc(nu stiu!?) substante care sa provoace anumite boli, atunci care vor fi urmatorii pasi?
  1. iti trebuiesc bani pentru tratament;
  2. astazi iti mai trebuie cardul sau adeverinta de sanatate pentru a-ti lua tratamentul;
  3. din 2021 intra pe rol buletinele electronice, deci o sa dispara cardul de sanatate, functia lui fiind preluata de buletinul electronic, deci vei fi obligat de boala ca sa-l iei;
  4. deoarece buletinul electronic poate fi clonat, atunci va fi retras si se va impune pentru “SIGURANTA” economiilor personale marcarea cu cod de bare sau cu microcip.
  Intrebarea care se pune este: Mai poate, sau mai are aceasta tarie cel care are nevoie de tratament pentru a se vindeca sa renunte la insemnarea pe corp in conditiile in care ii trebuie neaparat acel tratament? Accepta oare acel om sa renunte la tratament stiind ce urmeaza sa i se intample? Adica, fiind pus sa aleaga intte moartea fizica despre care stie(a vazut) cate ceva, si moartea vesnica(Iadul) despre care doar a auzit ceva, ce va alege oare?
  Poate oare cineva care si-a dus copilul la vaccinare sa nu-i mai procure ulterior medicamentele atunci cand buletinele electronice se vor retrage, mai ales ca se va considera vinovat moral de ceea ce se intampla cu pruncul sau?
  Iata intrebari care trebuie luate in seama mai inainte de a lua decizia acceptarii unui vaccin sau altui tratament “binevoitor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button