X

Doctorul Vasile Astărăstoae a învins DNA. Fost președinte al Colegiului Medicilor, achitat definitiv

astarastoae

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea de Apel Suceava a decis luni, 2 decembrie, achitarea medicului Vasile Astărăstoae, fost preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, într-un dosar DNA. 

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au întors decizia de la fond, de la Tribunalul Suceava, unde Vasile Astărăstoae fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, şi a dispus achitarea pentru toate capetele de acuzare.

În decembrie 2011, Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea de fonduri europene şi conflict de interese. Curtea de Apel Suceava a stabilit că presupusa faptă de de abuz nu este probată de procurorii DNA, fapta de tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea de fonduri europene nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege, iar presupusa faptă de conflict de interese s-a prescris.

content-image

content-image

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2011, la UMF Iaşi era în derulare proiectul finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi intitulat “Platforma de e-learning la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Gr.T.Popa’ Iaşi”. În acest context, Vasile Astărăstoae, în calitate de rector al UMF Iaşi şi manager de proiect, împreună cu Daniela Druguş şi Ioan-Adrian Ciureanu, cu încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la achiziţiile publice, a dispus atribuirea ilegală a contractului de achiziţie publică către SC Maguay Impex SRL Bucureşti, firma inculpatului Corvin Gabriel Pughin.

“În această modalitate, UMF Iaşi şi Ministerul Economiei şi Finanţelor au fost prejudiciate cu suma totală de 6.126.481,98 lei. În cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Astărăstoae Vasile, împreună cu inculpata Druguş Daniela, în calitate de manager de proiect, respectiv responsabil financiar, a aprobat în mod nelegal plata, către SC ‘Maguay Impex’ SRL, a sumei de 160.000 lei cu titlu de ‘cheltuieli instruire’ în condiţiile în care această activitate nu a fost realizată. La rândul său, inculpatul Ciureanu Ioan-Adrian, în calitate de responsabil tehnic al proiectului, a confirmat în fals efectuarea serviciilor de instruire”, susţineau procurorii.

Anchetatorii mai arătau că, în cursul anului 2010, Vasile Astărăstoae a întocmit şi depus la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale două documente (cerere de rambursare şi raport de progres) prin care solicita rambursarea sumei de 1.292.714 lei achitată de UMF Iaşi către SC Maguay Impex SRL. În aceste documente, Astărăstoae a consemnat în mod nereal că serviciile de instruire în valoare de 160.000 lei au fost efectuate şi că au fost implementate mai multe cursuri în format electronic, deşi platforma este nefuncţională.

“De asemenea, în derularea aceluiaşi proiect, în cursul lunii noiembrie 2009, inculpaţii Astărăstoae Vasile şi Druguş Daniela, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un contract de prestări servicii cu o societate comercială, motiv pentru care UMF Iaşi a fost prejudiciată cu suma de 37.200 lei, sumă ce a fost recuperată”, mai susţinea DNA.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 31 martie 2010, între Ministerul Muncii şi IML Iaşi a fost încheiat un contract, finanţat în principal prin Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltare Resurse Umane” (AM POSDRU) ce avea ca obiect punerea în practică a proiectului intitulat “Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale”.

“În acest context, inculpatul Astărăstoae Vasile, în calitate de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi manager al proiectului, a dispus includerea în proiect şi angajarea la IML Iaşi, pe durata celor 3 ani de implementare, a fiicei sale şi a altor două persoane din conducerea UMF Iaşi pentru a le facilita acestora obţinerea unor sume de bani cu titlu de drepturi salariale (în total 14.496 lei brut din care suma de 8.773 lei pentru fiica sa)”, mai arăta DNA.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Astărăstoae a demascat minciunile, ipocrizia si incompetenta feministei PSDiste Sorina Pintea
    Dr. Vasile Astărăstoae pe Facebook
    Pe 29 iulie 2019, doamna îmbrăcată în negru şi având în posesia ei coasa mi-a trimis prin intermediul unui infarct miocardic acut o cerere de prietenie. Am dat decline. Iar pe 30 iulie, dimineaţa, eram la secţia de terapie intensivă a Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi
    […]
    P.S.1. #minciună, adică doamna poreclită Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara că Institutul a primit bani, dar nu ştie să îi cheltuiască. Am verificat. IBCV a primit o cincime din banii necesari reabilitării sale. Aşa că după ce a fost #rezist, #pacient_sub_acoperire, #bucătăreasămodel, #stafie_prin_televiziunişi_spitale, doamna Ministru se apropie cu paşi repezi de Vlăduţ Voiculescu şi în curând îl va depăşi: #incompetent.
    https://stiripentruviata.ro/dr-vasile-astarastoae-consecintele-unei-intalniri-ratate/

  2. OFF TOPIC:
    Biserica” din Suedia trece la Next Level. Promovează altarul cu un Rai în care apar cupluri gay și un șarpe transsexual
    FacebookTwitterg+EmailDE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ / EXTERNE / Publicat: Luni, 02 decembrie 2019, 12:45 / Actualizat: Luni, 02 decembrie 2019, 13:11 / 9 comentarii
    „Biserica” din Suedia trece la Next Level. Promovează altarul cu un Rai în care apar cupluri gay și un șarpe transsexual

    Dacă tot a proclamat-o pe eco-activista Greta Thunberg „succesoarea” lui Iisus Hristos, Biserica din Suedia nu se încurcă cu jumătăți de măsură nici când vine vorba de activismul LGBT. Pe care îl înucrajează prin imagini care sfidează nu doar Biblia, ci și bunul simț. Este cazul unei biserici din Malmo care a inclus în altar un panou decorativ menit să sărbătorească incluziunea.

    Și nu oricum, ci prin înlocuirea lui Adam și a Evei în Rai cu cupluri gay în poze sugestive, în timp ce șarpele care îi ispitește pe primii oameni care au încălcat prima poruncă primită după creație este redat ca o femeie transgender.

    Controversata „creație” nu e nouă în peisajul suedez. Fotografa și artista Elisabeth Ohlson Wallin a pictat-o ​​în 2012 și a încercat să o doneze Catedralei Skara chiar înainte ca biserica să se pregătească să oficieze prima căsătorie gay din istoria sa de 1.000 de ani, scrie RT.

    Artista, o cunoscută lesbiană, autoare a mai multor imagini scandaloase, în care a îmbinat teme religioase cu activismul minoritar, spunea la vremea respectivă că a vrut să testeze dacă Biserica Suediei este la fel de prietenoasă cu activismul LGBT așa cum a fost în 2009, când a decis să fie de acord cu căsătoriile între persoane de același sex. Catedrala Skara a refuzat atunci „darul”, spunând că resepctiva imagine este despre activismul politic, și în niciun caz despre credință.

    Iată însă că, după șapte ani, panoul decorativ intitulat ”Raiul”, creat de Wallin și-a găsit locul în Biserica Sf. Pavel din Malmo, care l-a dezvăluit duminică, prima zi de Advent, perioadă care precede Nașterea Domnului. Pastorul Helena Myrstener a postat un mesaj în care spune că „s-a scris istorie” prin decorarea „altarului LGBT”, însoțind mesajul de o imagine a ”Paradisului”.

    Biserica Suediei s-a remarcat în ultimii ani prin tot felul de acțiuni pro LGBT. Episcopia Västerås, o divizie a „Bisericii” Suediei, prezenta în 2017 un ghid LGBTQ pentru ”copiii queer creștini” în care Îl descria pe Iisus ca fiind ”queer” și pe Iosif ca pe un travestit. Ghidul susținea și că mama lui Iisus, Maria, a îndrăznit ”să încalce normele sexuale tradiționale într-o societate patriarhală”.
    Dragă cititorule,

    https://www.activenews.ro/externe/%E2%80%9EBiserica-din-Suedia-trece-la-Next-Level.-Promoveaza-altarul-cu-un-Rai-in-care-apar-cupluri-gay-si-un-sarpe-transsexual-159086

    1. “Cind veti vedea uriciunea pustiirii in locul prea sfint sa stiti ca sfirsitul e aproape!”
      Ce sa fie,ce sa fie?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE