X

Un nou tip de HIV a fost eliberat din laboratoare

virus HIV

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru prima data in 19 ani, cercetatorii au gasit un nou tip de HIV, ce face parte din versiunea Grup M a HIV-1, aceeasi familie de virusuri ce include subtipurile ce au cauzat epidemia globala de HIV, scrie CNN.

Studiul a fost realizat de Abbott Laboratories impreuna cu Universitatea din Missouri, SUA, si publicat in Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes.

HIV are mai multe subtipuri si, la fel ca alte virusuri, are abilitatea de a se schimba si suferi mutatii de-a lungul timpului. E extrem de important sa se tina cont de aceste schimbări pentru ca testele sa fie eficiente.

“Poate fi foarte complicat pentru testele de diagnosticare,” a declarat Mary Rodgers, coautoarea raportului.

Noul tip identificat e primul din Grupul M al HIV identificat din 2000 pana acum si nu e foarte raspandit in acest moment. Pentru declararea unui nou tip, au fost necesare detectarea a 3 cazuri independente de infectie.

Primele doua au fost gasite in Republica Democrata Congo in 1983 si 1990, ce erau “foarte neobisnuite si nu se potriveau cu alte tipuri”. Cel de-al treilea a fost gasit in aceeasi tara in 2001 in cadrul unui studiu despre diversitatea virala. In acel moment, tehnologia nu era indeajuns de evoluata pentru a depista daca e intr-adevar un nou tip de HIV.

“Nu exista niciun motiv de panica sau de ingrijorare,” a declarat Anthony Fauci, director in cadrul Institutului National de Alergie si Boli Infectioase. “Nu sunt foarte multi oameni infectati cu acest tip. Nu e foarte comun.”

In acest moment, tratamentele pentru HIV pot combate mai multe tipuri ale virusului si cercetatorii cred ca si cel nou poate fi combatut. 36.7 milioane de oameni traiesc cu HIV si UNAIDS estimeaza ca doar in 2016 alte 1.8 milioane au fost infectate.

Citiți și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button