X

Șocant: mii de fete supuse mutilării genitale în Irlanda

Ex-female genital mutilation (FGM) cutter Monika Cheptilak, who stopped practicing after the country set anti-FGM law in 2010, shows a homemade tool from a nail used for FGM, during the meeting of anti-FGM women group in Alakas village, bordering with Kenya, northeast Uganda on January 31, 2018. The UN estimates …

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se estimează că 6. 000 de femei și fete din Irlanda și-au mutilat organele genitale, iar experții avertizează că alte 3.000 de fete sunt în prezent în pericol de a fi supuse mutilării genitale feminine (MGF).

La o conferință din Dublin, activiștii s-au adunat pentru a denunța practicile MGF și au solicitat un plan național de acțiune.

Jurnalul relatează că senatoarea Ivana Bacik, care a ajutat la elaborarea legislației irlandeze anti-MGM, a declarat că practicile trebuie tratate ca „o formă serioasă de abuz asupra copiilor”.

MGF, uneori denumită „tăiere”, este o practică culturală în care unele sau toate părțile genitale externe ale unei fete pre-adolescente sunt eliminate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că peste 200 de milioane de femei și fete au suferit MGF la nivel mondial și că în fiecare an trei milioane de fete riscă să fie tăiate.

Practica nu numai că poate provoca daune fizice și mentale pe termen lung, dar poate, de asemenea, în unele cazuri duce la moarte.

Anul trecut, un bărbat din Somalia a apărat mutilarea genitală a femeilor, chiar și după ce fiica sa a murit în timpul procedurii din cauza pierderii de sânge.

 Multiculturalul Birmingham are cea mai mare rată a MGF în Marea Britanie

O regiune din Birmingham a înregistrat cea mai mare rată de cazuri recent raportate de mutilare genitală feminină (MGF) în Marea Britanie.

Au fost înregistrate cazuri de mutilare genitală feminină în 30 de țări; majoritatea cazurilor au loc în Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

Numărul fetelor și femeilor tăiate în Europa, Australia și America de Nord a început să crească, datorită în mare parte migrației în creștere din țările în care se practică MGF.

La începutul acestui an în Marea Britanie, o femeie din Uganda a devenit prima persoană condamnată pentru MGF. A fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru că a permis tăierea organelor genitale ale fiicei sale, în vârstă de trei ani, lăsând-o pe fetiță cu leziuni fizice permanente și probabil psihologice.

Practica a fost ilegală și în Irlanda din 2012, dar deocamdată nimeni nu a fost condamnat.

Procesul MGF: Se presupune că un cuplu african de vrăjitori de magie neagră ar fi vrăjit poliția, doctorii…

Limbile de vaci folosite într-o vraja pentru „tăcerea poliției” au fost găsite în congelatorul unei femei acuzate că ar fi comis MGF împotriva fiicei sale.

Unul dintre principalele aspecte în vederea eliberării Irlandei de MGF este faptul că mamele sunt deseori presate de rude să se întoarcă în țara de origine pentru ca fiica lor să fie tăiată.

Salome Mbugua, șeful operațiunilor și strategiei din Akidwa, a declarat pentru Jurnal că:

„Ceea ce li se spune acum femeilor este că MGF este o practică dăunătoare și că nu ar dori să se întâmple și copiilor lor, dar se pune și multă presiune în această privință. ”

„Sunt presate de rudele de acasă, spunându- li- se să nu aștepte să treacă prea mult timp”, a adăugat doamna Mbugua.

Mamele au declarat la conferință că se tem să se întoarcă în țările lor de origine, de grija că fiicele lor vor fi tăiate fără acordul lor.

Senatorul Bacik a introdus o legislație care nu numai că va incrimina MGF în Irlanda, ci și pe părinții care își duc fiicele în țara de origine pentru a fi tăiate.

Mutilarea genitală a femeilor: Cinci lecții pe care  legislatorii din Statele Unite le- ar putea învăța de la Europa

S-a lăsat cu țipete după ce un judecător federal a aruncat acuzații împotriva unui medic care a tăiat organele genitale ale fetelor.

traducere de Nicoleta D.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button