X

Rusia și-a făcut propriul internet și testează posibilitatea de a se deconecta de serverele din străinătate!

Rusia și-a făcut propriul internet și asta a devenit o problemă globală

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nimeni nu știe dacă internetul dezvoltat de Rusia va deveni o realitate sau va rămâne un proiect al propagandei. Cert e că, dacă așa ceva se întâmplă, ar fi o problemă destul de mare la nivel global.

RuNet, sau ceea ce Rusia crede că poate deveni un internet propriu, va fi testat pentru prima dată în noiembrie. Vor mai urma și alte teste și abia apoi se va stabili dacă poate face față folosirii de zi cu zi. Primele teste vor fi derulate pe teritoriul Federației Ruse și pe teritorii care țin de aceasta.

Până acum, Rusia și-a prezentat destul de clar planul. Vrea să controleze traficul de internet și fiecare conexiune să poată fi interceptată și supravegheată.

Internetul din Rusia a pornit ca oricare alt internet

În esență, ce înseamnă internet în prezent e o rețea de conexiuni făcute între dispozitive și domenii web. Astfel, oricine poate face ceva similar, atât timp cât asigură o conexiune între punctele de interes. Proiectul din Rusia a pornit de la un sistem militar de comunicații și, în 2018, s-a discutat pentru prima dată public că ar putea fi extins la nivel de uz civil.

RuNet, pe scurt, presupune că Rusia poate tăia oricând accesul la orice e extern, de unde și nevoia de-a testa anual sistemul acesta. Totodată, conform poziției oficiale, RuNet a fost gândit ca o variantă de backup în caz că internetul global are probleme.

Internetul acesta propriu pentru Rusia se bazează pe echipamente instalate direct în rețeaua furnizorilor. Controlul ar fi centralizat și asta înseamnă că cei care au puterea pot guverna asupra lui.

Rusia aprobă legea pentru a permite tăierea internetului de pe serverele străine

Politicienii ruși au aprobat un proiect de lege controversat care ar permite Moscovei să taie traficul de internet al țării de pe serverele străine, într-o a doua lectură cheie care deschide calea pentru ca proiectul de lege să devină lege la 1 noiembrie, conform TheGuardian.

Parlamentarii din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului, au votat cu 320 la 15 pentru a aproba proiectul de lege.

Măsurile propuse ar crea tehnologie pentru a monitoriza rutarea pe internet și a îndepărta traficul rusesc de pe serverele străine, în mod evident pentru a împiedica o țară străină să-l oprească.

Autorii inițiativei spun că Rusia trebuie să asigure securitatea rețelelor sale după ce președintele american, Donald Trump, a dezvăluit anul trecut o nouă strategie americană de cibersecuritate, care a declarat că Rusia a efectuat atacuri cibernetice nepedepsite.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button