X

Nu scăpăm nici în munți: Antenele 5G vor fi montate și în ariile naturale protejate

Guvernul Dancila vrea sa permita montarea retelelor 5G inclusiv pe ariile naturale protejate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Operatorii de comunicatii vor putea sa-si monteze infrastructura fizica necesara sustinerii retelelor de comunicatii pe terenuri agricole (indiferent de clasa de calitate a acestora), pajisti permanente, terenuri forestiere, spatii verzi, terenuri care fac parte din arii naturale protejate, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta.

Executivul sustine ca e imperios necesara promovarea in regim de urgenta a acestor modificari legislative pentru simplificarea procedurilor de autorizare a lucrarilor de constructii, care va conduce la dezvoltarea accelerata a retelelor 5G si incasarea sumelor de bani prevazute in bugetul pentru anul 2019.

“Proiectul de act normativ propune modificarea dispozitiilor legale in vigoare referitoare la posibilitatea amplasarii infrastructurii fizice necesare sustinerii retelelor de comunicatii electronice pe terenuri agricole (indiferent de clasa de calitate a acestora), pajisti permanente, terenuri forestiere, spatii verzi, terenuri care fac parte din arii naturale protejate.

Prevederile cuprinse in proiectul de act normativ au in vedere faptul ca, de regula, impactul lucrarilor de constructii necesare amplasarii de noi infrastructuri fizice necesare sustinerii retelelor de comunicatii electronice este relativ redus, intrucat acestea nu necesita utilizarea unor suprafete mari de teren, precum si faptul ca executarea unor lucrari de constructii in anumite zone poate fi necesara pentru a permite furnizorilor de retele de comunicatii electronice sa isi indeplineasca in termenele scurte prevazute de lege, sau impuse de autoritatile de reglementare, obligatiile pentru a asigura functionarea sistemului RO-ALERT.

In toate cazurile, lucrarile de constructii in zonele supuse unui regim special de protectie vor fi executate cu respectarea conditiilor impuse de autoritatile competente.”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de Ordonanta de Urgenta.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Dancila este marioneta perfecta. Proasta de bubuie si docilă ca un cățeluș, ca sa nu isi piardă privilegiile la care a ajuns fără să aibă absolut nici un merit. O sa faca tot ce i se va spune fără să crâcneasca. De aceea este o foarte buna prezidențiabila, laolaltă cu Iohannis, care si-a dovedit si el utilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button