X

Zeci de pacienți fără discernământ ar fi fost folosiți drept cobai într-un studiu

Image result for bolnavi psihiatrie

Zeci de pacienti cronici si fara discernamant de la Sectia de Psihiatrie Vulcan ar fi fost folositi intr-un studiu de testare a unor medicamente, declara managerul Spitalului de Psihiatrie si Neurologie Brasov, Nicusor Bigiu. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bigiu a dispus o comisie de analiza dupa ce a primit informatii ca la Sectia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienti cronici ar fi fost folositi drept cobai intr-un studiu de testare a unor medicamente.

“Am avut aceasta informatie si am dispus o comisie de analiza, care insa s-a blocat. Conducatorul studiului clinic a refuzat sa dea lista pacientilor inclusi in studiu si consimtamantul.

Am avut informatie ca in anul 2005, la sectia Vulcan, a fost desfasurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienti. Conducatorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bigiu.

Potrivit acestuia, studiul “nu este etic si legal”.

“Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie sa faci studii pe categorii vulnerabile de pacienti, iar aici avem pacienti cronici si fara discernamant”, a afirmat managerul.

Acesta a adaugat ca isi va declina competenta si va sesiza organele de cercetare penala, cel mai probabil luni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. INTREBARE: Cand mai gasim prin presa stiri de genul “un bolnav psihic a luat un stativ de perfuzie si a ucis cu bestialitate alti bolnavi psihic si a ranit grav pe altii”, ar trebui sa luam in calcul si aceasta ipoteza, a TESTELOR PE OAMENI? Exista oare vreo legatura intre experimentele astea si pacientii care au ajuns la acte de furie extrema? (mie mi se pare prea posibil sa existe!)

  2. – unde sunt părinții de suflet sau profesorii in scoala de medicina care să predea deontologie medicală,religie ori moralitate, onestitate ori alte multe altele ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button