X

Australia va implementa identificarea digitală

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deși accesarea serviciilor guvernamentale online este mult mai confortabilă decât mersul personal la ghișeu, poate fi o greutate pentru cei care nu au identitate digitală.  Aceasta este o problemă myGovID, noua inițiativă a guvernului australian pentru verificarea online, pe care își propune să o rezolve. În ediția de luna aceasta Digital Identity Tracker, Jonathon Thorpe, șeful de identitate digitală al Agenției de Transformare Digitală din Australia, discută aspectele și ieșirile din sistemul myGovID și cum se împiedică să devină vulnerabil în fața fraudelor.

Schimbarea la nivel mondial de a muta serviciile guvernamentale online începe să aducă beneficii, ceea ce duce la o accesibilitate mai mare și economisirea banilor. Astfel de inițiative nu au fost lipsite de probleme, deoarece trecerea la serviciile online poate duce la scăderea accesului pentru cei mai săraci din punct de vedere economic și nu au mijloacele de a-și demonstra identitățile online.

Unele țări apelează la identități digitale pentru a servi mai bine acest grup, Australia punând în aplicare myGovID, o identitate digitală oferită de guvern. Oferta a fost lansată inițial ca probă în octombrie 2018, dar a fost recent disponibilă în App Store-ul Apple pentru publicul larg. În prezent, aplicația este compatibilă doar cu Oficiul Australian de Impozitare, dar mai multe servicii vor fi incluse în următoarele șase luni.

Publicația PYMNTS a discutat recent cu Jonathon Thorpe, șeful identității digitale pentru Agenția de Transformare Digitală (DTA) din Australia – agenția guvernamentală responsabilă pentru myGovID și originile și obiectivele sistemului – despre modul în care guvernul australian intenționează să păstreze platforma sigură și transparentă.

Ce este myGovID?

MyGovID nu este prima încercare a Australiei pentru un program de identitate digitală. Guvernul a propus Australia Card, un sistem național de cărți de identitate care, în cele din urmă, a fost retras din cauza opoziției publice răspândite, în 1980. Propunerea a fost prezentată a doua oară în anii 2000, de data aceasta denumită Cartea de acces, dar a fost din nou anulată. Thorpe a explicat că myGovID este ceva diferit.

„Nu este vorba de a vă asigura că toată lumea din Australia are un număr sau că fiecare are o identitate digitală”, a explicat el. „Se asigură că acesta este ceva pe care oamenii îl pot utiliza atunci când au nevoie de el pentru a accesa lucrurile mai ușor… este complet voluntar.”

Thorpe a menționat că programul a luat naștere dintr-un raport din 2014 care explora serviciile bancare și alte servicii financiare. Raportul a constatat că verificarea convențională a identității a fost extrem de fragmentată, deoarece australienii au fost nevoiți să se întâlnească cu instituțiile financiare (FI) față în față pentru a demonstra cine au fost cu documente pe hârtie – un proces care nu numai că este incomod, dar și costisitor.

„În economie există aproximativ 11 miliarde de dolari potențiali de câștigat, dacă obținem acest drept”, a menționat el.

Procesul de inițiere al MyGovID impune utilizatorilor să introducă detalii de identificare, inclusiv numele lor, datele nașterii și informațiile din documente fizice, cum ar fi permisele de conducere sau pașapoartele. Aceste ultime detalii pot fi introduse manual sau automat dintr-o imagine a documentului în cauză. Utilizatorii pot accesa aplicația prin TouchID sau FaceID după finalizarea instalării.

Păstrând securitatea myGovID

Una dintre amenințările perene pentru identitatea digitală este prezența permanentă a hackerilor și eforturile lor implacabile de a fura datele cetățenilor. A rămâne cu un pas înainte este o provocare constantă, iar tactica ambelor părți se schimbă regulat.

“Există un peisaj tehnologic în evoluție [care se schimbă] la fiecare patru luni”, a spus Thorpe. „De fiecare dată când ne uităm la piață, se schimbă din nou.”

MyGovID păstrează datele private ale utilizatorilor folosind un model federat care răspândește informații pe o serie de furnizori independenți.

„Aici nu există nici un risc- nu stocăm nimic într-un singur loc”, a spus el. „Deoarece colaborăm cu o serie întreagă de organizații și industrii pentru a promova poziția de securitate a sistemului, înseamnă că, dacă ceva este compromis, avem un mod de a-l gestiona și de a-l aborda de atunci.”

DTA asigură în continuare myGovID cu autentificare cu doi factori (2FA) și verificare biometrică. De asemenea, aderă la Trusted Digital Identity Framework (TDIF), un set de peste 500 de standarde stabilite de Federația de identitate digitală.

Conștientizarea utilizatorilor este cheia finală pentru păstrarea în siguranță a platformei, a spus Thorpe. Protocoalele biometrice și 2FA sunt ineficiente dacă utilizatorii nu sunt la curent cu cele mai bune practici de securitate și cum să utilizeze corect aceste proceduri.

„Construirea conștientizării comunității crește, de asemenea, încredere”, a spus el. „Fără încredere și înțelegerea a ceea ce este acest lucru, există în jurul său un anumit grad de teamă.”

Transparența este esențială pentru încredere

Câștigarea încrederii utilizatorilor este una dintre cele mai semnificative provocări cu care se poate confrunta orice platformă de identitate digitală, iar primul pas pentru asigurarea acesteia este transparența, a spus Thorpe.

„Oricine interacționează cu sistemul nostru de identitate [are o viziune clară despre] ce se întâmplă, cum ți-ai creat identitatea, unde a dispărut și că este furnizată unei organizații căreia ai vrut să o oferi”, a explicat el.

El a adăugat că a doua modalitate de a câștiga încredere este de a convinge cetățenii de valoarea programului. ID-ul digital este un concept nou, iar prezența sa este atât de efemeră încât utilizatorii potențiali nu înțeleg în mare parte valoarea sa inerentă. Conștientizarea digital ID trebuie să fie legată de beneficiile sale tangibile, a menționat Thorpe.

„Nu poți privi identitatea în mod izolat”, a spus el. „Trebuie să-l analizați în contextul serviciilor pe care încercați să le facilitați accesul și îmbunătățirea … Dacă aveți ceva care poate demonstra cine sunteți și îl utilizați în viața de zi cu zi, crește valoarea acesteia în viața ta. Este mai tangibil pentru că este ceva folosit pentru o serie întreagă de lucruri. ”

MyGovID va fi lansat oficial cândva înainte de sfârșitul anului, ceea ce înseamnă că în curând va deveni clar dacă eforturile DTA în ceea ce privește securitatea, transparența și încrederea vor fi răsplatite.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Nu am incredere in toate cele povestite aici nici cat negru sub unghie. Dar ce ne facem cu cei care au mintea doar la cele materiale, cu ei ce va fi? Caci se vor repede care mai de care sa fie mai inteligent, adica sa arate ce poate el in materie de IT. Plasa se intinde cu usurinta si prinde in ea pe majoritatea dintre oameni. Sa ne rugam Domnului sa faca o minune cu fratii, surorile si familiile noastre pentru a scapa de pecetluire, caci in spatele oricarei initiative IT este o capcana uriasa. Auziti ce spune, ca folosind aceasta tehnica iti oferi benevol identitatea unei organizatii, probabil ca sa ti-o apere ea(organizatia). A prosti pe cineva este o incercare, dar a te lasa prostit in asemenea hal denota o lipsa totala de responsabilitate fata de propria persoana. Si cred ca se vor intrece oamenii sa-si dra identitatea pe mainile acestor organizatii aratand cat de tari(smecheri) sunt ei. Astfel ca se vor preda de buna voie organizatiei, care apoi le va spune(de fapt va fi impunere; daca vor sa mai faca parte din organizatie vor trebui sa asculte indicatiile acesteia) ce si cum sa procedeze cu identitatea lor. Acest “Torpila”, autor al acestei tehnici mai si reunoaste ca fiecare om va avea un numar. Deci este clar unde se va ajunge, la acceptarea numarului in locul numelui. Ar trebui sa stim ca doar numele sunt de la Dumnezeu date oamenilor pe cand numerele atribuite oamenilor vin de la diavol. Dumnezeu nu are nume un numar. Asa trebuie sa fie si in cazul omului care este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. In concluzie, fiindca este vorba de acceptarea unui numar de catre fiecare persoana care vrea sa lucreze cu acest sistem, atunci este clar ca se va face voia diavolului prin sistemul antihristic. Dar cui sa spui aceste lucruri, caci vor rade de tine si te vor privi ca pe un nebun.
    Doamne miluieste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button