X

Vaticanul nu va recunoaște Kosovo, l-a asigurat Papa Francisc pe Vucic

Papa Francisc donează migranți 100.000 de euro

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că este mulțumit de întâlnirea de joi cu Papa Francisc la Vatican.  După cum a spus Vucic către jurnaliștii sârbi care l-au urmat, Pontiful a reiterat poziția Vaticanului de a nu recunoaște independența Kosovo.
„Vaticanul rămâne ferm”, a subliniat Vucic și a declarat că a mulțumit papei Francisc „pentru poziția de principiu pe care a luat-o în ceea ce privește declarația unilaterală de independență pentru Kosovo și pentru înțelegerea punctelor de vedere sârbești.”

Aleksandar Vucic a spus că Papa l-a încurajat să continue eforturile de a rezolva toate diferențele dintre sârbi și albanezi, prin dialog și într-un mod pașnic.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vucic, exprimându-și părerea personală, a declarat că ar dori să-l întâmpine pe Papa Francisc în Serbia, dar a adăugat că o astfel de vizită va avea nevoie în prealabil de aprobarea Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Președintele sârb a mai spus că a mulțumit Pontifului „pentru sprijinul sincer al Sfântului Scaun în eforturile Serbiei de a deveni membru al Uniunii Europene”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Off topic
    Postarea de dimineata a lui Caramitru jr. : “A VENIT MOMENTUL PENTRU REFORMA ORTODOXIEI […] Avem nevoie de un Luther, de un Calvin al Romaniei acum. Acela va ramane in istorie peste 500 de ani- nu Patriarhul Daniel”

    Pe asta il arde tare vrasmasul…

    1. Andrei Caramitru este neo-pagan (wicca) in vederi, conform postarilor sale de Adormirea Maicii Domnului, cu Isis si Horus.
      Wicca este o religie sincretica in sine, combina paganismul cu crestinismul si anumite elemente din Zohar si Kabalah. Cei ai lor sunt in ce am cunoscut fosti crestini frustati, interesati de ocultism si vraji dar preponderent anti Hristos. Unii mai mentin legaturi sentimentale cu crestinismul (probabil si Andrei) dar majoritatea iau foc doar daca mentionezi Iisus Hristos si Maica Domnului.
      Andrei este probabil din cei nostalgici, poate o baie rece cu cei ce controleaza religia pe care o evoca, il va dumiri.
      Si paganii stiu ca nu se poate amesteca Domnul cu diavolul.
      Si apropos, majoritatea wicca sunt si antisemiti, ei sustin ca Biblia e doar abureala unor evrei, Dumnezeu daca e iubitor neputand sa insufle violenta din Biblie.
      Asa ca Andrei… sa aleaga. Este o alegere.
      Timpul zboara Andrei doarme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button