X

Nu vă jucați de-a Dumnezeu! Un pastor sud-african a murit după 30 de zile de post negru în încercarea de a-L imita pe Hristos

Este bine a vă aminti să nu încercați să vă jucați „de- a Dumnezeu”, precum pastorul sud-african Alfred Ndlovu, care a murit de malnutriție, în urma unui post negru de 30 de zile

Pastorul și-a cunoscut sfârșitul odată cu intenția sa de a-L imita pe Hristos într-o călătorie fără apă și fără mâncare timp de 40 de zile si 40 de nopți de post negru.

Se pare că Alfred Ndlovu în vârstă de 44 de ani ar fi plecat de acasă într-o călătorie spirituală, pe data de 14 iunie. Încercând să-l imite pe Hristos, Ndlovu s-a lepădat de lume și s-a concentrat cu gândul la Dumnezeu, mergând în pădure pentru a se refugia în rugăciune.

Moartea sa a șocat întreaga familie, membrii confesiunii și comunitatea în general. Omul de vârstă mijlocie era cunoscut de către toată lumea ca fiind o persoană foarte spirituală, despre care se credea că are o credință care ar fi putut muta munții.

O rudă apropiată a dezvăluit:

„A fost un om foarte credincios. Este păcat că a trebuit să moară în modul acesta. După o lună de zile am primit vestea tristă despre moartea sa.”

„Pastorul a fost un om sănătos și religios care nu demonstra vârsta pe care o avea.”

În orice caz, nu s-ar fi putut ridica la nivelul de trăire a lui Hristos, de vreme ce a renunțat la idealul său după o lună de zile. Istoricul său medical nu indică să fi suferit vreo boală, iar în momentul în care a plecat în călătoria sa spirituală era complet sănătos.

Fiind singur în pustie trupul neînsuflețit a fost găsit de către un străin. Ulterior, acesta a anunțat poliția, care la rândul ei a informat familia și congregația sa.

traducere de Nicoleta D.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. Pastorul și-a cunoscut sfârșitul odată cu intenția sa de a-L imita pe Hristos într-o călătorie fără apă și fără mâncare timp de 40 de zile si 40 de nopți de post negru.

  In Sf. Scriptura scrie ca Iisus Hristos a postit cu paine si apa, timp 40 de zile in pustiul Qarantanei.

  Si atunci cum L-a imitat pe Hristos respectivul pastor?
  Corectati articolul!

  1. Luca (4:1-2)
   Iar Iisus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustie,
   Timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. Şi în aceste zile nu a mâncat nimic; şi, sfârşindu-se ele, a flămânzit.

 2. In primul rand nu vad legatura, de ce se scrie ca „s-a jucat de-a Dumnezeu”. In Vechiul Testament au fost si altii care au tinut postul de 40 de zile, ca de exemplu Moise, inainte sa se intalneasca cu Dumnezeu pe munte. Moise a tinut post de 40 de zile DE MAI MULTE ORI, nu o singura data! Fiind om, chiar daca traia in neprihanire, nu se putea apropia deloc de Dumnezeu, cred ca nici macar de munte (!!), fara acest post!!

  In al doilea rand, postul de 40 de zile NU ERA FARA APA!! Nu vad sa scrie ca era fara apa in Biblie!… Apa face diferenta, cu atat mai mult in desert/pustie!! Deci se poate post NEGRU de 40 de zile, fara mancare, dar CU APA!

  Daca ne gandim putin, pastorul respectiv nu cred ca putea rezista 30 de zile fara apa!! Adica ar fi murit mult mai repede, dupa 4-5 zile sau ceva de genul asta, in nici un caz dupa 30! Poate ca… dupa 30 de zile l-or fi gasit… si data mortii doar se aproximeaza/presupune.

  Trebuie sa mai spun ca exista si o latura …nedorita a acestui articol, de care probabil nu v-ati dat seama (nu cred ca l-ati mai fi publicat cu rea intentie!). Omul ala, pastor sau orice era el, AVEA O DORINTA SINCERA DE A SE APROPIA DE DUMNEZEU! Asa a stiut el sa faca, a plecat sa tina post in desert, probabil nu a baut… insa faptul ca el a vrut sa se apropie de Dumnezeu, sa se sfinteasca, TREBUIE APRECIAT!! Ori articolul, indirect, „ataca” chestia asta, repet indirect, insinuand ca „uite ce-a patit ala daca a vrut sa se apropie de Dumnezeu”. De fapt E BINE ca a vrut sa se apropie de Dumnezeu (daca era cu adevarat sincer si cu inima curata)!!

  1. Ai uitat esentialul !
   Sfintul MOISE era INAINTE VAZATOR CU DUHUL,deci VORBEA DIRECT cu DUMNEZEUsecunda de secunda .Prin urmare doar la INDICATIA LUI DUMNEZEU a postit 40 de zile,si nu din trufie,de capul lui pentru a fi intarit de PUTEREA DUHULUI SFINT ca sa nu payeasca nimic in timpul postirii.
   Pe cind NOI ,pentru a putea primii PUTERE DE LA DUMNEZEU ca sa fim instare sa POSTIM,e obligatoriu ca sa.ne dea dezlegare PREOTUL tot la indicatia DUHULUI SFINT .
   Asa ca,mai usor cu logica diavoleasca,care ne da idei ugigatoare de trup si suflet ca si acestui ins .
   De ce ORTODOXIA este singura DREAPTA CREDINTA ?

 3. Mai observ inca un lucru, in titlul original, in engleza, al articolului (de unde a fost preluat): pastorul cica „vroia sa bata recordul Domnului Isus”. Asta este un titlu „bombastic” si „abracadabristic” de balci si presa ieftina/tabloid!! Oare de recorduri era vorba aici? Vroia sa intre in cartea recordurilor, sau ceva de genul asta? Sau aia isi bat joc cu titluri de-astea (vorbesc de articolul in engleza)?

  Eu cred ca omul era sincer. Nu stim ce s-a intamplat acolo si fara mai multe detalii nu e bine sa judecam (adica sa acuzam ca ala sigur a gresit, nu a facut bine etc.).

  Oricine vrea sa se apropie de Dumnezeu, sa se sfinteasca, NU GRESESTE!! Cel mult trebuie invatat, ajutat sa inteleaga… dar in nici un caz acuzat sau impiedicat!

 4. Trebuie stiut, pentru ca vor veni zilele cand vom fi nevoiti sa plecam in munti pentru a evita prigoana, ca desi poate duce la probleme grave de sanatate, se poate trai fara sau cu foarte putina mancare o perioada indelungata.
  https://en.wikipedia.org/wiki/1981_Irish_hunger_strike
  „Although ten men died during the course of the hunger strike, thirteen others began refusing food but were taken off hunger strike, either due to medical reasons or after intervention by their families. Many of them still suffer from the effects of the strike, with problems including digestive, visual, physical and neurological disabilities.”
  Laurence McKeown – 70 de zile
  Liam McCloskey si Patrick Sheehan – 55 de zile
  https://en.wikipedia.org/wiki/Laurence_McKeown
  „You’re very sleepy and very, very tired and you’re sort of nodding off to sleep but something’s telling you to keep waking up. This was the thing that kept everybody going through the hunger strike in trying to live or last out as long as possible. I knew death was close but I wasn’t afraid to die – and it wasn’t any sort of courageous or glorious thing. I think death would have been a release. You can never feel that way again. It’s not like tiredness. It’s an absolute, total, mental and physical exhaustion. It’s literally like slipping into death.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.