X

Donald Trump dorește să interzică țigările electronice cu arome, deoarece „ucid oameni”

Donald Trump said vaping was not "wonderful"

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Donald Trump a dorit să interzică aromele folosite în țigările electronice, ca urmare a unei serii de decese în legătură cu acestea.  În Statele Unite, șase persoane au murit și peste 450 de oameni s-au îmbolnăvit în ultimele luni, cu simptome care includ dificultăți de respirație și dureri în piept.

Mai mulți adolescenți au fost programați în comă medicală indusă. Nu a fost identificat nici un ingredient sau aditiv din țigările electronice ca fiind cauza îmbolnăvirilor.

„Țigările electronice au devenit o afacere foarte mare, uriașă, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Nu putem permite ca tinerii noștri să fie atât de afectați. Oamenii mor din cauza țigărilor electronice, prin urmare ne concentrăm mai atent pe această problemă. Oamenii urmează să audă ceea ce vorbim, iar părinții vor fi mult mai stricți în ceea ce privește copiii lor.

Oamenii sunt de părere că fumatul țigărilor electronice este minunat. Nu este chiar atât de minunat, asta o putem spune cu siguranță. Deci, va trebui să luăm măsuri drastice în acest sens.”, a declarat Domnul Trump.

Domnul Trump a spus că soția sa, Melania, a purtat discuții serioase în ceea ce privește țigările electronice, pentru că „are un fiu, și se simte foarte îngrijorată.”

Alex Azar, secretarul pe sănătate, al cărui departament supraveghează Administrația pentru Alimente și Droguri, care la rândul ei se ocupă cu reglementarea țigărilor electronice, a spus că vor fi stabilite criterii de retragere de pe piață a tuturor țigările electronice cu arome, în special cele atractive pentru copii.

Vor fi necesare doar câteva săptămâni pentru a putea fi formulate aceste criterii. Producătorul Juul, lider pe piața țigărilor electronice, a fost avertizat, luni, de către FDA (Administrația de Alimente și Droguri) să înceteze publicitatea cu privire la o alternativă mai puțin dăunătoare pentru fumatul țigărilor electronice.

Țigările electronice sunt disponibile în SUA din 2006 și sunt uneori folosite ca ajutor pentru a renunța la fumatul produselor din tutun tradițional.

Există, însă puține dovezi că acestea sunt eficiente pentru a ajuta fumătorii să renunțe. De asemenea, sunt foarte populare în rândul adolescenților, pentru care producătorii au vizat aromele de fructe și bomboane.

Aproximativ 3,6 milioane de elevi ai școlilor din SUA au folosit astfel de produse în 2018, cu o creștere de 1,5 milioane față de anul anterior. Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenția Bolilor au cerut oamenilor să înceteze fumatul țigărilor electronice pe timpul investigațiilor aflate încă în desfășurare privind decesele și bolile.

O purtătoare de cuvânt a Asociației Americane a Plămânului (American Lung Association) a declarat:

„Am dat alarma de multă vreme și suntem atât de recunoscători să auzim anunțul președintelui. Singurul motiv pentru care aceste arome sunt pe piață este pentru a atrage copiii și pentru a face ca otrava să fie înghițită mai ușor.”

traducere de Nicoleta D.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Individul a legalizat fumatul cannabisului, ala este “perfect” pentru sanatate, dar tigarile electronice sunt o mare problema pentru ca reduc numarul de fumatori de cannabis! Acest specimen cu fata umana a ajuns presedintele SUA?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button