X

Deși în scădere, partidul lui Putin câștigă alegerile locale din Rusia

Partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, a suferit o înfrângere usturătoare în scrutinul municipal desfășurat duminică la Moscova, arată rezultatele parțiale, citate de BBC News online.

Partidul a pierdut aproape o treime din numărul de locuri în parlamentul regional de la Moscova (Mosgorduma), însă probabil va rămâne majoritar, obținând aproximativ 26 din cele 45 de locuri.

În condițiile în care cei mai mulți candidați ai opoziției au fost excluși, politicieni comuniști, independenți și din partea unor partide mici au obținut locuri în detrimentul formațiunii de guvernământ. Chiar liderul filialei de la Moscova a Rusiei Unite a ratat realegerea.

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, care înainte de alegeri ,a făcut apel la cetățeni să îi aleagă pe cei mai promițători dintre candidații care se opun partidului lui Putin, a catalogat rezultatul scrutinului drept „fantastic”.

Excluderea candidaților opoziției a provocat ample proteste de stradă la Moscova. Mii de persoane au fost reținute, iar mai mulți protestatari au fost deja condamnați la închisoare pentru „utilizarea violenței împotriva organelor însărcinate cu aplicarea legii”.

Rezultate parțiale indică faptul că Partidul Comunist va obține 13 locuri, în timp ce formațiunile Yabloko și O Rusie Justă vor lua fiecare câte trei mandate la Moscova.

Spre deosebire de Moscova, candidații sprijiniți de Kremlin au dominat alegerile în alte zone ale țării, iar rezultatele parțiale indică faptul că probabil vor învinge în toate cele 16 regiuni unde s-au organizat alegeri pentru selectarea guvernatorului.

Dmitri Peskov a declarat în legătură cu această rundă de alegeri că „per total, campania Rusiei Unite a fost foarte, foarte de succes”.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Sa speram ca rusii mai au ceva trecere la DUMNEZEU ca sa nu vina vreun nebun la conducerea RUSIEI.
   ORICUM PUTIN a demonstrat ca e MARE OM DE STAT.
   Ai nostri toti politicienii postdecembristi cu securistii toti dunati, nu cintaresc nicimacsr cit unghia mica a lui PUTIN.
   E LOGIC!
   Cum e turcul si pistolul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.