X

UE te vrea prost și înfrigurat, Române!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gazul nostru, nu-i al nostru ci al UE, zic dânșii:

„Producția de gaze locală, realizată acum de Petrom și Romgaz, nu mai poate fi alocată în principal pentru consumul local, fie el casnic sau privat, pentru că o asemenea acțiune contravine dreptului UE, arată ANRE la emiterea unui ordin în acest sens, conform Cotidianul. 

Prin OUG 114, dată la începutul acestui an, Guvernul stabilea că producția internă merge cu precădere pentru gospodării, CET-uri și unii consumatori industriali. Era și un plafon de preț implicat. Ulterior, alocarea pentru industriali a picat, rămânând doar cea pentru casnici și CET-uri, laolată cu plafonul. UE și producătorii de gaze s-au opus atunci vehement. Au fost și amenințări de infrigement. De curând, „U„Europa (a nu se confunda istoricul continent, cu constructul neo-comunist – Eufrosin)  a transmis Bucureștiului că are 2 săptămâni la dispoziție pentru a modifica normele de aplicare a legii, astfel încât să nu mai existe o alocare prioritară, iar piața gazelor să se reliberalizeze. Acum, ANRE anunță că alocarea și plafonul mai rămân doar până la 31 martie.

După care, gata!

Producătorii de gaze naturale din România nu vor mai fi obligați să pună la dispoziție pe piața internă producția lor în mod prioritar. Această modificare va fi făcută întrucât Comisia Europeană a constatat că o astfel de obligativitate este împotriva legislației europene, fiind o normă națională contrară dreptului Uniunii Europene. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a elaborat un proiect de Ordin în acest sens. Conform acestuia, până la 31 martie 2020, pe pieţele centralizate din România se vor oferta și se vor tranzacționa gaze naturale din import, precum şi cele din producţie internă, cu excepţia cantităţilor destinate consumului casnic şi producătorilor de energie termică.

Autoritățile române trebuie să modifice legislația referitoare la piața gazelor naturale  sau măcar să arate Comisiei Europene draftul noilor propuneri legislative până la cel târziu 26 septembrie, în caz contrar urmând să ajungă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Comisia Europeană a trimis deja un aviz motivat, nu se mai poartă nicio corespondență, avem termenul de 27 septembrie până la care România poate ajunge la Curtea de Justiție. Până pe 26 septembrie, Comisia așteaptă o nouă legislație promulgată sau un proiect concret prin care se modifică legislația, în funcție de care poate acorda o prelungire de 90 de zile”, a declarat acum câteva zile vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege.

Obiectul infringementului îl constituie prevederea din legislația românească referitoare la alocarea cu prioritate a gazelor din producția internă pentru consumul populației, care încalcă prevederile europene. Ea apare în celebra OUG 114/2018, dar și în OUG 19/2019, care o modifică. Ulterior, ANRE a elaborat metodologiile prin care gazele exrase de Petrom și Romgaz din țară se vând, la prețul fixat de 68 de lei/MWh, furnizorilor pentru acoperirea integrală a consumului casnicilor și a producătorilor de energie termică pentru populație.”

Ar trebui să ne dea de gândit, nu-i așa? Atunci când o liotă de birocrați aciuiați la Bruxelles, nealeși de nimeni, îți dictează în ce condiții poți să te încălzești iarna, obligându-te să îți vinzi gazele la prețurile oferite de ei (cică „liberalizate”), e clar că aceștia nu îți vor binele. Din contră, ne dovedesc că ne vor răul.

Românii adevărați reacționează însă:

Mesajul din partea UE este cat se poate de clar: „Dati-ne noua gazul vostru, la pretul pe care-l vom stabili noi, iar ce ramane (daca ramane ceva si pentru voi), il veti cumpara tot la pretul stabilit de noi! Daca nu va ajunge, puteti importa de la rusi! Sau de la americani, la alegere!!! Iar pentru distributia gazului in Europa, vom construi un hub pe teritoriul Ungariei, urmand ca ei sa ni-l imparta asa cum „trebuie”!! Ca daca nu…va asteapta infringementul, clar???? ….Vicepreședintele ANRE, „romanul” Zoltan Nagy Bege, impreuna cu alti „oficiali” romani, vor duce urgent la indeplinire prezentul ordin!! Iar odata cu „liberalizarea” pretului la gaze, pentru voi, prostii de romani, vom liberaliza si…tremuratul de frig!! Sa nu ziceti ca nu suntem generosi!! ” Acum ati inteles care este chichirezul problemei? Acum intelegeti de ce PNL-USR, in frunte cu seful lor suprem KWI, zbiara ca din gura de sarpe ca OUG 114 trebuie urgent desfiintata? Totusi, chestia asta are si un efect pozitiv pentru noi, romanii…ve vom transforma cu totii in niste #rezistenti!!! Dar…la frig!! Ce nu va convine???

Mi se pare firesc,intr-o colonie ,regulile sunt stabilite de stapan.

Fie el din vest sau de peste ocean,iar cui nu-i convine si indrazneste sa vocifereze ,pateste precum Dragnea. Asa ca pregatiti-va la iarna sa puneti inca o haina mai groasa(vorba lui Ceasca) ca pentru a achita incalzirea, leafa sau pensia nu vor fi suficiente. Startul a fost dat de scumpirea
legumelor si fructelor IN MIEZUL VERII. Asa ca,vorba lui grig de mai inainte.
Ce nu va convine ??

Politica ue este antinationala și pro globalizare.gazele ieftine de acasa trebuie”duse” celor bogati iar noi să importam eventual gaze din america scumpe și slabe calitativ.de aceea așteaptă și mohanis realegerea sa-si îndeplinească programul de distrugere completă a economiei romanesti.

Evident că dreptul UE, acquis-ul, este deasupra dreptului statului român. Asta nu mai ține de viteze, cercuri și alte harneli, este dovada clară că România este colonia țărilor occidentale.

RENATIONALIZAREA UTILTATILOR! Daca nemernicii care au in grija soarta Romaniei gindesc altfel nu au ce cauta intre noi! Ii doare-n cur pe cei din ue de noi. De 30 de ani se exploateaza forta de munca pe profit 0 pentru Romania! Toate resursele Romaniei trebuie exploatate in interesul cetatenilor romani si atit!

Unde e candidatul la Președinție care să promită că va scoate țara de sub bocancii ue, să îl votez cu două mâini? Roexit – o idee genială!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Platim si noi gazul pret UE, dar sa avem salarizarile aliniate la nivelul UE.

    CU UN SALAR MINIM DE 900 DE EURO SAU CHIAR 1400 EURO, PLATESC SI EU GAZUL CA SI NEMTII, NU E PROBLEMA, DESI E INCORECT, CACI GAZUL E AL MEU, NEMTII NU AU GAZ.

    1. Motto-ul sau reclama cu care candideaza Iohannis din nou la presedentie este, am vazut-o afisata pe benerele de pe stalpi: “(Iohannis) Pentru o Romanie normala”.
      Daca aceasta este normalitatea, ca UE sa-ti ia bogatiile si tu romane sa accepti acest lucru, atunci eu sunt anormal.
      Aceasta este consecinta intrarii in UE semnata pe sest de lideri precum Adrian Nastase si pupata si raspupata de urmatorii politicieni. Se adevereste pe deplin zicerea: “Saraca tara bogata!”. S-a iesit si din Ortodoxie odata cu intrarea in UE, conform zicerii Parintelui Justin Parvu, deci numai si numai rele vin si or sa mai vina pe capul romanilor. Am uitat sa amintesc si de lupta UE pentru legiferarea LGBD.
      Mai vrea cineva sa stea in UE avand in vedere cel putin acestea amintite? Daca DA, atunci este clar ce fel de om este. Si acestea aratate sunt doar inceputul nelegiuirilor. Am fost cuceriti fara lupta din cauza vanzatorilor de neam si a romanului nedus la biserica. I s-a dat romanului ajutoare, romanul a votat tot ce i s-a cerut. Vai de noi unde am ajuns. Toti fac din romani slugile lor.
      Ce ne trebuie pentru a ne redresa? Putin mai multa “scuturatura”, asa cum procedam cand scuturam pernele de praf. Altfel romanul doarme somnul cel de moarte. Doamne auta-ne sa ne sculam din somn!
      Prima data cand am citit zicerea unor Sfinti: “Neaparat trebuie sa fie razboi”, am crezut ca nu vad bine, dar mai de multisor am inceput sa le dau dreptate. Se pare ca numai asa ramificatiile puterii oculte vor mai putea fi distruse.
      Doamne ajuta !

  2. Nu ne taram cu totii ca niste omizi acum 15-20 de ani sa fim primiti in UE?Cine altii decat noi ne lasam prostiti de propaganda globalista[comunistii au fost mici copii in astea] ca trebuie sa intram in UE cu orice pret? Am pus botul ca niste prosti, avem parte de o mare tzeapă (admin edit). Si fiindca nu ne-a ajuns,la toamna electoratul operat pe creier va vota pentru ingroparea definitiva a propriei tari. Asa ca ce ne mai plangem?

  3. ,,Astăzi, pentru prima oară
    am înțeles ce-a vrut să spună J.F. Kenedy: „ Nu te intreba ce poate face țara pentru tine, ci ce trebuie tu să faci pentru țara ta.”
    Ce-ai făcut tu, române? Îți spun eu: ți-ai furat căciula singur!
    Nu te-ai limitat la căciulă, ai furat o bucată de travesă să o vinzi la fier vechi și acum te plângi că faci cu trenul 10 ore în loc de 3, ai furat componente din sistemul de irigații si apoi te-ai plâns că îți omoară seceta culturile, ți-ai tăiat bucata de pădure și apoi ai țipat, ca din gură de șarpe, când casa ți-a luat-o la vale, ți-ai păcălit la cântar clientul intrat la tine în magazin și, apoi, ai dat din colț în colț că nu mai ai vânzare, ți-ai vândut pământul ca să-ți cumperi BMW și apoi ai jelit că n-ai ce mânca, ți-ai aruncat gunoaiele în râuri, lacuri, pe stradă, în parc, și apoi ai fost indignat că este mizerie, ți-ai deschis firma și ți-ai bătut joc de angajați, apoi te-ai văitat că ai dat faliment. Să-ți mai spun? Ba, ți-ai învățat și copilul că necinstea și lipsa de respect te fac „șmecher” și plin de bani.
    Să amintim și despre corupție! Măi române, câți ai corupt tu când n-aveai răbdare să stai la coadă, la un ghișeu, când vroiai niște facilități care nu ți se cuveneau, când nu doreai să mai plătești taxe ca să te dai mare cu excursii pe la dracul în praznic?
    Vrei educație? Păi de unde? Ai uitat când reclamai profesorul că ți-a tras de urechi odrasla pentru că era obraznică? Cand l-ai mutat la o alta scoala, vezi doamne ca aceea e mai “cu mot”, ajungând sa îți ruinezi copilul și scoala? Când îti agasai propriul copil cu meditații peste meditații pentru a demonstra ca mutarea lui la alta scoala este benefică? Doar sufletul lui de copil știe cât suferă și, nu, nu îți va recunoaște niciodată cât îl doare și cât este de obosit, de frica sa nu te supere. Când ai mulțumit ultima data unui profesor care, poate cu truda și in condiții precare, ți-a făcut copilul “om”? Te-ai întrebat cât ai contribuit tu la educația copilului tău? Te-ai întrebat dacă tu, in locul acelor profesori, ai fi fost mai bun? Te-ai întrebat, măcar o singura data, cât de bine i-ai făcut copilului tău? Lui sau tie? Ai uitat când, fără urma de consideratie, ți-ai vorbit de rău părinți, copii, profesori, vecini…?Ce faci tu pentru țara si pământul tău natal?
    Ești mândru?
    Când ai luat atitudine că cineva ascultă tare muzică, în autobuz, sau că cineva face scandal într-un loc public? Când ai vorbit ultima oară fără (CPM)bip-uri?
    Ce-ai făcut tu, ca cetățean de rând, române ? Nimic! Ai contribuit cu vârf și îndesat ori prin tăcere ori prin participare. N-ai vrut să știi de solidaritate, n-ai vrut să auzi de cinste, ai vrut doar vila și mașina bengoasă, chiar dacă rahatul de la vila ta polua lacul din vecinătate și pentru pământul pe care ți-ai construit-o ai dat șpagă la primar, să-l treacă în intravilan.
    Datorită celor ca tine au avut de suferit cei onești, cei cu bunul simț la purtător, cei care au știut că bunăstarea nu este o consecință a șmecheriei, mitocăniei, arivismului și lipsei de scrupule. Din cauza ta au ajuns ceilalți pribegi, mulțumindu-se cu resturile de la masa altora, pentru că tu nu te-ai implicat, pentru că ție nu ți-a păsat, pentru tu ai aplaudat nedreptățile de care te foloseai să-ți fie bine trăgând după tine și o gloată de buimaci care spera că totul va fi roz, din secunda doi, dacă te urmează.
    Nu mai arăta cu degetul spre alții! Arată spre tine!
    De-aia n-ai o țară ca afară! Pentru că te doare în bască de lege, de țara (pe care o înjuri pe unde te duci), pentru că te doare în flecul de la pantof de toți și toate, chiar și de mamă-ta, de copilul tău și pentru că, oricât ai primi tot ți se pare prea puțin cât timp vine altul și-ți promite mai mult.
    Ai cerut, dar n-ai dat nimic în schimb! Nici măcar un „bună ziua” îngrijitoarei care spăla scara blocului sau măcar… un pet în lada de gunoi!…..,,
    text preluat dar prea adevărat ….

  4. Deocamdata mucim in UE care ne plateste iar tot ce cumparam in tara este tot de la UE.Statul roman ia TVA si toti banii UE ajung in buget si la haita in pensii speciale si in salariile ff mari ale trantorilor de la stat degeaba si facut numai rele mai ales cei din justitie.Telefonul,televizorul,masina,pantalonii,pantofii,carnea,laptele,patrunjelul,usturoiul de la UE sunt.Romane bleg de Teleorman daca iesim din UE maine murim intr.o zi .Zilnic intra peste granita in familia romania 1/4 miliarde euro prin sezonierii care muncesc in UE .Fiecare autocar intra cu 250.000 euro iar la 1000 autocare/z ce trec granita de vest sunt 1/4 miliarde/zilnic .Mai sunt subventiile UE date taranilor,programe de dezvoltare etc.Acestia sunt banii tarii.La televbizor nu se pune asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button