X

Frigiderul plin, unul dintre idolii societății de azi

Imagine similară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lăcomia pântecelui este un păcat, unul din păcatele de moarte.  Lacomii au ca deviză „Să mâncăm şi să bem, căci mâine vom muri” (Isaia 22, 13; I Corinteni 15, 32); în adânc ei sunt materialişti şi necredincioşi.

Un simbol al lăcomiei pântecelui este porcul, animalul murdar la care se referă şi Evanghelia (Luca 15, 15-16), care este lacom şi mănâncă continuu. Nu fi deci ca animalul; pune-ţi măsură. Lăcomia pântecelui are şi urmări sociale şi naţionale. Este una din cauzele pentru care nu se nasc copii, adică o cauză a problemei noastre demografice.

Să nu vi se pară ciudat; în anii copilăriei noastre pâinea era o turtă de mălai – o astfel de pâine mâncam în satul nostru. Familiile erau cu mulţi copii. Mama frământa şi cocea în propriul cuptor. Bunica noastră striga: „Copii, veniţi să mâncaţi!”. Punea pe masă pâinea de orz, făcea semnul crucii, o tăia ca pe anaforă şi spunea: „Fiţi atenţi, copiii mei, să nu cadă pe jos nici o firimitură; fiecare firimitură este Hristos… Şi mâncau sărmanii copii pâinea de orz cu ceapă şi măsline şi erau foarte sănătoşi, cu obrajii ca macii. N-o spun eu, o spun cei care cercetează lucrurile; cât mănâncă acum un copil, mâncau înainte cinci. De aceea, acest unul îşi are creierul la frigider.

Ne vorbeşte Părintele Augustin, Mitropolitul de 104 ani – Predici ale Mitropolitului de Florina, Părintele Augustin Kandiotis, vol. XIII, Editura Metamorfosi, 2013, p. 59

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. F. f. f. bună această intervenție ! Aceasta este, în realitate, una din probleme majore ale lumii așa zis civilizate. Este, în același timp și o cauză, și un efect. Ar trebui adusă în atenție cât se poate de des. În ceea ce ne privește pe noi, românii, degeaba vorbim de post, atât timp cât avem frigiderele ca cel imagine. Lângă frigider, merg foarte bine imagini din super sau hypermarketuri, cu standurile de la carne și mezeluri, imagini pe care le consider apocaliptice.

    1. Problema principală este aruncatul mâncării! Apoi este obezitatea cauzată tocmai de alimentația ieftină, plină de zahăr, făină și ulei! Trebuie înțeles că problemele grave de greutate sunt cauzate în primul rând de zahăr, apoi de făina albă! Iar grăsimile animale nu sunt atât de periculoase precum se crede! Pe vremuri cele mai dăunătoare alimente erau cele animale, însă acum sunt pe departe cele mai periculose unele alimente vegetale, dar pline de tâmpenii, a se vedea cazul unt versus margarină sau multe dintre alimentele „de post”! Dacă mănânci puțin, dar ieftin, cum ar fi pâinea albă, în zilele noastre te îmbolnăvești!

        1. Altădată oricum nu mâncau la fel de mult ca acum, deci mai puține calorii! Nu își permiteau oamenii altceva, de acolo obieceiul (în zilele noastre prost) de a mânca orice cu pâine! Mai făceau și muncă fizică pe vremuri, acum suntem în mare parte sedentari! Pâinea albă are ca alternativă pâinea neagră doar pentru oamenii cu greutate normală și fără diabet. Pentru ceilalți există varianta fără pâine! Pentru cei cu obezitate, grăsimea, fie ea și animală, este mult mai sănătoasă decât pâinea! Alimente rafinate ucid! Zahărul, făina albă, uleiul și nu numai!

  2. Numarul copiilor si adolescentilor obezi a crescut de zece ori in intreaga lume in ultimele patru decenii
    Dintre tarile bogate, Statele Unite sunt pe primul loc la obezitate in randul copiilor, cu circa 20%. In Europa Occidentala, nivelurile de obezitate infantila variaza intre sapte si zece la suta.
    http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/obezitate/numarul-copiilor-si-adolescentilor-obezi-a-crescut-de-10-ori-in-ultimii-40-de-ani-1484685

    Trebuie sa facem eforturi sa prindem din urma farul democratiei multiculturale de peste ocean: Aproape 40% dintre adulti si 19% dintre copii si adolescenti sunt obezi in SUA. Cea mai mare rata a obezitatii, de 47%, e in randul hispanicilor. Acestia sunt urmati de populatia de culoare, 46,8%. La polul opus sunt cei cu origini asiatice, cu un procent al obezitatii de 12,7%.
    http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ingrasare/numar-record-de-obezi-in-sua-si-trendul-nu-pare-sa-se-schimbe-1484967

    1. Să nu uităm și de extrema opusă! Anorexia este chiar mai periculoasă decât obezitatea! Iar aceasta a ajuns să fie tot mai des întâlnită, mai ales printre femei! Trebuie să mâncăm cât trebuie, nici prea mult, dar nici prea puțin! Altfel ne îmbolnăvim, indiferent de extremă!

  3. Cumpanasu are garda de corp si masina de la Ministerul de Interne
    “S-a incercat initial propunerea ca Politia sa faca acest lucru, insa am refuzat categoric, pt ca efectiv nu mai am incredere in aceasta institutie. Motiv pt care s-a recurs la Jandarmerie”
    “Sper ca aceasta batalie sa o castig cat mai repede pt a ma putea intoarce la viata mea obisnuita si linistita de dinainte si sa nu ma gandesc in permanenta la securitatea copiilor mei. Nu este placut sa te uiti peste umar insa batalia cu clanurile mafiote nu este o batalie cu o manastire de maici”
    http://www.ziare.com/stiri/crima/alexandru-cumpanasu-are-garda-de-corp-si-masina-de-la-ministerul-de-interne-1575131

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button