X

Un ierarh român rugându-se Sfinților din închisori, cu propria-i rugăciune. Dar… cu o floare nu se face primăvară…

Ridicați vălul cel greu al nesimțirii și neiubirii noastre. Scuturați de pe noi lanțurile slăbiciunilor și compromisurilor noastre

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Episcopul Macarie Drăgoi – Rugăciune către Martirii și Mărturisitorii care au pătimit în închisorile din perioada comunismului

Sfinților Martiri și Mărturisitori cei ce ați pătimit în închisorile din perioada comunismului, ați plătit cu preț de sânge libertatea și demnitatea neamului și Bisericii noastre în vremurile acestea de pe urmă.  Voi sunteți luminile care ne luminează calea în întunericul acestui veac, zidul de apărare în fața nevăzuților vrăjmași.

Pentru aceasta venim înaintea voastră și cu osârdie ne rugăm vouă: ridicați vălul cel greu al nesimțirii și neiubirii noastre. Scuturați de pe noi lanțurile slăbiciunilor și compromisurilor noastre. Îmbărbătați firile noastre slabe și îndoielnice în fața împotrivitorilor. Insuflați în noi dragoste pentru Biserică, pentru neam și pentru aproapele.

Cei care v-ați rugat pentru chinuitorii și ucigașii voștri, învățați-ne și pe noi să ne iubim vrăjmașii. Cei care v-ați lepădat de răzbunare și v-ați pus sufletele pentru semenul vostru, întăriți-ne întru poruncile lui Hristos Cel Răstignit și Înviat. Cei care ați prefăcut închisoarea în mănăstire și viața de celulă în trai filocalic, dați-ne mângâierea de sus în încercările amare prin care trecem. Rugămu-ne vouă, mijlociți la Hristos pentru izbăvirea și mântuirea noastră. Amin.

sursa: Episcopia Scandinavia

Acest episcop a avut o fadă atitudine și față de pseudo-sinodul din Creta, dar apoi nu s-a mai auzit nimic: Episcopul Macarie al Europei de Nord despre documentul „Relațiile…cu eterodocșii”: „Cer o rediscutare a temei sub aspect teologic, pentru a nu fi neconformi cu Tradiția Bisericii Răsăritului și cu dumnezeiasca învățătură a Sfinților Părinți”. Probabil e prea mic sau…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Il cunosc cat de cat pe episcop. Nu e om rau deloc. Nu e fals, nu a acceptat contactul cu super-ereticii din scandinavia. Este insa exact cum e scris in articol: PREA MIC. Sa dea Domnul ca atunci cand va fi “mai mare” in grad/ani/experienta etc sa schimbe lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button