X

Prorocie despre supraviețuirea în vremea lui antihrist. Foarte important: nu mai căutați să vedeți minuni

Image result for

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În perioada vremurilor de pe urmă nu vă uitaţi la cer: aţi putea fi înşelaţi de minunile ce se vor petrece acolo – puteţi să greşiţi şi să vă pierdeţi.

Adepţii lui antihrist vor umbla dezgoliţi. Creştinii însă vor fi îmbrăcaţi cuviincios. Conform canoanelor bisericeşti femeia nu trebuie să poarte haine bărbăteşti. Îmbrăcămintea omului arată starea lui duhovnicească.

Diavolul are 666 de mreje. În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos. Aceasta va fi cea mai mare înşelare (momeală) a diavolului: omenirea va cere ajutor de la extratereştri, neştiind că aceia sunt demoni.

Despre lupta sfinţilor proroci Enoh şi Ilie cu antihristul se va transmite la televizor.

Când icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Iviru („Portăriţa”) va purcede să părăsească Athosul, va începe dangătul clopotelor, bisericile în mod văzut i se vor închina, pentru a o petrece. Toate acestea vor fi arătate la televizor.

Aceasta-i mila Domnului”, spunea stareţul.

Va veni timpul, oamenii vor pleca în munţi. Dar să nu vă duceţi câte unul… În păduri şi munţi să mergeţi în grupuri mici.

Pentru creştini cel mai mare chin va fi faptul, că ei singuri vor pleca în păduri, apropiații lor însă vor primi pecetea lui antihrist. Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu aghiasmă şi astfel se va sfinţi orice hrană.

Dacă vei fura, vei încălca una dintre cele zece porunci. Cine va proceda astfel îl va primi pe antihrist.

Omul credincios va nădăjdui în Dumnezeu. Iar Domnul în ultimele vremuri va săvârşi aşa minuni pentru poporul său, încât o mică frunzuliţă din copac îi va ajunge pentru o lună întreagă. Şi pământul nu va scădea; îi vei face cruce şi îţi va da pâine.

Nu vă temeţi. Principalul este să nu fie primită pecetea lui antihrist pe mâna dreaptă şi pe frunte.

Nu mâncaţi pâinea celui care a primit pecetea lui antihrist.

În ultimele vremuri adepţii lui antihrist vor umbla la biserică, se vor boteza şi vor predica poruncile evanghelice.

Însă nu-i credeţi pe cei care nu au fapte bune. Doar după fapte se poate recunoaște adevăratul creştin.

Credinţa adevărată îşi află loc în inimă, şi nu în minte (raţiune). Antihrist va fi urmat de cel ce are credinţa în minte, iar cel ce are credinţă în inimă, lesne îl va recunoaște.

Acum se încep evenimente importante. Astfel de pericol n-a fost pe pământ de la facerea lumii. Este ultimul… Imaginaţi-vă mama a cinci copii: cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui antihrist? Vedeţi ce curse întinde antihristul oamenilor. La început aceasta se va face benevol. Dar când antihristul se va înscăuna şi va deveni stăpânul lumii, le va impune la toţi să primească această pecete. Pe cei care nu o vor primi îi va declara trădători. Atunci va trebui de plecat în păduri; grupuri a câte zece-cincisprezece oameni. Însă nu vă duceţi câte unul sau doi: nu vă veţi salva… Veţi fi păziţi de Duhul Sfânt. Niciodată să nu vă pierdeţi nădejdea. Dumnezeu vă va da înţelepciune cum să procedaţi. La sfârşitul vremurilor oamenii se vor mântui prin dragoste, smerenie şi bunătate. Bunătatea va deschide porţile Raiului, smerenia îi va duce încolo, iar dragostea îl va arăta pe Dumnezeu.

Arhimandritul Gavriil Urghebadze (1929 -1995)

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

29 comentarii

  1. “Atunci va trebui de plecat în păduri; grupuri a câte zece-cincisprezece oameni.”
    Care paduri, alea defrisate sau incendiate?

  2. WW3 bate la usa!
    Coreea de Nord a lansat doua rachete balistice în Marea Japoniei
    https://www.hotnews.ro/stiri-international-23328914-coreea-nord-lansat-noi-rachete-balistice-marea-japoniei.htm
    Rusia a lansat două rachete de pe submarine
    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/externe/rusia-a-testat-doua-rachete-lansate-de-pe-submarine-din-oceanul-arctic-si-marea-barents-819481.html
    Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, vine la Chişinău la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, pentru a marca, alături de el 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, chiar dacă Guvernul de la Chişinău a decis că zilele de 23 şi 24 august sunt zile de doliu.
    https://www.defenseromania.ro/ministrul-rus-al-apararii-va-ocoli-ucraina-prin-u-e-ca-sa-ajunga-la-chi-inau-serghei-soigu-a-ob-inut-autoriza-ia-de-a-survola-romania_598545.html

    1. Infricosator! Ce se mai stie de Turcia? Sfantul Paisie Aghioritul a proorocit ca atunci cand se va lucra pe langa Eufrat, razboiul deja incepe.

      1. Turcia isi intareste prezenta militara in Golful Persic, la baza din Qatar!
        Turkey’s military base in Qatar to expand with air, naval elements
        https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/08/turkey-qatar-military-cooperation-expand-with-air-naval.html#ixzz5xXvMg7Ll

        Si fortele aeriene chineze se pregatesc de razboi!
        Xi orders military to boost readiness during an inspection tour to a People’s Liberation Army Air Force base
        During a meeting with the PLA’s high-ranking commanders and the base’s senior officers, Xi ordered the military to keep intensifying its combat preparedness to make sure that troops are always ready to fight and are capable of defeating any enemies.
        He said that training and exercises must be realistic and close to real war and must be focused on joint operations.
        http://www.chinadaily.com.cn/a/201908/24/WS5d605d93a310cf3e355679f9.html

        1. China ii spune lui Trump ca sa nu-si mai faca planuri de razboi cu soldateii de plumb, ca va suporta toate consecintele, iar cine rade la urma rade mai bine si acela va fi cel care merge pe calea corectitudinii si justitiei.
          China calling on Washington not to “misjudge the situation and underestimate the determination of Chinese people”. “The US should immediately stop its wrong action, or it will have to bear all consequences” “history will prove that the side on the path of fairness and justice will have the last laugh.”
          https://www.zerohedge.com/news/2019-08-24/china-responds-trumps-barbaric-tariffs-vows-fight-until-end-and-have-last-laugh

    2. @ oarecine

      Am avut la in moment dat tendința sa te bănuiesc ca ai aparține serviciilor.

      Totusi, ești un mirean care selectează foarte bine informația.

      Faci o treaba foarte buna.

      Ma folosesc.

      Keep up the good work bro’!

  3. Curios este, ca majoritatea ii indeamna pe oameni sa mearga in padure! Daca e iarna ce fel de frunza sa manance? Oricat de credincios ar fi, omul anului 2019 il trimiti in padure? In momentul; in care el nu mai are nici o anduranta la traiul in mijlocul naturii? Dupa prima iarna nu vor ramane nici macar un sfert, teferi! E posibil sa vrea Dumnezeu asa ceva? Nu cred! N-am auzit nici macar o invitatie ca oamenii sa se retraga in asezarile monahale, unde in rugaciune alaturi de calugari sa implore mila Lui Dumnezeu! Eu cred c-ar fi destul sa se retraga in rugaciune si fapte bune!

    1. Asezamintele monahale in Romania sunt doar cu numele..cu f.f.putine exceptii(daca or mai fi,inca).Sunt distruse din interior (in ceea ce priveste adevarata traire monahala)cu mare si foarte fina viclenie de ierarhi sub “parinteasca”obladuire a maimarelui dinDeal.Vorbesc in cunostiinta…

    2. De ce e curios?
      Ținând cont de faptul ca in Sf Scriptura este proorocit ca biserica se va refugia in pustie, nu vad care e curiozitatea.
      Daca va fi iarna?
      Pai sa ne punem de acum pe rugaciune pt ca însuși Hristos ne îndeamnă: ” rugați-vă să nu fie fuga voastră iarna!”

    3. In așezările.monahale nu va mai fi nimeni. Călugării se vor adăposti în munți,alții vor deveni precum mirenii. Stai liniștit! Vremea și anotimpurile vor suferi astfel de modificari încât codrul va rămâne verde.
      Pentru un creștin ești destul de inclinat spre gândire analitica. Sau poate nu ești creștin. Doar un agitator! ?

  4. La momentul actual cel mai mare pericol sunt “frații mincinoși (ecumenist ii)” de care, extraordinar, amintea Sfântul Apostol Pavel de 2000 de ani. Ce duh profetic avea! Dacă ne vom feri de ei și, implicit de ecumenism, pe celeilalte, am credință în Dumnezeu Le va rezolva Însuși El, sunt sigur de asta!

  5. Acest articol cantareste foarte greu:
    Imaginaţi-vă mama a cinci copii: cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui antihrist? Vedeţi ce curse întinde antihristul oamenilor. La început aceasta se va face benevol. Dar când antihristul se va înscăuna şi va deveni stăpânul lumii, le va impune la toţi să primească această pecete. Pe cei care nu o vor primi îi va declara trădători.

    S-a vorbit mult aici despre semnul fiarei si exista o teorie cum ca semnul fiarei va fi benevol la inceput si obligatoriu in partea a 2-a a domniei antihristului. Eu sustin contrariul, adica semnul fiarei va deveni obligatoriu dupa ce antihristul va fi inscaunat.
    Pentru mine este foarte importanta aceasta confirmare din articolul de mai sus.

  6. Doamne ajuta ! Sf. Paisie Aghioritul ,ne invata in cartile lui sa traim cat mai mult in simplitate ,sa ne apropiem unii de altii ,in grupuri ,sa ne ajutam si sa capatam incredere intre noi etc. Trairea in simplitate ,postul si rugaciunea ,hrana cu masura si fara mofturi ,este o pregatire care nu necesita mare efort nimanui ,daca ia in serios salvarea sufletului . Grecii ,fac pregatiri f. serioase prin foarte multe conferinte ,despre aceste vremuri si cum sa traiasca in Munti ,cu tot felul de buruieni ,radacini ,melci etc. hrana . Despre dormit ,referitor cum spune un frate mai sus ,se pot zidii camere mai jos de nivelul pamantului / bordeie caci au caldura asa / ,pamant si piatra si ne intoarcem la Epoca de piatra . Insa salvarea sufletului omului conteaza ,prin credinta si nadejdea in bunul Dumnezeu . Sa folosim timpul cu folos ,spre a cunoaste Harul Lui Dumnezeu ,caci fara el ,nu se poate nica . Harul ,ajuta omul sa se dezlipeasca de cele pamantesti = casa ,vila ,afaceri ,comfort totul si mintea se gandeste numai la cele ceresti . Nu se cere = bani ,avere ,aur ,nici scoli INALTE ,decat smerenie ,spovedanie sincera dupa DREPTARUL SPOVEDANIEI , incepand dupa cei 7 ani ,pana astazi /maine fiind Duminica ,si cu zdrobire de inima cine poate si hotararea de a nu mai pacatuii cu fapta . INDRAZNITI A SPUS HRISTOS SI CURAJ SPRE DEZLEGAREA PACATELOR ,ESTE PRIMA FAZA CEA MAI IMPORTANTA ,A OMULUI Nu o face ,se afla departe de Dumnezeu si sub comanda f. deasa lui aghiuta .

  7. Aceasta tema este esentiala pentru toti cei care au habar de ce inseamna salvarea sufletului. Desigur ca acestia sunt ingraditi de erezie. Dar majoritatea oamenilor nici nu se gandeste la acest aspect. Cum sa se gandeasca, adica sa traiasca in prezent, cand ei nici macar nu vor sa inteleaga ca mergand la biserica oficiala nu fac altceva decat sa ingroase randurile adeptilor lui Antihrist.
    Adevarat este ca biserica se va retrage in pustie, caci biserica o formeaza toti cei care ingraditi de erezie fug in pustie(munti, palui duri) din calea sistemului antihristic. Antihristul nu este intronat deocamdata, dar sistemul lui lucreaza si-i pregateste calea. Desigur ca sunt destui care lucreaza pentru Antihrist fara ca sa contientizeze acest lucru.
    Doamne fereste-ne de pecetea pierzatoare de suflet!

  8. Semnele apar esalonat. Exista si Testamentul lui Ilie – in engleza – in care este descris antihristul, si vremurile de atunci. Oamenii lui Dumnezeu vor fi paziti, viitorul lor este pazit inca de la inceputul Creatiei. Majoritatea urmeaza acest plan de frica, si de frica din lipsa de cunostinte de Dumnezeu – iar cei care ar trebuie sa le spune despre Dumnezeu, ii critica, contribuind si ei la acelasi lucru. Am reusit sa citesc ap[rox 200 din cartile lipsa, informatie este clara, Biblia trebuia sa fie de proportie Biblica, undeva la 10.000 de pagini.. am reusit sa citesc aproximativ 3-4000 de pagini cu aceste carti.
    Exista o lista.

    Eu sint de parere ca pe 1 Aprilie 2021 vom vedea un semn la nivel de tara, apoi in 2029 la nivel de lume. De 4 ani cifrele astea sint in simtirea mea ca un reper, am vazut destule marturi de peste tot globul cu cei care sint alesi deIisus la ora actuala – chiar traim vremurile de pe urma – iar acum ascult Miles Munroe si ceea ce spune este chiar simplu. Exista oretea de demoni raspindita pe pamint si dirijata de Jezebel, in plus de asta entitaile demonice se inmultesc datorita celor de la CERN. Frica va juca un rol important aici, pentru ca ea vine din iad. CERN asta aduce pe pamint. Insa, toate sunt potrivite cu omul, pentru a le suporta asa cum spune scriptura.

    Iubirea este adaugata cind proclami Imparatia lui Dumnezeu. Pur si simplu D-zeu ne-a dat o lista : Cerul cu tot ce este in el, pamintul cu tot ce este in el si apa cu tot ce este in ea noi sa le stapinim. Dumnezeu arata catre acestea. Satan acuza omul si arata catre crestini, el arata catre om. El poate instiga oamenii impotriva altor oameni creeind minoritati – dezbina si cucereste – la nivel de educatie. Si apoi merge la aceste minoritati si spune ca ceilalti au facut cutare lucru, pentru a creea conflict intre aceste minoritati, si auto-anihilare. Practic teoria haosuluilui. Haosul exista atit cit exista Armonia, cind armonia a disparut, totul devine neorinduire.

    Cred ca singurul mod este sa ne unim de-adevaratelea in lumea reala , nu pe net. Iar de pe net sa scoatem stirile importante tocmai pentru a favoriza aceasta unire, pentru ca multi uita ce citesc pe net.

  9. Asa cum decurg lucrurile, sansele sa fie un grup de 10-15 persoane care sa plece la greu sunt mici. Fiecare se crede mai destept ca celalalt, fiecare se vrea lider…
    Alta poveste e ca oamenii care pot intelege gravitatea situatiei sunt cat de cat educati, asta implica ca au un stil de viata decent: se spala, gatesc curat, se informeaza. O astfel de persoana ce efort de vointa trebuie sa faca sa plece undeva unde nu are cum se spala?
    Cum suporti un alt om langa tine care miroase a nespalat, cand esti iritat de lipsuri cand ti-e frig/cald, nemancat? Te ataca insecte, faci rani de la scarpinat?
    Cu tot respectul, nu cred ca poate fi planificata o solutie. Datele problemei se schimba permanent: posibilitati materiale, stare de sanatate, oameni care se muta.
    Sa te lupti sa iti pastrezi credinta, prietenii si sa te tina Dumnezeu cu mintile intregi.
    Te poti uita la filme, sa te imaginezi Rambo, dar realitatea e diferita.
    Noi avem alta treaba: sa ne educam copiii si sa ii intarim si fizic prin sport.
    Trist este ca sunt putini cei care isi pot creste copiii la curte, sa aiba loc sa alerge si sa stea alaturi de ei. Rupti de natura si cu tableta in mana….pai dracu’ vine ca la spectacol, nu depune nici un efort sa ii inroleze.
    Cate familii mai sunt in care sotia sta cu copiii? Alta cale nu e pt ca ai nostri copii sa aiba sansa sa faca un sport, sa nu intre in anturaje periculoase, sa mai citeasca etc.
    Din multe femei pe care le stiu, si daca ar avea banii necesari, nu prea sunt dispuse sa stea la “cratita”. Vor sa se aranjeze, sa mearga la un job, sa fie admirate, sa poate fi independente financiar.
    Chiar asa, sa ai si vreo cateva doamne din astea in grupul minune care merge pe munte…
    Voi cate persoane cunoasteti care rezista la stres, sa stea nespalate, nemancate timp de cateva saptamani sa zambeasca si sa gandeasca limpede in asa conditii si pe deasupra sa fie ortodoxi? Sa excludem vreo cunostinta din Legiunea Straina care nu are treaba cu ortodoxia.

  10. Doamne ajuta !

    Am citit mult pe aceasta tema ,desi nu pot da citate exacte si nici nu incerc.Voi zice doar cateva idei esentiale.

    Supravietuirea in munti si in crapaturile pamantului nu este posibila din punct de vedere al capacitatii unui om normal ,oricate cunostinte ar avea.Spun asta chiar oameni de meserie cu multe cunostinte practice.De asemenea o abordare cantitativa pe baza de provizii nu este posibila ,asta va face cel rau pentru a-i tine in viata pe adepti cei trei ani si jumatate.Deci logic nu avem scapare ,plus statul la ecran cu disperare conduce la un fel de paranoia caracteristica.Cum se scapa din acest clinci informational ?
    Intai de toate si pe scurt ,unde cantitate nu poate fi ,se va inmulti corespunzator calitatea.Cu cateva boabe de grau binecuvintate ,sau orice materie organica binecuvantate fie de preoti buni care vor aparea pur si simplu la nevoie ,plus pamantul care va da paine ,bilute de pamant ce vor fi comestibile si altele.Spaimele noastre interne provin in mare parte deoarece avem reflexul indus de scoli de a ne explica stiintific tot ce poate face Dumnezeu.Deci inteleptilor acest lucru li se ascunde ,dar le este limpede copiilor;ei pur si simplu cer ,iar Dumnezeu pur si simplu le daruieste.Ce poate fi mai elementar?Pentru a te mantui trebuie ca atunci cand esti amenintat sa nu stai pasiv si sa te aperi ,plus sa-l chemi pe Dumnezeu in ajutor.Din acest moment nu mai esti singur ,si deja solutia apare ,nu se poate dinainte prevedea.Si nici nu ar fi oportun.
    Deocamdata ,si fara a despica firul in patru ,incercati sportul chiar in ritm lent ,de mosulet ,de preferinta in aer liber ,chiar plimbari cu rugaciune moderata ,pe cale.Ideea este ca trebuiesc facute sistematic si de vreo doua ori pe zi ,macar 30 min de sport.De aceea ritmul trebuie sa fie lent ,ca sa te poti tine ,sa nu te lasi.Invatati sa gatiti retete elementare.Este sanatos ,distractiv ,creativ ,inventiv ,practic faci medicina naturista solo sau in familie ,creste armonia si castigi incredere in sine/tine ,ramai si cu bani in buzunar ,scapi de obsesia netului si televizorului ,care trebuiesc treptat reduse la strictul necesar .Daca se iese la soare ,se secreta natural melatonina si nu mai esti dependent de ecran ,nu ai tulburari de somn.Aici este ca in povestea cu Petrica si lupul ,se face mare tambalau ,lumea se agita ,iar la final este atat de obosita incat nu mai exista reactia fireasca de aparare.Deci e bine sa te informezi ,dar si mai bine sa ai viata echilibrata ,sa poti ,chiar fara multi bani ,prin activitati dintre cele mai simple ,sa te bucuri.Exista in ortodoxie indemnul sa ne bucuram pururea.Frica nu e buna ,daca nu putem gestiona problema insasi ,ne putem gestiona interiorul ,patimile ,dar nu strict volitiv ci cu intreg organismul ,atat fizic cat si duhovniceste/intelectual.
    Pe de alta parte exista si varianta ca oamenii sa se intoarca de la rele ,iar Dumnezeu sa nu implineasca profetiile negative .Uneori Sfarsitul este privit ca o ispita si are chiar un caracter relativ la persoana in cauza ; daca nu cautam raul cu lumanarea si dorim lucrurile bune ,Dumnezeu ne poate prea bine proteja.Exista si afirmatia ca unii oameni ,chiar avand necazuri ,nu il vor vedea pe cel rau.Aparent inexplicabil ,dar perfect real ;incercarile pot sa nu fie identice pentru toti.Ca in viata reala ,uneori nu suntem incercati identic …ca un test de matematica personalizat,adaptat la elev.Frica este doar un chimism ,un chibrit care se poate aprinde ,si atat.De ce sa ne speriem si sa amplificam spaima ?Sa actionam incet ,calm ,ferm ,cu dragoste ,pentru limpezirea atmosferei generale.Sa ne rugam si sa nu asteptam sa ne pice drobul de sare in cap.Deci la miscare in aer liber ,plus hrana simpla si naturala !Doua sfaturi practice de final.

    Doamne ajuta la toti !

  11. Deci chiar daca cel rau va face minuni mincinoase ,nu inseamna deloc …ca Dumnezeu nu va face minuni autentice !Tocmai datorita acestor minuni autentice se va putea scapa de rau.Totusi ,la rece vorbind si fara patima ,de vreo 20 de ani se tot profeteste si totusi ,desi exista semne clare ,cel rau nu poate veni !Care este explicatia?Pai pur si simplu ,se teme de dragostea adevarata ,de iubire ,de prietenia dintre oameni.Chiar daca ne simtim mai izolati ,totusi din cand in cand mai exista carare de la vecin la vecin ,mai asculti o muzica buna ,mai citesti o carte ,chiar scrisa de laici …care se dovedeste a fi educativa si de folos pentru suflet.Izolarea se datoreaza mai ales tehnologiei si statului la ecran in sens aproape maniacal.Inainte vedeai copii ce joaca fotbal in spatele blocurilor ,acum in afara de curtea scolii nu mai vezi.Datorita faptului ca accesul in viata sociala fie nu este permis ,fie este ingradit de legi absurde ,fie este limitat de lipsa banilor ,oamenii tind sa se refugieze in tehnologie ,care si ea este limitativa si controlabila.Asa cum la patinaj artistic se dau de o perioada punctaje nelimitate ,in functie de cate procedee tehnice executa concurentul ,asa si intre oameni …dar nici macar cu punctaje ,ci la buna intelegere de la om la om ,ar trebui sa existe ajutor ,comunicare ,colaborare.Cu cat complicam tehnic problema ,cu atat creierul se incoarda inginereste mai mult si cu atat solutia pare mai inaccesibile.Ca si in paradoxul cu testoasa si peretele ,mereu trebuie sa treaca prin jumatatea distantei ,apoi prin jumatatea distantei ramase ,etc ,si se concluzioneaza prin eroare logica …faptul ca testoasa nu va atinge peretele niciodata ,fara a vedea ca urmand firul rationamentului ,viteza testoasei pur si simplu scade.Deci sa facem pasul acela elementar si fara logica ipocrita si limitativa ,de prietenie intre oameni ,sa incercam sa zambim pe strada si prin reactie atomica toata lumea va zambi.Economia va dudui ,politicienii se vor lauda ca datorita lor se intampla ,etc …dar ce ar mai conta ?Uite-asa simplu se poate rezolva ,chiar daca zambetul acela ar fi unul interior si potential.Campul duhovnicesc din interior actioneaza nevazut in exterior ,rezolvand tainic problemele ,si raul nu mai poate aparea.Deci din nou ,iesire clara ,logica ,chiar cu suport stiintific ,din aparenta imposibilitate a contracararii raului.Asa cum Dumnezeu este si in interiorul omului si in exterior ,asa si lumea asta ,pe langa aspectul exterior are si o componenta in inima noastra.Daca rezolvam conflictele din inima noastra ,prin viata virtuoasa ,echilibrata ,fara exagerari si dorinte de a fi numiti geniali ,competitivi ,etc ,deci daca rezolvam problema bolilor pur spirituale din noi(i.e.patimilor) ,fiecare pentru el si fara a cauta in farfuria aproapelui ,trag nadejde ca si lumea exterioara se rezolva.Aparent simplu ,dar in mod cert ,si verificat ,eficace !!

    Doamne ajuta!

  12. De multe ori disperarea noastra vine din faptul ca mintea noastra intra in fundaturi logice de tipul paradoxelor ,carora nu le gasim rezolvare.Mintea se framanta inutil si se autodistruge.Din astfel de clinciuri se iese fie in sens logic ,gandind cumva din exteriorul fundaturii si aruncandu-ne noua insine o scara ,fie pur si simplu prin ignorare ,intrare in natura si trezirea la realitate ,clinciul ramane in domeniul imaginarului ,fie prin multe alte metode.Ca si trezirea dintr-un vis urat.
    Dar disperarea mai vine si din faptul ca ne bizuim pe noi insine mai mult decat este legitim.Iisus Hristos si Maica Domnului (si toata ostirea cereasca) ,fac parte si ei din echipa…de ce nu-i avem in vedere si nu le cerem ajutor?Nici nu trebuie nu stiu cata credinta ,o rugaminte sincera ,la vreme de nevoie ,rezolva pur si simplu problema ,dar trebuie sa ai inima buna ,de copil ,de prieten al lui Dumnezeu.Atunci cand va fi nevoie ,si numai atunci ,fie Dumnezeu iti da softul duhovnicesc de care ai nevoie ,fie iti trimite ajutorul potrivit ,fie sare El Insusi in ajutor !!Daca ne tot temem de cel rau ,exista o vorba ca de cine te temi ,la acela te inchini.Deci sa nu mai maximizam problema raului ,nici sa o ignoram totusi ,ci sa luam masuri practice in viata noastra ,care repet ,sunt simple ,pentru eliberarea de frica ,de limitarea si a noastra ,si a lui Dumnezeu ,in mod imaginativ .Cel rau este legat de puterea lui Hristos ,raul poate intra in actiune doar daca ne temem imaginar de el ,daca stam degeaba ,daca nu ne iubim intre noi.
    In aceasta directie trebuiesc cautate solutiile.

    Doamne ajuta la toti !

    1. Acestea sunt minuni,ca dupa ce am auzit-o pe sotie ingrijorata de razboi si pe mine rugandu-l pe parinte sa ne vorbeasca despre frica buna de Dumnezeu si despre frica rea te-am citit pe tine frate.Slava Domnului ca mai intalnim si o astfel de minte.Rugamintea mea este ca as dori sa vorbim mai mult.Sau daca nu doresti sa te regasesc pe un site.Esti un om salvat de multe ispite!

  13. Din 2019 nu a mai comentat nimeni desi la vremea acestui articol nu cazuse oficial peste lume cortina minciunii si a manipularii, ati uitat? Treceti ca vantul printre ramurile copacilor peste aceste articole?
    In loc sa va intoarceti la ele cand timpurile o cer!
    Nu am citit pana azi despre acest indemn ce face referire la fuga in paduri la momentul potrivit, clar nu am citit, dar imi rasuna in minte acest scenariu de cativa ani, ceva care nu imi da pace, de unde am acest sentiment si impuls nu stiu dar acum, dupa ce am citit acest articol mi s-a confirmat ca nimic nu este intamplator.
    Am ajuns la acest articol cautand informatii despre siteurile care sunt inchise datorita cenzurii si am vrut sa vad cine hosteaza cateva dintre aceste siteuri si iata ca din cateva clikuri am ajuns sa citesc si despre ceea ce nu imi da pace, aceasta neliniste m-a facut inclusiv sa refuz a face un copil pana la aceasta varsta, gandind mereu ca daca il voi face voi aduce in aceasta lume bolnava un suflet nevinovat care nu a fost intrebat inainte daca vrea sa traiasca intr-o lume bolnava, plina de razboaie, boli, suferinta, restrictii, o lume ce este condusa clar si neconditionat de catre insusi dusmanul celor drepti, nu cred ca gresesc deloc cand afirm cu toata convingerea ca aceasta planeta are ca si imparat la acest moment pe insusi diavolul.
    Simt de ceva timp ca o sa vina o vreme cand cei ce vor ramane in marile orase vor face o mare greseala ce o sa-i coste scump si la fel cum se spune in articol sunt constient ca nu este bine nici sa pleci 2 sau 3, ci in grupuri mai mari, deoarece cu siguranta se vor ivi situatii cand o sa fie nevoie de puterea celor multi.
    Poate ar fi bine ca cineva sa faca un site pentru cei ce simt sau vad/anticipeaza ca vin vremuri grele si realizeaza ca unica solutie este aceasta de a te refugia in zone mai retrase, iar in functie de zona in care se afla fiecare sa se formeze grupuri care sa se cunoasca si in realitate ca sa faca ceva in aceasta directie, sa isi aranjeze impreuna traiul infiintand mici comunitati!!!!!!
    Clar suntem generatia care a prins vremurile de pe urma, totul o confirma, iar la cat de repede trece timpul nu mai avem mult de asteptat!

    1. Interesant. Supravietuirea inseamna niste cunostinte si niste abilitati care se capata in timp. Daca vrei putem vb pe aceste teme. Este mult intuneric in lume. Noi trebuie sa venim cu lumina si iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button