X

Sf. Ioan Iacob Hozevitul: „Să stăm bine, să stăm cu frică întru Sfânta credință și să arătăm «Mila Păcii» către toți”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din Apus “Austrul” suflă
Aducând cu el “Progres”,
Care naşte necredinţă
Şi împrăştie eres.

Pentru cei râvnitori cu adevarat pentru credința strămosească

Fraților și surorilor întru Hristos, aceste rânduri le scriu numai pentru cei care nu s-au amăgit de covrigi roșii și care se feresc de vântul înselăciunii. Pentru ceilalți care au început să dănțuiască „hora Crivățului” nu mai am nimic de scris. Cine a avut urechi de auzit, acela a căutat să audă strigătul meu și cine mai are ochi de văzut, poate să vadă cum stau lucrurile… Eu am tunat și am fulgerat către toți (prin foile mele) ca să vă feriți de bătaia vântului de la Miază-Noapte. Iar acum când a început ploaia cu banii roșii, eu nu mai strig la nimeni. Cei statornici în credință îsi păzesc pașii de alunecare, iar cei slabi de fire și dornici de mărire se poticnesc la vale. Mare este taina credinței, dar puțini o păzesc astăzi neprihănită. Nu vă mirați că îndrăznesc să zic vorba asta, că mulți se botează, însă darul puțini îl păstrează. Când vedeți pe unii că aleargă singuri spre înselăciune, atunci să cunoasteți că la unii ca aceștia pecetea darului este ștearsă și ușor se prăpăstuiesc. Atunci sfaturile nu se mai lipesc de ei si făgăduințele se calcă fără milă.

Dar noi, fraților, să-i lăsăm pe aceștia în „sloboda” lor fericită, să urmăm calea cea strâmtă și nu vom greși. În curtea lui Caiafa de astăzi să nu intrăm (adică în mreaja stăpânirii), căci slugile cele viclene ne ispitesc și nu cumva să pătimim ca Sfântul Apostol Petru. Lăsați să se încălzească la foc slugile cele năimite, iar noi să urmăm pe Domnul ca și Sfintele Mironosițe. În calea noastră stau la pândă vameșii și fariseii veacului acestuia, dar să nu ne fie frică. „Îndrăzniți, zice Domnul, Eu am biruit lumea”.

Am auzit că unii dintre cei râvnitori au avut ciocniri de cuvinte, cu ceata noilor dregători. Nu vă tulburați frații mei, căci abia a început ploaia „covrigilor”. Pe mulți poate să-i „ude” dacă nu vor fi cu pază și cele care se văd astăzi, sunt mici față de cele ce urmează.

Eu unul vă sfătuiesc pe cei care urmați tradițiile noastre strămoșești, să nu vă tulburați și cu alții să nu discutați. Biruința noastră nu se deosebește cu sfadă și cu pleftureală, ci cu blândețe și cu dreaptă socoteală. Din sfadă nu iese decât tulburare și dușmănie. Războiul nostru este nevăzut și armele noastre trebuie să fie arme duhovnicești și anume: sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu și Pavăza Credinței, cu care putem stinge toate săgețile vicleanului cele aprinse, cum ne învață Sf. Apostol Pavel. Pe cei slabi să-i întărim, iar pe cei vicleni să-i ocolim. Pe cei năimiți și pe cei urgisiți să-i lăsăm în pace, căci sunt acum mărișori și pot pricepe semnele vremii. Dacă nu se învață din pățaniile altora, atunci lăsați-i să guste singuri din „covrigii” stăpânirii roșii. Acești covrigi sunt vopsiți cu sângele mucenicesc al fraților noștri credincioși din țară. Ei pătimesc acum ca robii la munca silnică, iar din sudoarea și din sângele lor se plămădesc bacșișuri pentru propagandă. Tot ce iese azi din țară (de după perdeaua roșie) este ca să farmece ochii și să astupe urechile celor bicișnici și neștiutori. Nu mai faceți vorbă cu ei și nici nu căutați să-i pârâți ori să-i denunțați, ci mai vârtos s-ar cădea să-i plângem pe unii ca aceștia, căci nu stiu sărmanii la care „domni au slujit și câtă pagubă vor dobândi”.

Înainte de a încheia rândurile acestea, vă amintesc de cuvântul Scripturii care zice: „Vrăjmasii omului sunt casnicii lui” și iată anume pentru ce: când frații nostri de o credință și de un sânge se fac coadă de topor, adică unelte ale vrăjmașului credinței, atunci vătămarea noastră este negrăit de mare, zice Sf. Apostol Pavel; nu vă plecați grumazul sub jug străin. Să stăm bine, să stăm cu frică întru Sfânta credință și să arătăm „Mila Păcii” către toți, cu darul Domnului nostru Iisus Hristos. Amin.

Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Din Ierihon către Sion

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Profeția lui Mike Pence la academia militara West Point: VA FI RĂZBOI! Vicepreședintele SUA a indicat și agresorii: Rusia, China, Coreea de Nord.
  „Unii dintre voi vor lupta contra teroriștilor islamici radiali din Irak și Afganistan. Alții, veți lupta în Peninsula Coreea și în Indo-Pacific, unde Coreea de Nord amenință în continuare pacea și unde o Chină tot mai militarizată ne contestă prezența în regiune. Unii dintre voi veți lupta în Europa, unde o Rusie agresivă caută să retraseze granițele prin forță. Iar unora dintre voi li se va cere să lupte chiar în emisfera vestică”, a avertizat Mike Pence, vicepreședinte al Statelor Unite.
  https://evz.ro/profetia-west-point-razboi.html

 2. Vladimir Putin a lansat un apel către SUA, îndemnând la un „dialog serios” pentru a „evita haosul” după încetarea Tratatului INF la 2 august, avertizând împotriva unei „curse nelimitate a înarmărilor”.
  “Subliniez, responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat revine în totalitate părţii americane”, a spus președintele Putin.
  https://www.b1.ro/stiri/externe/vladimir-putin-tratatul-inf-istorie-rusia-constransa-rachete-similare-miza-vitala-romania-state-europene-288644.html

  Profetii despre invadarea Rusiei de catre China
  Staretul Vissarion Optinski. “In Rusia se va intampla ceva ca o lovitura de stat. Apoi vor ataca chinezii. Vor ajunge pana la Ural. Atunci rusii se vor uni dupa principiul ortodox”.
  Staretul Varsonofi Optinski. “Parintele nostru a vorbit despre evrei, despre China si despre cum toti vor porni impotriva Rusiei”.
  Blajina Pelagheia din Riazan. “Tot ce va fi in Rusia, toate bogatiile ei vor fi maturate de chinezi”.
  Blajina Duniushka din satul Ciudinova (in 1948). “In Celiabinsk chinezii vor bea ceai.”
  Staretul Antonii. “China va acoperi o mare parte a Rusiei. Galbene vor fi toate pamanturile de dincolo si dincoace de munti. Va rezista numai statului preacuviosului Andrei … Ceea ce nu inseamna ca se va pastra statul crestin rus. Poate numele va ramane, dar va fi altfel… Siberia va fi galbena, Orientul Indepartat japonez”
  Calugarita NIla (Novikova E.A.). “Va veni o vreme cand chinezii ne vor ataca si va fi greu pentru toti… Am vazut in vis. Razboi va fi . Copii de 14 ani vor fi luati din case si trimit pe front cu arma in mana. Acasa nu vor ramane decat pruncii si batranii. Soldatii vor merge din usa in usa si ii vor alunga pe toti la razboi. Jafuri si nelegiuri vor fi. Tot pamantul va fi acoperit de trupuri fara viata”.
  https://jurnalul.antena3.ro/stiri/externe/profetii-despre-viitor-razboiul-care-va-distruge-rusia-781169.html

 3. off topic
  Elon M usk lucreaza la Neuro Link un cip implantabil in creier pentru a testa starile neourologice care va citi si scrie informatie in creierul uman. Cipul va fi conectal la un telefon mobil. Primele teste clinice vor incepe in 2020.

  https://edition.cnn.com/2019/07/20/tech/elon-musk-neuralink-brain-chip-experts/index.html

  Elon Musk reveals plans to implant computer chips into brains

  Elon Musk dezvăluie planurile de implantare a cipurilor de computer în creier

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JylQMKLC_2M

  Watch Elon Musk’s Neuralink presentation

  Urmăriți prezentarea Neuralink a lui Elon Musk

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=lA77zsJ31nA

 4. Oare India in ce ,, barca ,, va fi ? Ca este prea mare pt a fi neutra ! De partea NATO sau Rusia + China + Iran + Coreea de nord ? Întreb și eu ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button