X

Schimbări în politica editorială a portalului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În principal, schimbările cuprind regulile după care vor fi moderate comentariile. De la 1 august acestea au fost puse la moderare toate și vor fi aprobate doar dacă vor întruni următoarele condiții:
– să aibă legătură cu subiectul și să aducă valoare adăugată; dacă informează cu privire la alt subiect este obligatoriu să se menţioneze la început OFFtopic iar restul comentariului să respecte toate celelalte condiții de mai jos;
– limbajul să fie unul decent, cu frică de Dumnezeu;
– să nu conțină atacuri la persoană, invective,  nici certuri între comentatori; pot fi dispute, dacă se bazează pe argumente, încât să iasă adevărul la lumină;
– să se evite pe cât posibil folosirea literelor mari (CAPS) – cu excepţia unor cuvinte-cheie pe care autorul dorește să le sublinieze;
– comentariul să fie cât mai succint (cu excepția unor știri/analize ce nu suporta trunchierea), să poate fi citit ușor (despărțit în mai multe paragrafe) și dacă se poate, corect gramatical;
– să nu conțină idei neortodoxe: ecumeniste, schismatice, blasfemiatoare sau păgâne;
Trebuie ținut cont că acest portal este un mijloc de INFOrmare și ne străduim ca informaţia să fie în duh ortodox, cu frică de Dumnezeu şi dragoste față de aproapele. Este diferit de un forum, fără moderare, unde fiecare spune tot ce-i trece prin cap, fără nicio opreliște.

Cât privește conținutul articolelor, vom ține mai mult cont că publicăm sub sigla ORTODOXinfo, prin urmare nu veți mai vedea titluri explicite cu conținut sexual, agresiv sau orice altceva ce poate afecta emoțional pe cititori.

Vom ține cont de fluxul considerabil de cititori ai portalului care, după statisticile de până acum, 70% este format din persoane ce sunt la prima vizită. Astfel, ne revine greaua responsabilitate de a fi atenți în toate astfel încât să câștigăm pentru Hristos acele suflete, iar nu să smintim pe cineva printr-un titlu / conținut nepotrivit (puțini realizează că într-un fel sau altul şi acestea au legătură cu ce se lucrează împotriva Ortodoxiei). Nu este vorba de vreun fel de cenzură, ci doar de strajă a gurii noastre, astfel încât să avem un dialog constructiv și bineplăcut lui Dumnezeu, spre folosul sufletesc al tuturor.

În rest portalul va menține aceeași duritate în limbaj și atitudine în lupta anti-sistem din care fac parte: ecumenismul, cipurile, homosexualitatea, trădarea țării ș.a.m.d.

Portalul îşi va menține orientarea în ceea ce priveşte mărturisirea fără echivoc a Adevărului căutând să devoaleze cititorilor lucrarea Tainei Fărădelegii care, după cum ştim, acum construieşte Împărăţia Omului care va culmina prin proorocita venire a Antihristului. În acest sens globalizarea potenţată prin tehnologie va fi analizată pe diferite componente: politică, socială, economică şi, desigur, religioasă. În traducere aceasta înseamnă:
– amestecul religiilor care se numeşte ecumenism, scopul final fiind o religie unică antihristică;
– creşterea imperiilor supranaţionale şi distrugerea identităţii naţionale;
– ştergerea valorilor tradiţionale, etice şi morale ce derivă din dreapta credinţă şi impunerea gândirii politic-corecte cu valori antihristice (ex. toleranţa în faţa răului, libertinajul, homosexualitatea etc);
– creşterea puterii multinaţionalelor şi adaptarea legislaţiei la cerinţele acestora astfel încât se va ajunge la un nou sclavagism global;

Toate acestea se vor implementa cu sprijinul unui sistem tehnologic performant care va crea o lume virtuală ce va legitima practic activităţile din lumea reală. Oamenii sunt atraşi spre această nouă lume dezintrupată atât prin plăcere (filme, muzică, jocuri, comunicare etc) cât şi utilitarist (putând realiza mai repede şi mai uşor problemele de viaţa prin interacţiuni în mediul virtual), astfel încât în curând vor fi constrânși să facă parte din ea ca să poată supraviețui. Controlul populaţiei va cunoaşte noi culmi şi va afecta nu numai libertatea de acţiune, ci şi pe cea de gândire.

Adevăratul comunism abia acum se instaurează iar prin acest portal vom încerca să documentăm aceşti pasi astfel încât să înţeleagă cât mai mulţi oameni vremurile pe care le trăim. Apoi, în deplină libertate, fiecare să decidă în spiritul a ceea ce consideră că îi este de folos şi să acţioneze în consecinţă.

Dacă aveți și alte sugestii și propuneri vă rog să le trimiteți prin rubrica de comentarii de mai jos.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

 1. Desi sunt de acord sa fim atenti la ce comentam…mi se par exagerate atatea conditii.
  Dupa parerea mea, era de ajuns : “va rog sa comentati in duhul ortodoxiei” , in felul asta puteai sa faci diferenta, stiai cu cine stai de vorba….fara conditii.
  Imi aduce aminte de scoala..cand nu aveai voie sa iesi din tipar…si iti atragea atentia profesorul ca nu ai scris cu litere mari sau mici..sau nu ai pus virgula. Iti examina ce ai scris( moderare) si iti dadea o nota.
  Eu unul as lasa cum a fost pana acum.
  Daca vreti sa tineti cont bine..daca nu..iarasi bine!
  Dumnezeu sa va ajute.

 2. In Geneza 1,28 exista aceasta zicere: “Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti”. Cum credeti ca s-ar putea intampla acest lucru fara toate aceste mijloace tehnologice, prezente si viitoare?
  Orice instrument tehnologic poate face si bine si rau (precum un cutit), iar asta depinde doar de constiinta oamenilor. Noi vom fi cei care-l vom vrea pe Antihrist, sau dimpotriva, il vom adora pe Dumnezeu cel vesnic in treime si culmea, vom fi liberi sa alegem!
  Firea omului este complexa si orientata spre evolutie spirituala, intelectuala si tehnologica. Si nu uitati ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui Dummnezeu!

 3. La cati descentrati sunt in lumea asta… trebuia de mult luate masuri mai severe… in Romania sunt legi care apara infractorii, criminalii, hotii etc, favorizand toti dezaxatii mintal, cu anumite orientari sau fantezii si orgii sexuale etc, se construiesc megacladiri care mai de care mai impunatoare si mai aspectoase, dar ceea ce nu realizam ca in tara asta trebuie spitale de nebunii, care sa-si ceara drepturile in in comunitatea lor, nu laolalta cu toata societate, si mai mult, sa le impuna sa traiasca obligatoriu impreuna cu ei, anumite programe (sarbatoarea halloween in scoli, parade LGBT etc)
  Cu stima si respect!

 4. blogurile anti sistem ortodoxe le numeri pe degete
  ortodox info
  saccsiv
  apologeticum
  veghepatriei
  incorect politic
  justitiarul
  mihail andrei
  si cam atat ,plus unele pagini facebook (catalin berenghi, albin marinescu, calin marincus, etc). ar fi un mare pacat ca diavolul (prin agentii sai) sa dezbine si aceste ultime redute.

  1. dezbina destul de mult si ortodocsii nostri prin comentariile lor de 2 lei… asa ceva nu veti mai vedea pe acest portal

 5. “Vom ține cont de fluxul considerabil de cititori ai portalului care, după statisticile de până acum, 70% este format din persoane ce sunt la prima vizită. Astfel, ne revine greaua responsabilitate de a fi atenți în toate astfel încât să câștigăm pentru Hristos acele suflete”
  Pai cu atat mai mult noii cititori s-ar simti stingheri si s-ar abtine de la a comenta. O lista lunga de reguli automat intimideaza, oricare ar fi acelea, si printre ei se pot afla copii, batrani, persoane care nu cunosc foarte bine limba romana, s.a.m.d.

  1. pana sa comenteze noii cititori este de-ajuns sa citeasca articolul si sa revina… important este sa nu-l smintim prin comentariile noastre, ale ortodocsilor, incat sa nu mai dea pe-aici.

 6. Sfatul meu este să luati in calcul si imaginile textelor astfel încât acestea sa nu mai socheze prin violenta lor, dat fiind faptul ca există şi multe persoane sensible care pot fi foarte afectate de acestea. Si de limbaj, bineinteles. Doamne ajuta !

 7. Foarte bine! Am citit unele comentarii de-a dreptul jenante de la persoane care ar fi dorit sa bage ”ortodoxia” lor, pe gat, celorlalti, cu parul! In primul rand, ortodoxia inseamna echilibru, smerenie interioara, indelunga rabdare! Nu poti sa jignesti un om pe care nu l-ai intalnit niciodata si sa-l etichetezi in fel si chip! Chiar daca el nu are aceeasi viziune ca si tine despre credinta comuna, cu siguranta gasesti cuvintele potrivite sa-i spui ca nu esti de aceeasi parere!
  Bunul simt este ceea ce trebuie sa primeze in exprimarea si caracterul unuia care aspira la calitatea de crestin ortodox, practicant!

 8. Imi place. Caci datorita patimilor noastre exista, pe care daca le exprimam public, exista riscul sa se huleasca numele Lui Hristos, dupa cum cearta apostolul pe iudeii fatarnici: “”Căci numele lui Dumnezeu, din pricina voastră, este hulit între neamuri”, precum este scris.” (Rom 2, 24). Dea Domnul sa nu se implineasca si cu noi aceste cuvinte.

 9. Propun ca un link la acest articol sa fie cuprins la sfarsitul fiecarui articol, daca se poate chiar embedded in informarea cu privire la responsabilitatea juridica a continutului. Astfel toti cititorii interesati sa stie care sunt regulile importante sa le poata cunoaste fara sa-si piarda timpul cu emotii necorespunzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button