X

A apărut detectorul de minciuni pentru turiști. Acesta este promovat de Ungaria la granițele sale


I se spune Vorbitorul tăcut.  Este un polițist virtual care obligă călătorii să ia un test de detectat minciuni înainte de a li se da voie să treacă de vamă pentru a intra în zona Schengen.
Înainte de a ajunge la aeroport, folosind propriul dumneavoastră computer, vă logați pe un site unde vă descarcați fotografia pașaportului și sunteți întâmpinați de avatarul unui barbat in uniforma bleumarin. Acesta vă întreabă care e numele, cetățenia și scopul călătoriei. Trebuie sa răspundeți verbal acestor și altor întrebări, iar în acest timp polițistul verbal va scanează fata cu propriul dumneavoastră webcam și vă urmărește mișcările ochilor pentru a vedea daca mințiți.
La sfarsitul interviului sistemul va da un cod QR care trebuie arătat unui gardian cand se ajunge la vama. Gardianul scaneaza codul, va ia amprentele si verifica imaginea fetei dumneavoastra capturata de computer. Tableta gardianului arata scorul pe care l-ati obtinut dupa cum ati fost judecat de aparat.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reportera site-ului Intercept, primul jurnalist care a testat sistemul inainte de a trece granita sârbo-ungară a raspuns cinstit la toate intrebarile, dar masinaria a declarat-o mincinoasa. Politistul ungur care i-a evaluat raspunsurile a sugerat sa fie supusa la si mai multe verificari.
Calatorii care nu se califica sa treaca de sistemul automat nu vor fi lăsați sa intre mai departe in UE.

Acest sistem automat este produsul unui proiect numit iBorderCtrl promovat de agentiile de securitate din Ungaria, Latvia si Grecia si dezvoltat in Anglia de catre cercetatori de la universitatea din Manchester. Printr-un program de cercetare al UE condus printre altii de firma ungara de securitate Bio Sec s-au pompat 4.5 milioane de euro in acest proiect.

traducere preluată de pe MihailAndrei’s Blog

Mai interesant este ca toata aceasta colectare invaziva de date personale si biometrice promovata de Ungaria in numele „securitatii” nu protejeaza deloc Europa de nici un criminal. Si mai ales nu de cei de care regimul Orban se bate cu pumnul in piept ca o apara, adica de migrantii africani si asiatici care in mod sigur au uitat sa-si aduca laptopurile cu ei cand au traversat Mediterana in barci.

Intrebarea este: ale cui date le doreste Ungaria, principala promotoare a acestui proiect, si mai ales ce intentioneaza sa faca cu ele ?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Procedura e artificiala si pe linga faptul ca da erori, incalca intimitatea drepturile si libertatile..tot un fel de big brother invaziv..cei cu adevarat hoti sau teroristi eludeaza astfel de controale oricum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button