X

Prima parohie ortodoxă din Cancun (+ VIDEO)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Prima parohie ortodoxă din Cancun (+ VIDEO)
Cancun, 18 iunie 2019
Duminică, de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Cincizecimea), a avut loc în Cancun inaugurarea unei noi parohii ortodoxe.  Parohia ce aparține de Patriarhia Moscovei, este prima parohie ortodoxă din oraș. Există câteva mii de oameni din țările tradițional ortodoxe care locuiesc în apropierea stațiunii orașului.

11 persoane au fost prezente la întâlnire, și au decis să înființeze o parohie oficială în cinstea Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni. Un grup de inițiativă intenționa anterior să numească parohia în cinstea Sfântului Ioan de Kronstadt, dar, în cele din urmă, s-a hotărât altfel, scrie Pravoslavie.ru

Edward Korshunov, originar din orașul Volgograd din Rusia, și care locuiește în Mexic de 5 ani, a fost ales ca șef al parohiei. De asemenea, au fost aleși un asistent și un trezorier.

Grupul de inițiativă a fost creat de Olga Mirghani, care în februarie a început să strângă semnături pentru crearea unei parohii ortodoxe la Cancun. Pr. Serghei Malashkin de la Biserica Sf. Mucenițe Zenaida din Rio de Janeiro, Brazilia, a sprijinit ferm dorința Olgăi de a înființa o biserică, iar semnăturile strânse au fost trimise ulterior Patriarhiei Moscovei. Ca rezultat, cu binecuvântarea ÎPS Matei de Surozh, care conduce în prezent Parohiile (Patriarhiei Moscovei) din S.U.A. și Mexic, Pr. Kyrill Chakon a început să slujească comunitatea din Cancun.

După cum a informat anterior OrthoChristian, Pr. Kyrill a slujit prima Liturghie din istoria Cancunului pe 1 mai. De asemenea, slujește în bisericile din San Juan del Rio și Mexico City, ultima fiind vandalizată la sfârșitul lunii mai.

La prima Liturghie a  fost făcut un scurt videoclip:

Chiar înaintea întrunirii grupului fondator al parohiei, grupul de inițiativă pentru crearea sa a început să desfășoare activități sociale, mai ales oferind asistență lui Dmitri Sukharov, cetățean al Letoniei care execută o sentință într-o închisoare locală. Credincioșii i-au trimis bani din fondurile lor personale, iar Pr. Kyrill l-a vizitat personal pe Suharov la începutul lunii mai.

În prezent, parohia strânge fonduri pentru a-l aduce pe Pr. Kyrill pentru a sluji următoarea Liturghie programată pentru această lună. Preotul trăiește la peste 1100 km depărtare, iar fiecare zbor costă 230 de dolari.
O pagină GoFundMe page a fost creată pentru a primi donațiile pentru a-l ajuta pe Pr. Kyrill să vină la parohie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button