X

Din 2021 începe viața fără alternative: noile cărți de identitate cu CIP vor fi obligatorii pentru toți cetățenii

Este momentul să ne obișnuim să viețuim înafara sistemului, așa cum ne sfătuia Sf. Justin Pârvu, Părintele stareț de la Petru Vodă (vezi video de la sfârșit)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noile cărți de identitate vor avea obligatoriu CIP și două amprente ale titularului. Documentele se vor elibera din august 2021

Noile cărți de identitate vor avea obligatoriu CIP, fotografie și două amprente ale titularului. Acestea se vor elibera din 3 august 2021. Este data de la care România trebuie să se alinieze modelului standard european. Apoi, timp de 10 ani, până în 2031, vor fi schimbate toate documentele, pe măsură ce expiră.

România se pregătește de schimbarea cărților de identitate. Din 3 august 2021 trebuie să ne aliniem modelului standard european.

Noile cărți de identitate vor avea dimensiunea permisului de conducere, vor avea atât drapelul României, cât și al Uniunii Europene,  un CIP cu fotografia și două amprente ale titularului.

Aceasta nu înseamnă că toată lumea va trebui să își schimbe actele din vara lui 2021. Va exista o perioadă de tranziție de 10 ani. Doar cei care împlinesc 55 de ani în acest an și anul viitor vor fi chemați în 2031 să li se schimbe cărțile de identitate.

Potrivit legii actuale, persoanelor de peste 55 de ani li se eliberează documente de identitate pe viață. În schimb, în regulamentul european este prevăzută vârsta de 70 de ani.

Unii dintre români nu sunt de acord cu noile cărți de identitate cu CIP.

Autoritățile spun că implementarea regulamentului european este obligatoriu. Așa că, deocamdată, nu există soluții pentru cei care refuză documentele de identitate cu CIP.

NOTĂ OrtodoxINFO

Citiți și:

Lupta lui Mihai-Silviu Chirilă cu „apocalipticii”. Analiza ultimului său articol 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

77 comentarii

  1. Din aceasta clipa trebuie inceputa rugaciunea pentru disparitia grabnica a UE….doar asa mai putem castiga ceva timp, daca imperiul jidanesc crapa in cateva luni

    Cine nu se roaga ca acest imperiu al raului ( UE ) sa dispara….nu se poate numi crestin, caci crestinismul in imperiul jidanesc UE nu poate sa existe

    1. Aveti foarte mare dreptate trebuie sz ne rugam si sa luptam Dumnezeu sa ne ajute si sa ne ocroteasca pe toti Amin!!!

    2. In Psaltirea din 1843 de la Neamt la sfarsit la Pomelnic pt. Vii si Morti e si o rugaciune scoasa din rugaciunile de pomenire din psaltirile noi, rugaciune ce se zice exact dupa cea pt. luminarea ereticilor si intoarcerea lor la dreapta credinta si inaintea rugaciunii pt. vrajmasi: “Urata si de Dumnezeu hulitoarea imparatie paganeasca degrab o surpa si dreptcredinciosilor ocarmuitori o supune. Inalta fruntea crestinilor dreptslavitori si trimite peste noi milele Tale cele bogate” cu inchinaciune la sfarsit ca si celelalte rugaciuni.

  2. Care democrație?. Nu exista democrație nicăieri în lume. Suntem sclavi la drumul mare și unii nici nu realizam asta.

      1. Va rog sa nu stergeti acest comentariu imbecil. Este reprezentativ pentru razboiul pe care-l vor avea cei care vor dori sa marturiseasca Adevarul.

        In cazul de fata este o aberatie prin care se arunca cu noroi astfel incat sa maculeze imaginea unui om stiut fiind ca cei mai slabi de inger vor crede ca ceva trebuie sa fie la mijloc.

  3. Trebuie să cerem alternativa la aceste acte ! Nu au dreptul sa ni le impuna doar ca asa vor muschii lor !!!

    1. Un adevarat crestin este obligat sa marturiseasca Adevarul. Gandeste-te cum ar suna ca dupa un anunt de obligare prin lege la prostitutie sa se gaseasca unii care sa ceara … alternativa.

      Introducerea actelor electronice este un rau in sine si impotriva acestuia trebuie marturisit. Alternativa este mai degraba o inselare decat o solutie reala.

    1. Motivul nelegiuitilor va fi….pentru siguranta…. dupa multe steaguri false dupa “crize” fabricate dupa promovarea deliberata a imoralitatii si infractionalitatii…ei zoc acum parsiv, diabolic : renuntati la “putina” libertate pentru siguranta !
      Cine accepta le pierde pe amandoua total si libertatea si siguranta !

  4. In care vedem cum se tese plasa pentru controlul total si global al oamenilor prin card si cip in paralel cu progresul tehnologic digital 5g, disparitia banilor lichizi, manipulare si spalare de creier prin “paine si circ”, dezradacinarea popoarelor prin invazia migrantilor arabi si negri pentru pierderea indentitatii nationale si promovarea imoralitatii desfraului sodomist pentru pierderea identitatii crestine !
    Asadar, controlul vietii private va fi motivat de nelegiuitii iudeomasoni…de… siguranta….dupa multe steaguri false, dupa “crize” fabricate, dupa provocarea si promovarea deliberata a imoralitatii si infractionalitatii…ei vin acum cu solutia ca salvatori si zic parsiv, diabolic : renuntati la “putina” libertate pentru siguranta !
    Sarmanul om indobitocit, bulversat, zapacit, spalat pe creier cu atatea “valori” occidentale daca va accepta le pierde pe amandoua total si libertatea si siguranta !

    “OAMENII NU ACCEPTA SCHIMBAREA DECAT IN NECESITATE SI VAD NECESITATEA
    DOAR IN CONDITII DE CRIZA” –

    “NATIUNILE EUROPEI TREBUIE SA FIE GHIDATE CATRE UN SUPRASTAT FARA CA POPOARELE LOR SA INTELEAGA CE LI SE INTAMPLA . ACEASTA SE POATE INDEPLINI PRIN PASI SUCCESIVI , FIECARE PAS FIIND DEGHIZAT CA AVAND UN SCOP ECONOMIC , DAR CARE VA DUCE IN CELE DIN URMA IREVERSIBIL LA O FEDERATIE”

    Jean Monnet, “parintele” babiloniei antihristice neomarxiste ue !

  5. Ei,si?Cui ii pasa?Acum au inceput concediile.Mai toti romanii pleaca ,bine manipulati de propaganda ,in concedii unde vad cu ochii doar pentru a avea satisfactia ca I-a vazut lumea pe Facebook ce bengosi sunt.Nenorocirea e ca mai vine si cate un uragan,un accident etc.Am uitat ca nicaieri nu este mai bine decat acasa.Dar din asta nu fac bani baietii .

  6. NUP!
    Va trebui să aibă 30 de ani când va începe să ”propovăduiască”…deci, asta ar însemna 2029, ceea ce NU cred!
    Nu mai stau lucrurile-așa încă 10 ani….
    Lucrurile se grăbesc, ww3 bate la ușă….

    1. Nu avem noi de unde sa știm Magda. Dumnezeu poate sa prelungească timpul. Totul tine de pocăință noastră. Mare și nemărginită este puterea și dragostea Lui Dumnezeu. Oricum spurcatul o să-și facă apariția după războiul mondial. Nustiu câți din noi o să-l vedem. Dumnezeu sa ne întărească pe toți sa păstrăm dreapta credință. Acum și pana în clipa morții trupești indiferent de încercări.

      1. Pe wikipdia zice că e născut în august 1999. S-ar putea el să fie antihristul fizic.

        Vă recomand să NU vă uitaţi la el cum arată. Eu ştiam deja că nu e bine să te uiţi la antihrist. În clipa când m-am uitat am simţiti că s-a schimbat ceva. Cum zic părinţii, că antihrist te hipnotizează.

        Chipul acelei persoane, chiar fiind o poză de copil, îmi provoacă o senzaţie de malefic. E numai o senzaţie pentru că sunt scufundat în patimi. Dacă l-ar vedea unul din sfinţii părinţi, l-ar simţi în mod clar că este malefic (în caz că este malefic în mod obiectiv).

        1. Nu are putere asupra celor alesi! Asta cu “te hipotizeaza” tine de credinta: “Sa-ti fie tie dupa credinta ta”. Nu avem treaba cu el , ci el cu noi, in plus cei care sint ai lui si ii fac voia se vor intoarce impotriva lui pentru ca tot pamintul va intra in doliu cind va fi intronat. Sint traduse cartile din antichitate Apocrypha si Pseudoepigrapha, printre acestea exista Testamentul lui Ilie (Elijha) in care este descris Antihristul, si a lui Enoch care descrie pe cei alesi. Si sunt si alte scrieri tinute ascunse de oamenii lui Dumnezeu; inca putin si vor fi date pe fata la indemnul lui Dumnezeu. Este ironic sa se numeasca Vechiul Testament si Noul Testament, si nu exista Testamente. Rominia nu va putea fi corupta, pentru ca este fix pe zona primei creatii: Romania = om in Rai. Adevatul se gaseste in cuvint!

  7. Fraților, sa ne iubim mai mult unii pe alții, sa fim mai uniți, deoarece sunt mulți care cauta sa ne dezbine, unii întra chiar aici pe site. Numai uniti putem alunga Raul dintre noi, sa părăsim marile orașe maxim în doi ani, sa avem un preot antiecumenist în apropiere la care sa ne putem spovedi și împărtăși și, înca o data :sa fim uniti și diavolul va da înapoi. Sa nu ne fie frica de slugile diavolului, ci de pierderea veșnica a sufletului! Sa mărturisim cu prețul vieții! Diavolul s-ar putea să nu ne dea alternativa. Dacă vom fi uniti, poate vom forță o alte rnativa. Asta va fi doar o prelungire… Singura soluție va fi moartea pentru Hristos. Dar, pana atunci sa ne întărim duhovnicește! Am venit cu dorința sincera de mântuire pe acest site și cred că și majoritatea dintre dumneavoastră. Sa dea Bunul Dumnezeu sa ne întâlnim cu toții în Împărăția Cerurilor!

  8. Cum NU se știe, Marius?
    Va căuta în toate să-L imite pe Hristos…E SCRIS!
    De altfel, evreii NU l-ar primi dacă nu ar avea vârsta la care s-a scris că va ieși la propovăduire, adică 30 de ani!

    Hai c-a lungit Dumnezeu perioada, de nu se poate!
    Ar mai fi lungit-o, dar n-are pentru CINE!
    Oamenii DORM….

    1. Nu va putea da viata. Nu are putere asupra mortii, as isi va da seama lumea, restul vor fii imitatii. AStel de stiri trebuiesc facute afis si lipite pe strazi – mai ales pt copii.

  9. Bun, si ce faci cand nimeni din familie nu crede ca aceste lucruri se vor intampla ? Sau – da, accepta ca se vor intampla, asa, candva intr-un timp nedefinit (spera ca nu in timpul vietii noastre). Cand refuza orice idee de a pleca din oras, nici macar la 10-20 de km, desi ar exista posibilitatea aceasta ? Cand ai copii, poate chiar mici, pe care nu i-ai facut singur(a), ci cu jumatatea ta care inca doarme pe el/ea si nu vrea/nu accepta sa se trezeasca ?

    1. Doamne ajuta @isa,

      Ii spui jumatatii tale cum stau lucrurile si ca tu il vrei mai mult pe Hristos decat pe ei atunci cand lucrurile se vor intampla aievea , si exista doar 3 posibilitati, sa ii castigam pe toti, sa ii pierdem pe toti castigandune doar noi sufletele nu fara mare mahnire, sau sa ne pierdem toti sufletele de dragul familiei trecatoare.

      Si la mine e acelasi lucru, nu esti singura, insa vreau sa cred si sa nadajduiesc in Dumnezeu si in Maica Lui ca decizia mea e luata si ca nu ma va lasa.

      Mantuire

  10. Da, este greu!
    Rugăciune MULTĂ!
    Am citit mai demult, o recomandare pentru îndeplinirea unei dorințe (de bun augur): citirea de 12 ori într-o zi a Ac.Bunei Vestiri, cu lumânarea aprinsă….rugăciunile începătoare (Împărate Ceresc, Sfinte Dumnezeule, Prea Sfântă Treime, Tatăl Nostru, troparele de umilință) și pe urmă Acatistul.

    Sau…recomand Bogorodicinaia!

      1. Pentru îndeplinirea unei dorințe, citești acatistul într-o singură zi de 12 ori, nu mai multe zile….fără rugăciunea aia lungă de la sfârșit – doar icoasele și condacele + rugăciunile începătoare.

        Eu zic că 2 ore și jumătate – trei, mai mult nu-ți ia!

  11. De ”boala” amânării SUFERĂ toți!
    Parcă au băut apă, unul după altul/a…indiferent cât le-ai bate toba la urechea surzilor de ei, ei o țin langa….că ”mai e!” și că ATUNCI vor face și vor drege….când, șocul va fi atât de mare și de intens, frica, panica de a nu fi nu numai marginalizat, ci închis, bătut, chinuit, siluit…încât vor ridica ei singuri mâneca de la cămașă și bretonul de pe frunte pentru a fi însemnați, numai să nu pățească ceva rău!

    Aaaa…că mâncarea pentru toți cei însemnați va fi DOAR pentru 7-8 luni, iar mâncarea livrată de Antihrist nu le va fi deajuns mâncând hulpav, animalic…vor ajunge și la canibalism, din pricina părăsirii Harului Lui Dumnezeu din om/oamenii însemnați!

  12. Deocamdata ne verifica sa vada cum reactionam. Nu va putea fi obligatorie. Se vor depune amendamente peste amendamente si alte asemenea. N-au reusit cu pasaportul, care nu e un act obligatoriu. Nu cred ca vor reusi nici aici. Sa ramanem calmi dar sa ne opunem categoric prin toate mijloacele pe care le avem la dispozitie. Si, Doamne ajuta, inca avem.

  13. Românii vor în UE, mai ales diaspora, ca să aibă liberă circulație la muncă.
    Atât timp cât România va rămâne în UE vom juca după cum ni se cântă de la Bruxelles. Se vor aplica toate legile pe care le dictează UE. Fără comentarii din partea guvernanților noștri.
    Cea mai bună variantă ar fi ieșirea din UE, dar românii prinși de vraja occidentului decadent și păgân, nu vor asta.
    Mi-e teamă că la aceste documente nu va mai exista nici o alternativ, pentru că vor face în așa fel încât să nu mai existe alternative.
    Românii s-au obișnuit deja cu cardurile bancare, cardul de sănătate, pașaportul biometric. Buletinul biometric va veni ca un act în plus alături de celelalte. Aproape toți în vor accepta fără să-și pună problema că nu e bine. Cine să le explice.
    În timpul acesta biserica prin reprezentanții ei preoții tace. A tăcut, tace și va tăcea. Nu se pune cu stăpânirea lumească.

  14. Eu dupa mintea mea, zic ca mai puternica rugaciune decat Tatal Nostru nu are cum sa fie. Deci, cum e un moment liber, Tatal Nostru.

  15. Buna dimneata, oare intelegem ca doar sa vorbim nu ajunge? Ca trebuie neaparat sa actionam? Ca trebuie sa ne strangem in comunitati crestin ortodoxe in afara oraselor? Ca ar trebui sa ne intalnim, vedem si ajutam incepand de acum? Oare cat credeti ca o sa mai putem discuta liber pe net? Aveti cunostinta de comunitati create? Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute si sa ne lumineze mintea!

    1. Cred ca și tine!
      Deja se bate toba cu plecatul…eu aștept mesaj de la cineva de pe-aici, să ne întâlnim și să vorbim…
      Eu zic că anul ăsta trebuie acționat, cel târziu la începutul celuilalt, dacă nu intervine o calamitate, război, etc…

      1. Era vorba despre ei, despre ruși!
        Dar în sens duhovnicesc, CRED că se referea la plecare imediată, din timp, ne-amânând la nesfârșit.
        La noi, nu va veni nimeni să ne ia cu trenul…poate cu parul!
        De altfel, toți sfinții (mai ales ruși), dar și Cuv.Paisie Aghioritul, Pr.Iustin Pârvu SPUN să plecăm din orașe!

      2. Interpretarea simbolică o adăugăm noi, pentru că se potriveşte. Adică ar fi putut să urmărească şi sensul simbolic. Dar în Sarea Pământului spune de plecarea fizică în tren. Cel care a zis această informaţie se referea la oraşul respectiv, nu ştiu dacă se aplică şi în alte părţi din Rusia, sau în alte ţări. A zis că Dumnezeu va salva anumiţi oameni de la moarte (se pare că acel oraş va fi distrus) prin faptul că autorităţile îi vor ”aduna” şi-i vor pune într-un tren (probabil ca să-i extermine). Numai că oamenii respectivi trebuie să ştie că aceasta este milostivirea lui Dumnezeu. Acei oameni care vor pleca în tren vor scăpa, ceilalţi din oraş vor muri. Ca să te învredniceşti să fii luată cu japca şi dusă la tren, trebuie să ”munceşti” … adică trebuie să faci muncă de apostolat ca să informezi oamenii. Cam aceste lucruri le-a spus persoana respectivă despre ce ai întrebat.

        Cuvintele respective despre tren au fost spuse pentru a fi luate după înţelesul literal. E acelaşi gen de informaţie crudă, nesimbolică, precum atunci când părinţii le-au zis ruşilor să aibe două bagaje pregătite, că vor avea de la autorităţi numai 30 de minute la dispoziţie ca să-şi facă bagajele. A zis chiar şi ce fel de bagaje vor permite (o geantă de mână şi un rucsac, dacă nu mă-nşel).

        În ce măsură sunt aceste lucruri relevante pentru cei din România, nu ştiu. Oricum, este bună şi abordarea simbolică, deşi acolo nu au urmărit acest palier.

      3. Eu sunt pregătit, am si unde!
        Deși sunt din Ardeal am luat un teren prin Bucovina de nord (nu spun locația exact)dar este o zonă foarte frumoasă și izolată!
        Dacă ajută Dumnezeu în 2020 facem căsuța și acolo vom fi(împreună cu duhovnicul meu )
        Pământ este destul așa că doritorii să-și strângă ceva bănuți și să se găndeasca ce fac.
        Doamne ajută!

  16. Am o intrebare, se va face o conferinta ortodoxa cum a fost cea in care nu s-a discutat despre cipuri?

    La ultima conferinta s-au discutat alte subiecte care erau mai importante decat cipurile si am fost de acord cu asta, ca motivele erau intemeiate.
    Dar acum din moment ce nu exista alternativa ar fi cazul sa existe o conferinta extinsa in care sa se discute DOAR despre cipuri.

    Pasapoartele cu cip au 666 in ele, sistemul a admis deschis si totusi oamenii le-au luat.
    Buletinele cu cip vor avea 666 in ele, deci Biserica trebuie sa reactioneze cumva, nu se poate chiar asa.

    Si trebuie sa fie o conferinta extinsa, voi nu vedeti cate citiri are acest articol? Nici nu se compara cu celelalte articole, e semn ca lumea s-a alertat.
    Daca vreun preot ar spune ca hai sa ne linistim ca nu e ceva grav cu buletinele, atunci acel preot trebuie dezbracat de haina preoteasca de enoriasi, caci e lup in piele de oaie.

    1. Ultima frază îmi place…și pe mine mă mai apucă AMOCUL când văd leșinăturile-astea de popi (NU preoți…) care zic că-i totul bine și frumos, chiar roz!
      Eu zic că trebuie înfruntați pe față, de la obraz…cerând răspuns clar și imediat!
      Iar cine nu se conformează…prin răspuns, recunoaștere, părere de rău sau promisiune că NU va mai pomeni vreun episcop cretan (mai ales pe Rechinul Alb din Deal), să nu mai calce în Biserica înainte-mergătorului Antihrist SAU….să fie părăsit de toți enoriașii, rămânând singur CUC în ”biserică”.

      Pe mine mă enervează faptul că, în ciuda faptului că NU preoții au semnat, ci numai episcopii și patriarhul, preoții, din așa-zisa ascultare față de mai-mari, se supun orbește și tac!
      Depășește capacitatea mea de înțelegere!
      Poate pentru că au fost făcuți mulți preoți (dacă nu toți…) cu ajutorul SIMONIEI…și-atunci…CIOCUL MIC ȘI JOC DE GLEZNE!

      1. Mi-as dori ca toti cei ce poarta haina preoteasca si care au citit ultima fraza sa inteleaga ca ne confruntam cu ceva ce nu poate fi trecut cu vederea.
        E vital ca preotii sa opuna rezistenta si sa inceapa sa vorbeasca.

        Mie mi-e si rusine acum sa scriu aceste randuri, sa le cer eu aceste lucruri.
        Ma simt de parca le-as cere socoteala si asa ceva nu as face niciodata.

  17. @cristina

    Am mai spus ce am observat eu, nu știu la alții….de câțiva ani, nu pot să zic cu certitudine din 2016, când a avut loc Sinodul tâlhăresc…nu mai simțeam în Biserică cum se coboară Harul asupra mea, cum simțeam înainte!
    Adică, de la un capăt la celălalt al slujbei (oricare…Acatist, Maslu, Liturghie), eu nu mai simțeam NIMIC!
    Eram un simplu participant care știa/știe aproape pe dinafară ce se spune ACOLO și cam atât!
    Mai intram pe-aici și se spunea că ne-au vândut ăștia, că nu e în regulă, etc…dar nu ȘTIAM sigur despre ce este vorba, până ACUM câteva săptămâni, cu postarea Ilincăi…Dumnezeu să-i răsplătească!
    Ei! În tot acest timp, dusul la Biserică îl făceam ca un auto-canon, impus…uneori Și din obișnuința de a veni la Biserică DAR și de a simți Harul!
    Când a început lumea să nu mai vină atât de mulți și atât de des…au băgat coruri mixte (femei și bărbați) care să cânte frumos și să atragă lumea (nu întotdeauna psalmodiind…fie maneliza(n)t, fie spre operă, când cei/cele care cântau, prin notele înalte, parcă te și vedeai în fața ușilor Iadului, așteptând să se dea în lături, apărând Sărsăilă…); buuun…TOTUL până la Aghiazmă!
    Dacă înainte avea o anumită savoare (ca gust, miasmă..) acum mi se părea că nu există nicio diferență între cea din sticlă și cea de la robinet!
    Anafura, la fel…se înverzea, mucegăia dacă n-o mâncam (pe toată) în câteva zile, șamd….

    Deci, trage tu concluziile!
    Eu, zic că NU!
    Punea cineva întrebarea dacă e sau nu valid Botezul sau altele….zic și eu că, pentru nevinovăția/ne-știința preotului liturghisitor (dacă habar nu are despre Creta…), Harul să se coboare totuși peste pruncul botezat, pentru că Dumnezeu iartă NEVINOVĂȚIA, NU ȘI VICLENIA!

    Cam așa spunea monahul Teodot în privința stropirii la Botez că acesta ar fi valid (pentru copilul nevinovat) dar păcatul ne-afundării planând asupra preotului…monahul Teodot este supărat pe cei care îndrăznesc să conteste Tainele pentru cei care menționează cretanii, afirmând că noi, în Iad, suntem sub ecumeniști, pentru că smintim lumea!
    Îi spun și lui, și celor asemenea lui: DUMNEZEU IARTĂ NEVINOVĂȚIA, NU ȘI VICLENIA!

    1. Spui că după Creta în acești trei ani care au trecut ai intrat pe acest site fără să știi ce s-a întâmplat acolo? Cum se poate așa ceva? În acești trei ani s-au scris pe acest site tone de articole despre Creta, și tu spui că abia ai aflat ce s-a întâmplat acolo? Scuză-mă, dar ce articole ai citit tu pe ortodox info de n-ai aflat nimic, pentru că altfel te văd foarte activă la comentarii.
      Iar despre preoți, nu cred că există nici unul care să nu știe ce s-a întâmplat în Creta, dar dacă au citit ce s-a întâmplat fără să înțeleagă, așa cum ai făcut tu, sunt responsabili în fața credincioșilor lor.

      1. Amice!
        Dacă ții minte, a apărut mai întâi pe apologeticum, pe urmă și pe-aici, mai bine zis pe saccsiv despre ce au hotărât ĂIA, specificat în Memorandumul ăla lung…ei, pe mine m-a preocupat ăla!
        Doi = când vedeam cearta, contradicție, atacul la persoană, mă lăsam păgubașă!
        Știam, simțeam că au făcut-o LATĂ ierarhii noștri DAR, așa cum a explicat CU SUBIECT ȘI PREDICAT Schimonahul Preot Macarie, N-A FĂCUT-O NIMENI! PUNCT!

        Așa am înțeles pe de-a-ntregul VÂNZAREA lor, icoana Antihristului, etc….

        Și, hai să fim serioși! Toți preoții (chiar din cătunele îndepărtate) au aflat OARE tot ceea ce s-a scris AICI?
        Nu cred!
        Sunt activă la comentarii de ceva timp…dacă nu-ți convine, dezactivează-mă!

        1. Surioară dacă vroiai să știi ce s-a întâmplat în Creta te informai, și în câteva luni ȘTIAI ce s-a întâmplat acolo, că ai avut de unde, slavă Domnului. Să vii după trei ani și să spui că tocmai acum te-ai luminat despre ce s-a întâmplat în Creta este noaptea minții.
          Tu comentează în continuare că nu te dezactivează nimeni.
          În ceea ce privește preoții, TOȚI știu ce s-a întâmplat în Creta, varianta oficială desigur, pentru că TOȚI au fost obligați să semneze de luare la cunoștință, și au fost obligați să-și reînnoiască (!?) și jurământul făcut atunci când au fost hirotoniți. Câți au fost interesați însă să se documenteze mai departe decât varianta oficială? Păi cred că foarte puțini după rezultate, crezând că dacă nu știu tot adevărul nu vor fi responsabili pentru ce le spun ei mai departe credincioșilor.
          Dacă ai fi citit o traducere corectă a documentului “RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU RESTUL LUMII CREȘTINE”, te-ai fi lămurit din prima. Iată mai jos o traducere corectă în limba română a acestui document:

          NOUA TRADUCERE A DOCUMENTULUI OFICIAL DIN CRETA „RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU RESTUL LUMII CREȘTINE”
          cf variantei în engleză publicată pe siteul https://www.holycouncil.org/
          *diferențele față de textul de pe basilica.ro sunt marcate cu majuscule:

          1. Biserica Ortodoxă, ca Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică, CREDE CU TĂRIE, ÎN CONȘTIINȚA SA PROFUND ECLEZIALĂ, CĂ OCUPĂ UN LOC CENTRAL ÎN PROMOVAREA UNITĂȚII CREȘTINE ÎN LUMEA contemporană.
          2. Biserica Ortodoxă își fundamentează unitatea Bisericii pe aceea că a fost întemeiată de Domnul nostru Iisus Hristos, și pe comuniunea cu Sfânta Treime și în Sfintele Taine. Această unitate este exprimată prin succesiunea apostolică şi prin tradiţia patristică şi este trăită în sânul ei până în ziua de azi. Biserica Ortodoxă are misiunea şi datoria să transmită şi să propovăduiască întregul adevăr cuprins în Sfânta Scriptură şi în Sfânta Tradiţie, ceea ce conferă totodată Bisericii caracterul ei universal.
          3. Responsabilitatea Bisericii Ortodoxe pentru unitate, precum şi misiunea ei universală, au fost CLAR FORMULATE de Sinoadele Ecumenice. Acestea AU PUS ACCENTUL mai ales pe legătura indisolubilă dintre dreapta credinţă şi comuniunea sacramentală.
          4. Biserica Ortodoxă, care se roagă neîncetat „pentru unirea tuturor”, a cultivat întotdeauna dialogul cu cei care s-au ÎNDEPĂRTAT de ea, atât cu cei de aproape cât şi cu cei de departe. EA A JUCAT ROLUL PRINCIPAL ÎNDEOSEBI ÎN CĂUTAREA CONTEMPORANĂ a căilor și mijloacelor de de restaurare a unității celor care cred în Hristos, și a participat la Mișcarea Ecumenică încă de la apariţia acesteia, contribuind la formarea şi dezvoltarea ei ulterioară. De altfel, datorită spiritului ecumenic şi filantropic care o caracterizează, pretinzând conform poruncii divine, „ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină” (1 Timotei 2, 4), Biserica Ortodoxă s-a străduit întotdeauna să REFACĂ unitatea creştină. Astfel, participarea ortodoxă la mişcarea pentru restaurarea unităţii cu ceilalţi creştini într-Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică nu este deloc străină FIRII și istoriei Bisericii Ortodoxe, ci mai degrabă constituie o expresie LOGICĂ a credinţei şi a tradiţiei apostolice în noile condiţii istorice.
          5. Dialogurile teologice bilaterale actuale ale Bisericii Ortodoxe şi participarea sa la Mişcarea Ecumenică se sprijină pe însăși conştiinţa Ortodoxiei şi pe spiritul ei ecumenic, cu scopul de a căuta unitatea TUTUROR creştinilor, pe baza ADEVĂRULUI credinței și a tradiției Bisericii primare a celor şapte Sinoade Ecumenice.
          6. Potrivit naturii ontologice a Bisericii, unitatea sa nu poate fi NICICÂND PERTURBATĂ. CU TOATE ACESTEA, Biserica Ortodoxă acceptă denumirea istorică a altor biserici şi confesiuni creştine eterodoxe, fără a fi în comuniune cu ele, dar crede că relaţiile ei cu acestea trebuie să se sprijine pe clarificarea cât mai rapidă și obiectivă cu putință a întregii PROBLEME ECLEZIOLOGICE, şi mai ales a învăţăturii lor generale ASUPRA Tainelor, harului, preoţiei şi succesiunii apostolice. Așadar, ea are o abordare favorabilă, atât din motive teologice cât şi pastorale, faţă de dialogul teologic la nivel bilateral şi multilateral cu ceilalţi creştini şi, faţă DE PARTICIPAREA CEVA MAI GENERALĂ la Mişcarea Ecumenică contemporană, având convingerea că pe calea dialogului va da o mărturie dinamică despre plenitudinea adevărului în Hristos şi despre comorile sale duhovniceşti CELOR DIN AFARA EI, cu scopul de a netezi calea spre unitate.
          7. În spiritul celor de mai sus, toate Sfintele Biserici Ortodoxe locale participă astăzi activ la dialogurile teologice oficiale şi, majoritatea dintre ele, în diferite organisme intercreştine naţionale, regionale şi internaţionale, în pofida crizei profunde prin care trece Mişcarea Ecumenică. Această activitate multidimensională a Bisericii Ortodoxe izvorăşte dintr-un sentiment al responsabilităţii şi din convingerea că înţelegerea reciprocă şi cooperarea sunt de o importanță MAJORĂ„pentru a nu pune piedică Evangheliei lui Hristos” (1 Corinteni 9, 12).
          8. Desigur, purtând dialoguri cu ceilalţi creştini, Biserica Ortodoxă nu SUBESTIMEAZĂ dificultăţile INERENTE unei asemenea acţiuni; BA mai mult, ea recunoaşte obstacolele ce STAU în calea către o înţelegere comună a tradiţiei Bisericii primare şi nădăjduieşte ca Sfântul Duh, care ȚINE UNITĂ ÎNTREAGA BISERICĂ (stihira vecerniei Rusaliilor), va plini cele cu lipsă (rugăciune la hirotonie). În acest sens, Biserica Ortodoxă, în relaţiile sale cu RESTUL lumii creştine, nu se sprijină numai pe strădaniile omeneşti ale celor IMPLICAȚI ÎN DIALOGURI, ci mai ales pe călăuzirea Sfântului Duh în harul Domnului, Care S-a rugat „ca…toţi să fie una” (Ioan 17, 21).
          9. Dialogurile teologice bilaterale actuale, anunţate de către Conferinţele panortodoxe, EXPRIMĂ DECIZIA UNANIMĂ a tuturor Preasfintelor Biserici Ortodoxe locale, care sunt chemate să participe activ şi neîntrerupt la derularea lor, astfel ca mărturia unanimă a Ortodoxiei spre slava lui Dumnezeu Celui în Treime să nu fie împiedicată. În cazul în care o Biserică locală decide să nu-şi desemneze reprezentaţii la un dialog anume sau la o sesiune a sa, DACĂ ACEASTĂ DECIZIE NU ESTE LUATĂ LA NIVEL PANORTODOX, DIALOGUL VA CONTINUA ORCUM. ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA DIALOGULUI SAU A SESIUNII, ABSENȚA ORICĂREI BISERICI LOCALE VA TREBUI DISCUTATĂ ORICUM în cadrul unei comisii ortodoxe pentru dialog, pentru a fi exprimată solidaritatea şi unitatea Bisericii Ortodoxe. Dialogurile teologice bilaterale și multilaterale trebuie să se supună evaluărilor periodice la nivel panortodox.
          10. Problemele care apar pe parcursul discuţiilor teologice din Comisiile Teologice Mixte nu constituie întotdeauna TEMEI SUFICIENT PENTRU A-ȘI RECHEMA UNILATERAL REPREZENTANȚII SAU PENTRU A-I RETRAGE DEFINITIV DE LA DIALOG. De regulă, retragerea de la dialog a oricărei Biserici trebuie evitată; în CAZ CONTRAR, TREBUIE DEPUSE EFORTURI LA NIVEL INTERORTODOX PENTRU A SE RESTABILI REPREZENTATIVITATEA COMPLETĂ ÎN COMISIA TEOLOGICĂ ORTODOXĂ ANGAJATĂ ÎN DIALOG. Dacă una sau mai multe Biserici Ortodoxe locale refuză să participe la întrunirile Comisiei Teologice Mixte a unui dialog anume, INVOCÂND SERIOASE motive ecleziologice, canonice, pastorale sau morale, Biserica sau acele Biserici trebuie să comunice în scris refuzul lor Patriarhului Ecumenic şi tuturor Bisericilor Ortodoxe, potrivit practicii panortodoxe. Pe parcursul consultării panortodoxe ulterioare, Patriarhul Ecumenic va urmări SĂ SE AJUNGĂ LA UN CONSENS UNIC ÎNTRE BISERICILE ORTODOXE PRIVIND EVENTUALELE CURSURI DE ACȚIUNE, CARE POT CUPRINDE – DACĂ ACEASTA ESTE CONSIDERATĂ UNANIM NECESAR – O REEVALUARE A PROGRESULUI DIALOGULUI TEOLOGIC ÎN CAUZĂ.
          11. Metodologia URMĂRITĂ PE PARCURSUL dialogurilor teologice are ca scop rezolvarea diferențelor teologice primite sau a eventualelor noi diferențe, şi căutarea elementelor comune ale credinţei creştine. ACEST PROCES PRESUPUNE CA ÎNTREAGA BISERICĂ SĂ FIE MEREU INFORMATĂ CU PRIVIRE LA DIFERITELE STADII ALE DIALOGULUI. ÎN CAZUL ÎN CARE NU ESTE POSIBIL SĂ SE DEPĂȘASCĂ O ANUMITĂ DIFERENȚĂ TEOLOGICĂ, DIALOGUL VA PUTEA CONTINUA DOAR DUPĂ CE DEZACORDUL CONSTATAT CU PRIVIRE LA ACEA PROBLEMĂ VA FI ÎNREGISTRAT ȘI ADUS ÎN ATENȚIA TUTUROR BISERICILOR ORTODOXE LOCALE, în vederea luării de măsuri ce se impun.
          12. Este evident că LA DIALOGURILE TEOLOGICE, scopul comun al tuturor celor prezenți este dat de restabilirea finală a unităţii în credinţa cea adevărată şi în dragoste. Însă diferențele teologice şi eclesiologice existente permit o anumită ierarhizare a provocărilor ce stau în calea ATINGERII OBIECTIVULUI stabilit la nivel panortodox. PROBLEMELE SPECIFICE fiecărui dialog bilateral presupun o diferenţiere a metodologiei CE ÎI URMEAZĂ; dar nu şi o diferenţiere în ceea ce priveşte scopul, dat fiind faptul că acest scop este unic pentru toate dialogurile.
          13. Cu toate acestea, DACĂ SITUAȚIA O CERE, ESTE IMPERIOS NECESAR SĂ SE ÎNCERCE O COORDONARE A ACTIVITĂȚII diferitelor Comisii teologice interortodoxe, ȚINÂNDU-SE CONT CĂ ÎN ACEASTĂ ZONĂ A DIALOGULUI TREBUIE TOTODATĂ DESCOPERITĂ ȘI ARĂTATĂ UNITATEA BISERICII ORTODOXE.
          14. Concluderea oricărui dialog teologic oficial ARE LOC ODATĂ CU ÎNCHEIEREA lucrării Comisiei teologice mixte aferente. ÎN ACEL MOMENT, Preşedintele Comisiei Interortodoxe înaintează un raport Patriarhului Ecumenic, care, CU CONSIMȚĂMÂNTUL Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe locale, anunţă încheierea dialogului. Niciun dialog nu poate fi considerat încheiat înainte de a fi anunţat printr-o atare hotărâre panortodoxă.
          15. HOTĂRÂREA LA NIVEL PAN-ORTODOX PRIVIND RESTAURAREA COMUNIUNII ELCEZIALE TREBUIE SĂ SE BAZEZE, ÎN ORICE CAZ, PE UNANIMITATEA TUTUROR BISERICILOR ORTODOXE LOCALE, DE CARE VA DEPINDE SUCCESUL FINALIZĂRII DIALOGULUI TEOLOGIC.
          16. Unul din principalele organisme ale Mişcării Ecumenice contemporane este Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB). Anumite Biserici Ortodoxe s-au numărat printre membrele fondatoare ale acestui Consiliu şi, mai apoi, toate Bisericile Ortodoxe locale au devenit membre. CMB este un organism intercreştin structurat, în pofida faptului că nu ARE ÎN COMPONENȚA SA toate bisericile şi confesiunile creştine eterodoxe. În acelaşi timp, există şi alte organizaţii intercreştine şi organisme regionale, precum Conferinţa Bisericilor Europene (KEK), Consiliul Ecumenic al Bisericilor din Orientul Mijlociu şi Consiliul Panafrican al Bisericilor. Acestea, alături de CMB, îndeplinesc o misiune importantă pentru promovarea unităţii lumii creştine. Biserica Ortodoxă a Georgiei şi cea a Bulgariei s-au retras din Consiliul Mondial al Bisericilor, prima în 1997, iar a doua în 1998. Acestea AU o părere proprie despre activitatea Consiliului Mondial al Bisericilor şi, drept urmare, nu participă la activităţile acesteia și la ale altor organizaţii intercreştine.
          17. Bisericile Ortodoxe locale, membre ale CMB, participă deplin și egal la organismul Consiliului Mondial al Bisericilor contribuind, prin toate mijloacele care le stau la dispoziţie, la promovarea coexistenţei paşnice şi a colaborării cu privire la principalele provocări socio-politice. Biserica Ortodoxă a primit CU BUCURIE decizia CMB de a răspunde la solicitarea sa privind constituirea unei Comisii Speciale privind participarea ortodoxă la CMB, ÎMPUTERNCITĂ prin Conferinţa Interortodoxă de la Tesalonic (1998). Criteriile stabilite de către Comisia Specială, propuse de ortodocşi şi acceptate de către CMB, au dus la constituirea unui Comitet Permanent de ACORD și Colaborare. CRITERIILE AU FOST ratificate şi încorporate în Statutul şi Regulamentul de funcţionare ale CMB.
          18. RĂMÂNÂND fidelă eclesiologiei sale, dar și identităţii structurii sale interne şi învăţăturii Bisericii primare a celor Șapte Sinaode Ecumenice, PARTICIPAREA BISERICII ORTODOXE la organismul Consiliului Mondial al Bisericilor, NU PRESUPUNE ACCEPTAREA NOȚIUNII DE „EGALITATE A CONFESIUNILOR”, şi în niciun caz nu poate ACCEPTA unitatea Bisericii ca pe un compromis interconfesional. În acest spirit, unitatea căutată în cadrul CMB nu poate fi PUR ȘI SIMPLU PRODUSUL acordurilor teologice, ci TREBUIE SĂ SE BAZEZE PE UNITATEA CREDINȚEI, păstrată în Sfintele Taine şi trăită în Biserica Ortodoxă.
          19. Bisericile Ortodoxe membre CMB consideră drept condiţie INDISPENSABILĂ PENTRU PARTICIPAREA LOR la CMB ARTICOLUL DE BAZĂ al Constituţiei CMB, potrivit căruia MEMBRII SĂI POT FI DOAR ACEIA care cred în Domnul Iisus Hristos ca Dumnezeu şi Mântuitor, potrivit Scripturilor, şi CARE IL mărturisesc pe Dumnezeu în Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, potrivit Simbolului Niceo-constantinopolitan. Acestea au convingerea profundă că premisele eclesiologice ale Declaraţiei de la Toronto (1950), intitulată „Biserica, bisericile şi Consiliul Mondial al Bisericilor”, sunt de o importanţă majoră pentru participarea ortodoxă la acest Consiliu. Este de la sine înţeles, prin urmare, că CMB NU REPREZINTĂ SUB NICIO FORMĂ o „supra-biserică”. „Scopul Consiliului Mondial al Bisericilor nu este acela de a negocia unirea între biserici – lucru ce-l pot face numai bisericile însele din proprie iniţiativă – ci să realizeze un contact viu între biserici, să promoveze studiul şi dezbaterea problemelor ce privesc unitatea Bisericii. Nicio biserică nu este obligată să îşi schimbe eclesiologia, după accederea la Consiliu… Mai mult, din includerea în Consiliu, nu rezultă că fiecare Biserică este obligată să vadă celelalte biserici ca biserici în adevăratul şi deplinul sens al cuvântului” (Declaraţia de la Toronto, §2).
          20. Perspectivele dialogurilor teologice DINTRE Bisericile Ortodoxe și RESTUL lumii creştine sunt întotdeauna determinate pe baza principiilor eclesiologiei ortodoxe şi a criteriilor canonice ale tradiţiei bisericeşti deja constituite. (CANONUL 7 AL CELUI DE-AL DOILEA SINOD ECUMENIC ȘI CANONUL 95 AL SINODULUI ECUMENIC QUINISEXT).
          21. Biserica Ortodoxă doreşte să SPRIJINE lucrarea „Comisiei pentru Credinţă şi RÂNDUIALĂ” şi urmăreşte cu interes contribuţia teologică a acesteia până în ziua de astăzi. ACEASTA ARE O VIZIUNE FAVORABILĂ ASUPRA DOCUMENTELOR COMISIEI TEOLOGICE, FORMULATE prin PARTICIPAREA DE ÎNSEMNĂTATE a teologilor ortodocşi, REPREZENTÂND UN PAS VREDNIC DE LAUDĂ în Mişcarea Ecumenică pentru apropierea dintre creştini. CU TOATE ACESTEA, Biserica Ortodoxă are rezerve LEGATE DE anumite aspecte VITALE PRIVIND credinţa şi RÂNDUIALA, DEOARECE bisericile şi confesiunile non-ortodoxe s-au abătut de la adevărata credinţă a UNEIA SFINTE, SOBORNICEȘTI ȘI APOSTOLEȘTI BISERICI.
          22. BISERICA ORTODOXĂ CONSIDERĂ TOATE TENTATIVELE DE RUPERE A UNITĂȚII BISERICII, ÎNTREPRINSE DE INDIVIZI SAU GRUPURI DE INDIVIZI, sub pretextul păstrării sau presupusei apărări a Ortodoxiei autentice, CA FIIND VREDNICE DE OSÂNDĂ. AȘA CUM S-A DOVEDIT DE-A LUNGUL ISTORIEI BISERICII ORTODOXE, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care A REPREZENTAT ÎNTOTDEAUNA cea mai înaltă autoritate A BISERICII în PROBLEME de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic).
          23. Biserica Ortodoxă are o conştiinţă comună a necesităţii dialogului teologic intercreştin. De aceea ea CREDE că acest dialog TREBUIE totdeauna să fie însoţit de mărturia în lume date de FAPTELE CARE SĂ EXPRIME ÎNȚELEGEREA RECIPROCĂ ȘI DRAGOSTEA, care să exprime „bucuria negrăită a Evangheliei” (1 Petru 1, 8), EVITÂND orice act de prozelitism, uniaţie sau altă acţiune de antagonism confesional provocator. În acest spirit, Biserica Ortodoxă consideră important ca toţi creştinii, inspiraţi de principiile fundamentale comune Evangheliei, să încerce să ofere CU RÂVNĂ ȘI SOLIDARITATE un răspuns la problemele spinoase ale lumii contemporane, BAZAT PE MODELUL OMULUI NOU ÎN HRISTOS.
          24. Biserica Ortodoxă este conştientă de faptul că mişcarea pentru restaurarea unităţii creştinilor ia forme noi, pentru a putea răspunde noilor situaţii şi pentru a face faţă noilor provocări ale lumii contemporane. ESTE IMPERIOS NECESAR CA TRADIȚIA APOSTOLICĂ ȘI A CREDINȚA SĂ STEA LA BAZA MĂRTURIEI NEÎNTRERUPTE A BISERICII ORTODOXE ÎN LUMEA CREȘTINĂ DIVIZATĂ. Ne rugăm ca TOȚI creştinii să CONLUCREZE PENTRU CA ZIUA în care Domnul va IMPLINI DORINȚA Bisericilor Ortodoxe de a „fi o turmă şi un păstor” (Ioan 10, 16) SĂ VINĂ CÂT MAI CURÂND.

          1. Ei, uite că n-am citit!
            Mie abia acum mi s-a relevat!
            Poate anul ăsta mi-a fost dat să văd CLAR!
            Nu mă justific ție, că nu ești nici duhovnicul meu, nici Dumnezeu…lasă jos răutăcismele și nu mă numi ”surioară” în bătaie de joc, folosind și diminutivul.
            Cu tine, nu sunt soră, cu atât mai mult surioară….
            Nu citesc cârnatul poveștii, fiindcă Pr.Macarie m-a lămurit. Punct.

        2. Despre care pr. Macarie vorbești?
          Dacă este cel de la Oituz, ar fi bine să te mai informezi. E o sugestie. Tu faci ce vrei, pentru că așa cum în bătaie de joc ai spus, nu sunt nici duhovnicul tău, nici Dumnezeu.
          Iar despre documentul pe care l-am trimis, să nu cumva să-l citești, pentru că altfel el explică foarte bine toată tărășenia.
          Și nu te enerva degeaba, că cel cu coarne asta așteaptă, nervi și ceartă.

  18. Doamne ajuta ! In legatura cu buletinul biometric ca si alternativa,daca mai sunt cativa ani pana expira,il facem pierdut si scoatem altul acum pana se mai poate si il mai avem pana in 2031.In 11 ani se pot intampla foarte multe ,inclusiv razboiul.Nu stiu acele fotografii izotopice daca sunt valabile si in cazul buletinelor actuale sau doar pt actele biometrice.

    1. Eu zic să nu urmezi această procedură. La buletine deja sunt aduse aparatele care te dau cu laser (sper să nu mă-nşel). Se pare că la permise erau deja aduse la nivelul anului 2008

      1. “deja sunt aduse aparatele care te dau cu laser” – cum poti sa spui asemenea aberatii? Esti glumet sau doar un intrigant ratacit?

        Ai cumva legatura cu Dosarele X?

        1. :))))
          Ești malițios!
          Nu se dă bre cu laser precum crema de bronz!!!
          Vrea să spună că aparatele foto sunt prevăzute deasupra lor cu laser care, fie îți aplică așa-zisul iris-scan, fie te marchează cu izotopi, depinde de scula din dotare!

  19. Fratilor, solutia este una singura. Puneti pe foc toate documentele de identitate! Prin acceptarea lor acceptati si supunerea fata de sistemul satanic. Conform Agendei 2020, pana in 2030 toata populatia din lume trebuie identificata biometric. In India, deja, peste 1.000.000.000 sunt identificati biometric.
    Daca acum ne este greu sa ardem documentele de identitate, credeti oare ca mai tarziu va fi mai usor?
    Sa urmam sfintilor! Avem exemplu pe Sfantul Constantin Brancoveanu si fii sai. El chiar avea la ce renunta, dar a preferat mortea decat sa se lepede de Hristos. Nu i-a fost usor sa-si vada fii ucisi, dar a biruit prin puterea credintei in viata vesnica.
    Credeti ca slugile Satanei negociaza cu noi? Eu nu cred.
    Sa zicem asa: Doamne fie voia Ta cu noi. De vrei sa mai traim Tu ne voi apara. De vrei sa ne chemi la Tine suntem gata sa venim.

    1. Niciun Mare Duhovnic nu a zis asa ceva! Asta inseamna bravare si oamenii vor cadea in deznadejde foarte repede vazandu-se deodata inafara sistemului. Iesirea din sistem se face treptat, cat mai e timp, regasind metodele de supravietuire clasice, care sunt si sanatoase si de lunga durata. Uite ce recomandă Părintele Justin Pârvu:

      Și am observat că, cu cât trăiești mai treaz, mai aspru, cu atât nu te copleșește moleșeala. Dar trebuie să o iei așa câte puțin, ca să poți duce pretențiile acestea ale trupului, că trupul într-adevăr este neputincios, iar sufletul osârduitor.

      1. Buna seara, sunt noua pe site… Dar de putin timp urmăresc ce se publica pe site. Referitor la reconstruirea noului templu al Ierusalimului, azi am vazut pe History, la ancient aliens, ca vorbeau despre proiectul noului Ierusalim. Il aveau desenat si ca îmbină multe elemente din toate templele pagane: hinduism,budism,piramide, (inclusiv steaua va fii cuprinsa in arhitectura) etc. Ceea ce m a surprins e ca au spus că îl vor reconstrui CURAND, FOARTE CURAND…
        Ce stiti despre aceasta?

  20. Daca o sa imi expire buletinul in 2026 o sa pot sa il foloaesc pana atunci sau din 2021 o sa trebuiasca sa il schimb oblivatoriu chiar daca nu e expirat? Ma gandesc ca poate mai castig un pic de timp. Doamne ajuta !

    1. Poti sa folosesti buletinul pana in 2026. Te poti gandi sa il schimbi acum cat inca mai se dau astea vechi pe motiv de pierdere. Si mai ai cativa ani peste 2026.

      Iar cand iti expira, daca nu este alta varianta il folosesti maxim pe acesta vechi.
      Este expirat, dar nu fals. Nu te poate acuza nimeni de fals iar daca te intreaba de ce nu ai reinnoit spui ca esti crestin ortodox si noul tip biometric iti incalca libertatea de constiinta din punctul asta de vedere.

  21. Văd că lumea AȘTEAPTĂ că va mai fi mult și bine până la venirea Antihristului….
    Dar se uită:
    1. Spunea EVZ anul trecut: Una din profețiile biblice s-a împlinit! „CALENDARUL NU A FOST CORECT” Cine semnalează sfârșitul lumii?
    O profeție biblică s-a împlinit o dată cu nașterea unui viţel cu blăniţa roşie, marcând sfârșitul lumii și venirea lui Mesia în creștinism, notează Daily Star.

    2.De anul ăsta: https://www.breakingisraelnews.com/132635/did-trumps-israel-ambassador-imply-third-temple-built/
    Ambasadorul Trumpului în Israel a chemat ca cel de-al treilea templu să fie construit în 2019?
    (…)există o frază pe care evreii o proclamă în timpul rugăciunilor lor la sfârșitul lui Yom Kippur și în timpul sărbătorii Paștelui: “lshanah habah biyirushalayim habnuyah” (anul viitor în Ierusalimul reconstruit).
    Expresia a fost inițial creată de rabinul spaniol din secolul 11 Isaac Ibn Ghiyatt, care a scris o poezie numită Yedidekha me-Emeshcare conține fraza.
    Anul trecut (2018), când a avut loc celebrarea Zilei Independenței în Tel Aviv, Netanyahu a transmis pasajul către Friedman: “lshanah habah” (anul viitor în Ierusalim).
    Prin urmare, este în întregime plauzibil ca ambasadorul Israelului Trump, David Friedman, a sugerat că cel de-al Treilea Templu va fi reconstruit anul acesta la Ierusalim. Și imediat după ce a spus, a făcut binecuvântarea evreilor pe un pahar de vin și a băut-o.
    Doar la două zile după ce a deschis un ciocan de 10 kilograme pentru a inaugura situl arheologic Pilgrimage Road , Friedman nu a arătat semne de oboseală. În timpul discursului său , ambasadorul a făcut o legătură convingătoare cu părinții fondatori ai Americii în Ierusalim.

    3.Icoana Antihristului ce tronează la C.M.B, mie mi-arată că DEJA URĂCIUNEA PUSTIIRII S-A AȘEZAT LA MASĂ, PE SCAUNUL DIN FAȚĂ, URMÂND CA, DUPĂ RECONSTRUIREA TEMPLULUI DIN IERUSALIM, SĂ SE AȘEZE PE TRON.

    Faptul că Crezul se va spune CORECT până la înscăunare, o spun și profețiile: numai atunci se va dezvălui cine este cu adevărat când, în loc de Unul Domn Iisus Hristos…se va declara pe sine ”dumnezeu”, din acea pricină Patriarhul (ecumenist…) al Ierusalimului va fi și omorât (pe bună dreptate) realizând CUI s-a închinat și slujit…ÎN DUH, prin subordonare….

    Așa și cu CMB-știi episcopi și/sau patriarhi care au TRĂDAT ortodoxia, pe Hristos și pe noi! Vor crede că slujesc Lui Dumnezeu, dar TĂGĂDUIND credința în EL!

    Deci, trădarea a avut loc acum 3 ani. Exact după 3 ani, cu unul înainte au găsit vițelul perfect roșu, fără pic de păr alb, iar anul ăsta au bătut palma jidanii americani cu cei israeliți, cu o zi înainte de Ziua Americii, să reconstruiască Templul lui Solomon, ale cărui blocuri de piatră sunt deja numerotate într-un deșert din Arizona, așteptând să fie luate de acolo și asamblate, una, două!

    Trump, vrea război! Păi, nu se spune că după Cel De-al Treilea Război Mondial, lumea…obosită de bombe, foame, jafuri, vor alege un singur conducător?
    Mult numai e! Ne bagă ăștia faza cu cipurile, cu buletinele, cu pașapoartele, dându-ne și un termen de câțiva ani CA SĂ NE AMĂGEASCĂ CĂ MAI E TIMP!

    Nu mai e! Trebuie ACȚIONAT! Plecat din orașe, până când mai ai bani de benzină și se mai mizează pe bani, ca schimb!

  22. Am o serie de întrebări având același subiect și aștept unul sau mai multe răspunsuri, dar cu discernământ. Daca in cazul adulților e simpla treabă ca declara pierdute actele și le refac in 2021 înainte de preschimbarea CI, ce fac părinții cu copii care împlinesc 14 ani după data de 3 august 2021? Mai exista sau nu soluții omenești pentru a sta in lume in ceea ce privește familiile cu copii? În opinia mea personala, nu mai sunt soluții omenesti in aceasta privinta, singura scăpare fiind la Domnul, daca nu cumva se întâmplă ceva cu UE sau Romania intre timp. P.S.: Eu sunt părinte a 2 copii și îmi pun această problema și caut soluții, dar nu vad, și nădăjduiesc că dacă cineva are vreo soluție in această problema nu o va tine doar pentru el, ci va împărtășii cu restul părinților această rezolvare a problemei. Iertare și Doamne ajuta!

    1. ”Daca in cazul adulților e simpla treabă ca declara pierdute actele și le refac in 2021 înainte de preschimbarea CI”
      Ai grijă ! Dacă au adus deja aparatele care te marchează cu laser, vei fi însemnat cu 666 pe frunte !

      1. @X (sau y, sau z!)
        Ce stii tu si noi nu stim??? Cine si ce a adus? Aparate care marcheaza cu laser? Unde, cand? Sau esti cu multa multa treaba pe aici???

    2. Spun si eu o parere care mi-a inspirat-o @cata, mai sus: sa apelam cat se poate si pentru cat mai mult timp la actele provizorii. Sanatate si mantuire si a ne dea Dumnezeu, Lumina si Indrumare pe calea cea stramta.

  23. @@@ X,dumneata ai citit tot articolul?ai înțeles ce scrie în el?este vorba de cip și de amprente;amprentele ți le ,,marchează”cu aparatele ce le aduci în discuție?ești haios/haioasă.

  24. Doamne ajuta!
    La o cautare pe internet am inteles ca vom avea de ales intre buletinele cu cip sau cele fara cip, amprenta etc. Toata treaba e ca nu vom putea circula in afara tarii fara buletin cu cip, “din motive de siguranta”. Deci, in prima faza, sigur va fi alternativa, ca la cardurile de sanatate (cine l-a refuzat a primit adeverinta).Bine ar fi sa fie asa, orice amanare a masurilor astea satanice e timp castigat pentru pocainta si intarire duhovniceasca.
    Intre timp, am face bine sa nu mai dormim pe noi si sa sporim rugaciunea, sa ne spovedim si sa ne intarim cu Sfanta Impartasanie. Numai de la Bunul Dumnezeu vine harul si nimic de la noi insine. El ne va lumina incotro sa mergem si ce sa facem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button