X

Proiect de lege prin care sărbătoarea Sfinților Brâncoveni va fi marcată de instituțiile statului ca ziua națională de conștientizare a violențelor intentate asupra creștinilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deputatul Daniel Gheorghe a depus un proiect de lege la Senat prin care 16 august să fie declarată ziua de comemorare a martirilor Brâncoveni.  În acest sens, Parlamentul, Guvernul, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia vor fi luminate în roșu, între orele 20.00 și 24.00, conform Mediafax.

„Se declară oficial ziua de 16 august drept ziua de comemorare a martirilor Brâncoveni și ziua națională de conștientizare a violențelor intentate asupra creștinilor. În semn de conștientizare de către cetățenii români, a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume se iluminează în roșu, între orele 20.00-24.00 următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia”, precizează inițiatorul în proiectul de lege.

Prin urmare, pe 16 august vor fi organizate manifestări publice, vor avea loc slujbe religioase, peste tot unde au loc evenimente comemorative autorizate conform legii.

De asemenea, conform inițiativei legislative, „în ziua de 16 august, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune și Agenția Națională de Presă «Agerpres» vor difuza, cu prioritate, emisiuni și materiale informative pe temele prevăzute la articolul 1 din prezenta lege”.

Cheltuielile necesare alocate pentru organizarea evenimentelor prilejuite cu ocazia zilei de 16 august pot fi asugirate și din bugetele locale ori din bugetul autorităților și instituțiilor publice.

Deputatul PNL afirmă că este necesar un astfel proiect pentru conștientizarea „în societatea românească a persecuțiilor intolerabile cu care se confruntă creștinii”.

„Ținând cont de prezența creștinismului de mai bine de două mii de ani în teritoriul actual al României precum și de rolul fundamental pe care cultul creștin l-a avut în consolidarea neamului românesc am dori să implementăm acest proiect și în țara noastră.

Astfel, am dori să subliniem importanța conștientizării în societatea românească a persecuțiilor intolerabile cu care se confruntă creștinii peste tot în lume în contextul rolului deținut de către Sfinții Brâncoveni, în istoria neamului românesc iluminând cele mai importante clădiri ale României pentru a:

– Crește gradul de conștientizare în rândul creștinilor români și identificarea cu toți creștinii persecutați și suferinzi.

– Încuraja creștinii de toate vârstele și tradițiile să se ridice pentru credință și libertate și dreptul creștinilor de a-și practica credința fără frică sau obstrucție.

– Sublinia și sărbători ificial, anual data de 16 august – ca zi a Martirilor Brâncoveni cu un accent special pus pe acțiunea și implicarea tinerilor în conștientizarea rolului deținut de către creștini în istoria neamului românesc.

– Educa și informa comunitățile creștine și publicul larg, inclusiv tinerii, despre natura și amploarea persecuției creștine”, arată Daniel Gheorghe, în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

  1. Este o lege ecumenista, si eu imi dau seama de asta. Dar chiar si asa veti vedea ca nu va trece de marxistii care vor libertate de genul ateism din legislativul nostru ales de poporul…binecredincios…………
    Politicieni de azi nu guverneaza oameni ci votanti. Singurul lucru care ii intereseaza e sa fie realesi. O astfel de lege pericliteaza voturile celor care nu (mai) vor sa fie crestini, vor o tara “ca in Vest” cu accent pe partea de haos si mercantilism din Vest. Acesti votanti sunt foarte multi. Nu se va risca niciun partid din legislativ sa ii ofenseze cumva.
    Doamne ai mila de noi.ca am luat-o in picaj direct!

  2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    …………
    Într-adevăr, creștinii sunt oamenii cei mai persecutați în lume. Dar, înainte de a-i ajuta pe creștinii din Nigeria, Burkina Faso, Mali, Congo, Siria, Irak, Egipt, Palestina, China, India, etc, în România românii ar trebui conștientizați că își persecută, își ucid copiii lor încă din pâtecele mamelor lor. În fiecare an 100.000 de bebeluși sunt uciși de medicii dați Dracului, pe baza legilor făcute de parlamentarii dați Dracului!!! Biserica Ortodoxă Română ar trebui să ia exemplul Bisericii Ortodoxe Ruse și să pregătească, să întocmească, să publice spre dezbatere UN DOCUMENT PRIN CARE SĂ CEARĂ GARANTAREA PRIN LEGISLAȚIE A DREPTURILOR EMBRIONILOR UMANI CA PERSOANE UMANE!!! ….
    ÎN RUSIA, SFINȚENIA VIEȚII UMANE DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE EMBRIONULUI UMAN CA PERSOANĂ UMANĂ, SĂ FIE GARANTATE PRIN LEGISLAȚIE. AȘA A PROPUS BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ÎN PROIECTUL DE DOCUMENT PUBLICAT RECENT PE WEBSITE-UL EI, UNDE SE POT LĂSA COMENTARII REFERITOARE LA ACEST DOCUMENT PÂNĂ ÎN 30 SEPTEMBRIE 2019. (articol în engleză din 28 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA CÂND ÎNCEPE BISERICA ORTODOXĂ UN ASTFEL DE PROIECT DE DOCUMENT, CĂCI 100.000 DE BEBELUȘI SE UCID ÎN FIECARE AN PRIN AVORTURI EFECTUATE DE MEDICII DRACULUI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII COMANDAȚI DE ATEI-DERBEDEI-ANTICRIȘTI-SATANIȘTI???!!! https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/06/in-rusia-sfintenia-vietii-umane-din.html

    De asemenea, în SUA creștinii luptă pentru protejarea vieții bebelușului în pântecele mamei, în așa fel încât unele state au făcut legi care apără viața fătului din momentul în care ritmul cardiac i-a fost detectat de medici, adică la șase săptămâni de la zămislire: De ex., ÎN SUA, ÎN STATUL ALABAMA, LEGEA ANTIAVORT A FOST VOTATĂ DE SENAT MARȚI, 14 MAI 2019. CAMERA REPREZENTANȚILOR A VOTAT-O MAI ÎNAINTE. KAY IVEY, GUVERNATORUL STATULUI, APĂRĂ ACEASTĂ LEGE. BEBELUȘII SUNT APĂRAȚI ÎN PÂNTECELE MAMELOR DIN MOMENT CE ESTE DETECTAT RITMUL INIMII LOR. (articole în engleză din 15 și 13 mai 2019 ; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SENATORII ȘI DEPUTAȚII, DAȚI DRACULUI, SUSȚIN AVORTURILE PRIN LEGISLAȚIE, IAR DOCTORII DAȚI DRACULUI UCID 100.000 COPII ÎN FIECARE ANI !!! CREȘTINISMUL ESTE FALIMENTAR ÎN ROMÂNIA ???!!! FRICĂ DE DUMNEZEU NU MAI EXISTĂ ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE SE COMIT ACESTE PĂCATE STRIGĂTOARE LA CER !!! http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/05/in-sua-in-statul-alabama-legea.html

    1. Doamne ajută Ioan,e corect ce arăți in cele scrise,dar cum sistemul de guvernare se spală pe mâini și se comportă la fel de păgân ca acum 2000 de ani,azi e la fel și spune: păi îi pun eu pun eu pe oameni să desfrâneze? și aici înțeleg îndemnul părintelui Arsenie Boca(Slavă bunului și de viață făcător Dumnezeu): trăiți că frați până la zămislire de prunci, câți facem asta?E adevărat că sistemul antihrist lucrează deja în lume, dar să știm un lucru,succesu lui e păcatu nostru!!el se hrănește cu acestea,de ce au răstignit pe Iisus Hristos Domnul Dumnezeu? El ne-a spus,luați de la mine că sunt blând și smerit cu inima și urmați acestea,apostolul Pavel de asemenea spune: caută liniștea și pacea și odată găsită aceasta urmeazo, dacă omul ar face acestea cu desăvârșire, de îndată sistemul cade sau dacă n-ar cade sar reînnoi după vrerea și sufletul omului,in trei cuvinte: antihristu își pierde puterea.Așa să ne ajute bunul Dumnezeu și Maica Sfântă ce a zămislit pe Domnul nostru Iisus Hristos ,amin.Doamne Iisuse Hristosae fiul Lui Dumnezeu miluiește-ne pe noi păcătoșii

  3. Vlaicu Ionescu, Mesajul lui Nostradamus catre romani: “Ceea ce pot spune romanilor este sa nu piarda curajul si sa aiba incredere in destinul lor”
    https://www.youtube.com/watch?v=N1KpjhG8IUg
    2:00 “apare acuma marea prostituata, de care vorbeste Apocalipsa […] si noi la asta trebuie sa cautam sa fim atenti acuma. Noi trebuie sa fim independenti”

  4. Decriptorul lui Nostradamus, savantul legionar Vlaicu Ionescu, jefuit la Biblioteca Naţională de urmaşii lui Patapievici de la ICR
    Toată lumea ştie cum Vlaicu Ionescu a fost hulit de politrucii de la TVR, de genul unor nulităţi ca Tanda Pişan (directoare a TVR 2 – Sanda Visan, nota red), de Ruxandra Garofeanu, pe care n-o puteau suferi, nici el, nici soţia sa, Lidia Ionescu, ex regizor la TVR, ca şi alţii (îi ştie bine şi Voican Voiculescu), care l-au considerat legionar şi că nu are ce căuta pe postul naţional (multe amănunte găsiţi în cărţile mai sus citate).
    http://www.ziaristionline.ro/2012/10/18/decriptorul-lui-nostradamus-savantul-legionar-vlaicu-ionescu-jefuit-la-biblioteca-nationala-de-urmasii-lui-patapievici-de-la-icr/

  5. Deocamdata stam mai bine decat nemtii:
    62% dintre germani sunt convinși că un politician care afirmă că islamul are prea multă influență în Germania se va expune la critici dure, dar doar 22% cred că exprimarea unui astfel de sentiment în conversațiile private ar provoca o ofensă.
    71% dintre germani spun că nu se poate comenta decât foarte prudent, „diplomatic”, cu privire la problema refugiaților.
    În 1996, doar 16% dintre germani au simțit că patriotismul era o problemă sensibilă. Astăzi această cifră a crescut la 41%.
    http://www.justitiarul.ro/germania-autocenzurii-corect-politic-si-a-discutiilor-in-soapta/

  6. Mai lăsați-mă cu “Bor-ul” și așteptările de la ea! Chiar nu înțelegeți ca 99 la suta dintre “ortodocși” sunt în înșelare duși de chiar”preotii”si “vladicii” lor și merg asa în front spre prăpastie?! Biserica văzută e pe cale de dispariție…

  7. Scoala de soferi numita bor oficiala

    Am comparat bor cu un autobuz. In autobuz e cald, bine, sa ne ajutam, sa fim buni unii cu altii, facem milostenie intre noi, cantam, spunem rugaciuni, aprindem lumanari… La volan este preotul.
    Doar ca acest autobuz se indreapta catre prapastie, dus in acea directie tocmai de sofer. Este imposibil ca soferul sa nu fi aflat ca in fata este prapastia.( Sau scoala de soferi a fost atat de buna incat este reeducat total). Dar el tace criminal. Criminal de suflete.

    Daca mirosi ca e ceva in neregula cu directia in care se indreapta autobuzul, iti trebuie un curaj nebun ca sa sari din el. Se lasa cu julituri, rani, poate chiar fracturi. Dar se merita. In fond este vorba despre salvarea infinitului din om.
    Si daca sari, sari intr-o alta lume, cu oameni foarte putini. Dar tot se merita. Cel mai important este Adevarul.

    “Eu sant Calea, Adevarul si Viata”

  8. Voi va rugati pentru luminarea poporului sau impotriva railor si ereticilor, impotriva relelor de tot felul… cu Psaltirea…?

    1. Ne rugam pentru luminare dar daca ei (cei care asculta orbește de papa Daniel de la București) iubesc mai mult viața asta deșartă trecătoare si nu vor sa se jertfească pentru Hristos mărturisind adevarul împotriva ereziei ecumeniste cretane este strict pe raspunderea lor.
      In zilele noastre a mărturisi nu însemna a te rupe de Biserica ascunzându-te ci a mărturisi adevarul ortodox însemna a rămâne in Biserica si a te opune duhului ecumenist eretic trezind si pe alti la realitate.
      Mântuirea este garantata numai in adevarta ortodoxie antiecumenista dar nu este garantata in erezia ecumenista!
      Ajuta-ne Doamne sa facem voia Ta Cea Sfânta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button