X

UDMR consideră crucea de piatră de la Valea Uzului, ”legionară”. Viorica Dăncilă, amenințată cu plângere la Elie Wiesel

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru Digi24. ro că i-a cerut, marți, premierului Viorica Dăncilă, în cadrul întrevederii pe care au avut-o la Guvern, retragerea de către ministrul Culturii a avizului dat pentru ”valoarea artistică” a crucii de piatră instalată în cimitirul Valea Uzului. Crucea este acuzată a fi ”legionară”. 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Ori ce semn al Sfintei Cruci nu are valoare artistca, ci o valoare sentimentală, este Altarul de jertfă a Domnului Iisus Hristos pentru rascumpararea noastră din moartea cea vesnica.

  2. Patriarhia Română despre crucea contestată de UDMR la Valea Uzului: Nu poate fi vorba acolo de un simbol al vreunei mișcări, ci de o Sfântă Cruce, de tip celtic, model întâlnit în multe locuri din țara noastră din cele mai vechi timpuri

    Biroul de Presă al Patriarhiei Române afirmă că crucea eroilor instalată în cimitirul de la Valea Uzului nu este legionară, fiind un simbol creștin ce antedatează cu mult această mișcare politică.

    Informația a fost obținută de jurnalistul Dan Tănasă după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor a afirmat că respectiva cruce ar fi legionară și că va reclama Guvernul în fața Institului „Elie Wiesel”.

    „Pentru creștini Sfânta Cruce face trimitere exclusiv la jertfa Mântuitorului Hristos, așadar nu poate fi confiscată ideologic și nici atribuită vreunei mișcări. Pe lângă trimiterea simbolică la pătimirile Mântuitorului, Sfânta Cruce așezată în cimitirul eroilor noștri ne amintește și de jertfa lor pentru apărarea țării și a identității noastre creștine.

    Orice specialist în artă populară poate confirma faptul că acest tip de cruce antedatează cu mii de ani fenomenul mișcării legionare la care s-a făcut referire.

    Așadar nu poate fi vorba acolo de un simbol al vreunei mișcări, ci de o Sfântă Cruce, de tip celtic, model întâlnit în multe locuri din țara noastră din cele mai vechi timpuri”, a spus arhidiaconul Ionuț Mavrichi pentru Dan Tănasă.

  3. Sfânta Cruce e pentru cei ce o cinstesc mântuire, pt.ceilalti nu, chiar din contră, pierzare și nebunie.

  4. Da, e legionara și eu sunt legionar și vreau sa dispară spurcaciunea UDMR din tara mea. Deșteaptă-te Gheorghe, deșteaptă-te Ioane!

  5. De unde sa știe un migrator, creștinat la 1000 de ani după români, ce reprezintă acel model de cruce…celtica…

  6. Noi ne complicam singuri. Dupa erezia iconoclasta cand Hristos reprezentat pe Cruce era dat jos cu topoare, Biserica a incurajat mereu Crucifixul (Crucea cu Hristos rastignit) decat Crucea simpla sub diverse forme.
    Din evlavie multi credinciosi au o sensibilitate la Crucifix.
    Dar acest simbol incontestabil crestin ne apara si ne ajuta sa ramanem smeriti mai mult ca alte simboluri crestine. In plus este urat de Vrajmas la fel ca sk Icoana Maicii Domnului pentru ca reprezinta Puterea Domnului.

  7. Derbedeule, în satele din Transilvania sunt și acum astfel de cruci vechi de sute de ani.
    Înhăitat cu mafia pesedistă trădătoare de țară, ești un dușman înrăit al românilor și României.
    După prima plângere împotriva României, trebuie dat afară din parlament.
    Presa trebuie să-i acorde șarlatanului tot interesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button