Despre relocarea la tara, teoria consumerismului… in viziunea lui Ion Creanga.
Ce-or fi având astea in comun cu plăieșu’ nostru drag? Păi întâi sa vedem ce zice (sic, ca asa-i acu cu internetu’) si apoi sa imi ingaduiti un comentariu.
Oltenii la Iaşid, de Ion Creangă
Ce răsună? Ce s-aude?
Ce glas dulce românesc?
Ce flăcăi ca bradul verde
Ochii noştri îi uimesc?
Sunt olteni, scăparea noastră
Bucuraţi-vă, ieşeni
Voi cu inima creştină,
Cumpăraţi de la olteni.
Oltul falnic prin copiii-şi
Zice Prutului scârbit:
-Dulce frate,fii pe pace,
Steaua ta a răsărit…..!
La cel glas de mângâiere
Geme sufletu-n duşmani
Voi cu inima creştină
Nici un ac de la jidani
Mică e lumina încă
Dar credinţa-n Cel de sus
În Părintele dreptăţii
Şi-ntunericu-i răpus
Soarele frumos luci-va….
Bucuraţi-vă, ieşeni !
Voi cu inima creştină,
Cumpăraţi de la olteni
Iazmele otrăvitoare,
Duhul rău şi necurat,
Vai, destul ne-au supt puterea
Şi viaţa ne-au secat.
De pe ochii voştri rupeţi
Pânza-ntinsă de duşmani !
Voi cu inima creştină,
Nici un ac de la jidani !
Fraţii certe-se-ntre dânşii
Fiii cu părinţii lor !
Dar blăstăm cu foc s-ajungă
Pe acel cutezător,
Care fără de iubire
S-ar uita la cei munteni !
Ascultaţi români cuvântu-mi :
Cumpăraţi de la olteni !
Şi atunci viaţa noastră
Precum râul cristalin,
Se va scurge limpezită
De otravă şi venin.
Morţii noştri n-or mai plânge
Sub călcâie de duşmani.
Sus dar, inimile voastre !
NICI UN AC DE LA JIDANI !
Am fost oarecum uimit de numarul de vizualizari despre gradinarit, supravietuire, apocalipsa, profetii etc. in articolele de pe site, fata de chestiuni mai profunde: (in)cultura, continuitatea neamului pe arealul strabun, martiri ai natiei samd. Primele subiecte sunt ca zaharul pt muste, celelalte sunt ca strugurii pt vulpe: intangibili, deci acri.
Atunci haideti sa le reconciliem in viziunea lui Creanga!
Ce ar fi spus el vazand ce se intampla astazi?! Multi vor sa se mute la tara, sa are pamantul, sa traiasca ancestral, sa sarute tzarna precum Glanetasu lui Rebreanu. Acord total, numai ca una este sa ai in familie traditia autoconsumului, sa lucrezi cu tata, bunicul si strabunicul (ca se intemeiau familii de fragezi) ei sa te ghideze pana la maturitate (35-40 de ani?!) si alta este sa o incerci dupa ce ai degustat din placerile consumerismului, pt ca atunci cand ai un salariu de 2.000 de lei, practic inseamna ca poti cumpara un porc de 200kg pe luna.
Pe vremuri un porc pe luna insemna sa hranesti un batalion de chinezi, astazi …. mai nimic. Drumurile pana la munca, pleziru de dupa (am muncit, acu ma hodinesc!), scumpetea diverselor semipreparate, beri, vinuri, siropuri, taxele, luxul, fuduleala zdrentelor, toate fac un salariu imens (un porc pe luna!) sa se transforme intr-un derizoriu.
Bun! Dar ce ne sfatuieste Creanga?! Pai, cititi mai bine poezia! Inlocuiti Jidani cu Supermarket! O sa intelegeti ca sunt multi producatori care nu au piata, nu au cum sa vina pt ca drumul e lung, costurile sunt certe dar vanzarile nu. Ii acord tot creditul fratelui Vasile cand spune ca mai degraba cumpar de la o baba care vinde neigienic pe trotuar decat de la un spilcuit de la taraba dar peste el zic, mai bine sa luam de la taraba decat cu bon fiscal din super-market.
Mai sunt totusi piete (inclusiv pe langa Bucuresti) in care se vand la taraba: pui depanusati, rucola, baby-spinach, ulei de floarea soarelui presat la rece, telemea, oua, malai, faina. Nu aveti acces la ele? Sunt situri de anunturi in care gasiti: salam, carnati, afumaturi, ulei de masline si altele ca nu vreau sa va starnesc poftele in timpul postului.
Acum mai bine de 20 de ani s-a deschis primul supermarket in Bucuresti, apoi au urmat mega-market-urile. In nebuloasa mea neuronala din studentie, atunci cand au infiintat standurile de legume am zis: S-a sfarsit! Vor da faliment! Asta gandindu-ma la pietele de legume din Gorjului, Crangasi care erau imense. Ei bine, vremea a trecut, au aparut certificate de producator, bonuri fiscale, reglementari agro-zoo etc. Pietele au scazut, Market-urile au luat-o razna, oamenii care cumpara carne si legume din ele, au luat-o si mai si! Astazi, in ziua de pensie, vezi o babushka, abia tarandu-se, cum isi umple cosul de la Mega cu pastarnac, telina si patrunjel “ca-s la reducere!”.
Inainte sa va retrageti la culturile proprii, incercati va rog niste etape intermediare,
- nu mai cumparati de la supermarket ce ati putea lua de la producatori – care de obicei vin la piata sambata si duminica – cumparati atunci pt o saptamana incheiata. Legumele si fructele sunt in prima linie si le puteti lua din pietele traditionale dar puteti lua de pe “anunturi” tot felul de specialitati. Aveti – alune de padure, seminte, migdale, la discretie.
- renuntati sa luati portii mici – un chil, vorba lui Horia Anton Roman, ori e chil, pe romaneste ori e kilogram pe pasareste … sau ceva in genul, cumparati un porc de Craciun si stimulati productia autohtona si reteaua neuronala din tartacutza: va fi mult de munca sa-l epuizati fara scazaminte dar rezultatul … un mare salt inainte!
- inainte sa va retrageti la tara, numarati cate borcane ati pus de toamna. Fara sa fie din cultura proprie, cu toate cumparate de la taraba si un mic efort dus de un aragaz aveti o varietate de: Suc de rosii, zarzavat, sos de spaghete, zacusca etc. In balcon Butoi cu muraturi, fructe invelite in ziar (asta da anacronism: fructe ne-tamaiate in ziare on-line), legume in nisip si alte atatea atavisme.
- zilnic luati paine – sunt atati producatori autohtoni de fainuri – e pacat sa va ganditi ce ati face la tara cand in apartament nu va urnitzi sa framantati o saracie de aluat si sa-l dati la copt.
Multe sunt de spus dar din pacate mai multe sunt de facut. Cum va sfatuiam la SUPRAVIETUIREA in doua etape: Prima – ETAPA URBANA chiar daca le faceti, nu le pastrati doar pt voi, dati si la altii si veti fi eroii vecinilor. Puteti face lucruri mari chiar locuind la bloc, nu mai visati, apucati-va de treaba, vorba unui carmolist celebru “o calatorie de 1000 de mile incepe cu primul clondir” … hac! parca!
Revenind la nenea Creanga: Niciun ac de la supermarket!
Un Razes
https://www.digi24.ro/stiri/externe/comportmentul-bizar-din-inchisoare-al-autorului-masacrului-din-sua-rade-in-hohote-chicoteste-si-zambeste-891524
Babuska la market☺
Problema e ca producatorul „roman” e parsiv si falsifica de multe ori marfa din comert. Va dau exemplul concret cu Piata „Taraneasca” Transilvania, din Sibiu, saptamanala, unde toti se lauda cu „produse naturale” – majoritatea dintre ei mint si nu vand produse naturale! Le cumpara din comert si profita de consumatorii naivi. Daca stati sa analizati logic, natural nici n-ai cum sa vinzi unele produse „taranesti”, saptamana de saptamana, cu sutele de kilograme (numarul de animale de crescut si sacrificat ar fi prea mare, sau al pamanturilor de cultivat in cazul plantelor etc).
S-ar putea solutiona aceasta problema printr-un site specializat de „girare”, unde consumatorii sa faca recenzii diferitilor producatori.
In acest mod, daca site-ul respectiv ar aduna suficienti consumatori, fiecare girand un producator de la care se alimenteaza, am stii macar care producator e cinstit si care e nemernic, speculant, oferind marfa proasta.
Stiti cumva, in Romania, de un asemenea site, sau forum / centru de recenzii facute de catre consumatori? Ce-ar fi sa facem noi unul? Nu neaparat complicat – e mai putin importanta partea informatica, cat informatia, poate fi si un site / forum primitiv.
Recenziile sa fie de genul: Producatorul X (numele) care isi desfasoara activitatea in piata cutare (denumirea, localitatea, standul) sau daca nu are loc in piata, care poate fi gasit la (detalii contact pt. comenzi), produce cutare bun (denumirea bunului). Detalii despre bun – daca stiti ca foloseste chimicale, sau nu, tipul bunului, modul de obtinere, aspectul (eventual cu poze ale bunului respectiv), calitatea servirii, satisfactia personala cu privire la bunul cumparat, durabilitate, pret etc. Si eventual o remarca personala pt. consumator daca crede ca bunul cumparat a meritat banii sau daca raportul pret / calitate nu e bun.
Daca am avea un catalog precis, actualizat cat mai des, unde sa putem nota fiecare cand stim un producator de valoare de unde ne aprovizionam, ar fi mai usor sa procuram bunuri de calitate, in orice domeniu.
Munca nu trebuie sa fie prea complicata – adica, nu trebuie sa se blocheze cineva de aspectul informatic, de design, ca nu asta e scopul.
Ar fi ceva util si totodata, nu prea vad de ce, daca pana si curvele profesioniste au site-uri de recenzii (fiind mai pacatos m-a mancat curiozitatea si patima sa caut), unde clientii le acorda calificative pt. prestatie, de ce nu am face la nivel national si un catalog de girare, de catre consumatori, al producatorilor?
Cu cat ar fi mai multi activi pe un asemenea forum de certificare, si cu cat mai multe recenzii, cu atat mai bine, caci recenzii pozitive de la mai multi pt. un producator ar putea insemna ca producatorul respectiv se pricepe cat de cat in domeniul lui.
Totodata recenziile negative pt. tepari i-ar feri si pe alti potentiali consumatori de a lua teapa.
In fine, pot fi si unele reguli stabilite pt. o asemenea platforma, atat pt. protectia producatorilor, cat si pt. a asigura calitatea recenziilor (sa fie reguli precise legat de modul de recenzie pt. a evita oamenii invidiosi pe diversi producatori sa le faca prin conturi multiple recenzii proaste doar ca sa ii pagubeasca, dar si pt. a evita recenziile mincinoase ce ridica in slavi o marfa proasta).
Vedeti si premisele caderii regimului bur din Africa de sud prim boicotarea magazinelor albilor
Frate acolo se intămplă adevărate drame in răndul burilor , nici bantu nu sunt băștinasi
Este extrem de urât și de imoral să ne batem joc de babushka, care se târăște la Supermarket să cumpere produse la reducere pentru că la piață sunt ceva mai scumpe. Pensiile bătrânilor sunt, în general, foarte mici și trebuie să și le drămuiască foarte bine, pentru ca să le ajungă și pe medicamente, care sunt foarte scumpe și pe care noi tinerii nu aruncăm banii. Întâi să gândim și pe urmă să căscăm gura, că și noi suntem de vină pentru pensiile lor mici și avem și prea multe pretenții de la ei, în timp ce unii dintre noi nu fac chiar nimic.
Corect! Problema este la tinerii „frumoși și liberi”, „rezistenți” împotriva normalității!
Excelent articol. Prin alte tari pe unde sentimentul national este inca puternic in randul populatiei, exista oameni care se uita pe eticheta unde este fabricat produsul si daca nu este fabricat la ei in tara, nu il cumpara. La noi, de zeci de ani s-a inoculat ideea ca produsele romanesti sunt proaste, si atunci populatia nu mai are incredere. Doar la produse alimentare este diferit.
Cand Capitanul a infiintat Comertul Legionar a sfatuita toti legionarii si simpatizantii sa nu cumpere decat de la romani produse romanesti. A spus chiar daca serviciul sau prezentarea nu sunt atat de bune, chiar daca vanzatorul nu este atat de amabil, ganditi-va ca faceti un serviciu tarii si neamului vostru. Si avea dreptate.
Cineva mai sus propunea un site de evaluare a vanzatorului si a marfii in functie de aspect, de raport pret/calitate. Este exact gandirea consumerista dupa care sunt conduse supermarketurile. Pai daca stai sa ii cauti atata nod in papura la vanzatorul ala, si la aspect si la servire si la unghii fara manichiura, du-te si cumpara de la supermarket ca acolo totul sclipeste (dupa ce isi aduna soarecii din galantar) .
Eu stiu ca sunt si tarani care inseala, si ar trebui scosi din circuitul vanzarii produselor, dar fratilor, cei care vreti si servire si aspect si pret de supermarket, luati de la supermarket. Vreti si bun, si sanataos, si estetic si vanzatorul zambitor si cat mai ieftin. De unde atatea pretentii, mai oameni buni.
Producatorul ala autohton care incearca sa faca ceva natural, de abia supravietuieste. Se lupta cu un munte de supermarketuri sprijinite si protejate de stat, se lupta cu marii producatori care injecteaza toate porcariile prin produse, se lupta cu taxele si legile facute sa il omoare, se lupta cu fiscul si cu toti cei pusi de sistem sa il faca sa renunte. Este razboi, oameni buni, chiar nu pricepeti?
Si dupa toate astea, vine autohtonul la piata si da de astia cu pretentii, care stramba din nas, ca este patat marul, ca este murdar morcovul, ca uite ce urat se uita taranul ala cand il intrebi daca vinde mai ieftin…
Pentru astia, solutia este supermarketul. Pana nu vom schimba aceasta mentalitate, nu vom reusi nimic la nivel national.
Cei ce vand seminte traditionale, curate, de plante, sunt urmariti si se inceraca interzicerea comercializarii. In Spania, Franta si alte tari nu ai voie sa mai folosesti alte seminte decat cele aprobate de sistem. Nu ai voie sa folosesti macerate de urzica sau tataneasa (fungicide si insecticide naturale) pentru plante. Industria de chimicale le-a interzis.
Ideea unei comunitati in care sa fie asigurata desfacerea produselor din gospodarie este buna. Insa nu va putea fi functionala dupa sistemul, regulile si mentalitatile impuse de supermarketuri. Ganditi-va ca nu se va mai putea vinde si cumpara fara pecete. Ganditi-va ca nu vor mai fi bani cash. Trebuie facuta si dezvoltata o comunitate de producatori cinstiti. Iar cumparaturile sa fie facute pe baza de fidelitate, din vorba in vorba. Nu la piata unde vine si te amendeaza ca vinzi o mana de urzici.
Preturile trebuie sa fie corecte (adica mai mari) decat ale produselor pline de chimicale. Nu va bucurati sa negociati un leu-doi pentru ca daca autohtonul ala nu poate supravietui din productia lui, va folosi si el chimicale si seminte modificate genetic pentru a-si creste productivitatea. Nu va bucurati ca un produs este ieftin, daca este de calitate si fara chimicale, platiti mai mult pe el, incurajati producatorul ala sa continue. Suntem in razboi, oameni buni. Lasati pretentiile de supermarket ca nu sunt in folosul nimanui. Nici al vostru, nici al producatorului.
CIne are rude la tara cred ca isi ia de-acolo (daca nu e prea departe) bun aparte din produsele alimentare, vinul, tuica, … poate si muraturi, dulceturi…. la prepararea carora a participat. Sincer cred ca nu [mai] sint prea multi – articolul arata clar cat de „divers” si captivanta este viata „noua” de la oras … ca si facutul unei omlete sau mamaligi ajunge sa fie o cazna…
Cu pacalelile vanzatorilor de la taraba…. doar vezi ce cumperi, nu e nevoie nici sa-ti faci iluzii nici sa dai crezare celor spuse.
Greu gasesti – sa zic – rosii care sa nu fie „hormonate” (la crestere si coacere), si chimizate…
Despre paine – cu tratamentele Bayer de otravire sistematica a graului, cu sarea iodata folosita… ma mir ca nu „cad” ma multi la prima adiere de gripa…
––
Intru-totul de acord: relocarea inseamna mai mult decat schimbarea modului de viata – nu e posibila fara schimbare interioara si de unul singur…, nu e destul apelarea la contabilite si planificare tehnologica pentru producerea de „environmental changes”.
Pentru unii, vointa sincera si munca pe branci a adus imbolnavire si chiar moarte „inainte de vreme” (daca pot sa zic asa…)
Probabil ca in cazul unei catastrofe tehnice majoritatea va intra in panica si in consecinta, prin agresiuni armate (oameni inarmati, nu forta militarizata legala) se va produce „reducerea” populatiei chiar mai rau decat si-au propus (se pare) globalistii.
In urma cu vreo 8-10 ani au rulat niste seriale la televiziune in Canada, SUA (si cred ca si in Europa) pe History, Discovery, BBC…. cu scenarii de distrugere a vietii, a Pamantului… cu previziuni despre reactia oamenilor – in special cei de la orase… Cefa tip „Aftermath”, „1000 years after”
Dupa cele vazute, cand afli ca si un caine „pet” (!?!) lipsit de controlul uman si de supravietuire artificiala de lenevire, in scurt timp devine un animal de prada, desigur daca nu a cazut la randul lui prada altuia…
Omul?
La sfarsitul primelor 24 de ore incep atacurile de jefuire a magazinelor alimentare si de aprovizionare cu apa – gratis, desigur.
A doua zi incepe jaful la benzinarii, la magazinele de armament, ….
Unii dintre cei „cuminti” se urca in masina cu familia si pornsc spre destinatii unde ar fi o rezerva existentiala – la rude la tara sau…
Din a treia zi insa, fara mancare, apa, caldura, carburanti deja incep atacurile de jaf a locuintelor, violurile, crimele.
Cine crede ca „statul” intervine se inseala – „statul” este unconcept, oamenii care „opereaza” fac la fel ca ceilalti – unii fug, altii stau cuminti si devin victime imediat altii pornesc la jefuit, …
–– ASTEA SINT PARERILE LOR ––
Dintre toate, cea mai „usoara” varianta (relista) mi se pare „caderea retelelor electrice” – cea de producere/furnizare energie electrica fiind cea mai dura
– nu mai e lumina pe strazi (si in locuinte, institutii, magazine…), nu mai „merg” nici semafoarele (si in Romania nu e regula „4 way” stop…)
– nu mai „vine” apa la canal…
– nu mai „vin” nici gazele, ca acum sint furnizate prin sisteme controlate electro-magnetic nu DOAR pneumatic
– nu „merg” aparatele de marcat (la magazine” si nu se pot vinde produsele fara chitanta, cu carduri, …. nu se deschid ca sa „dea” restul… ce zic eu? Daca nu are lumina in magazin nici nu „deschide” ….
– nu merg televizoarele (de deformat mintea cu talk-showuri, pornografii si minciuni) dar nici calculatoarele…. cateva ore mai „merg” celularele si laptopurile dar nu se poate comunica fiindca releele nu mai functioneaza nefiind alimentate electric
….
Nu spun nimic de o „bomba” electro-magnetica ce ar distruge circuitele electronice….
Sau varianta „naturala”, doar o emisie scurta de „anumite” radiatii asupra Pamantului care ar „termina” toata – TOATA! – electronica aplicata, adica toate circuitele electronice, fiind distruse prin supra-alimentarea provenita din radiatii.
Imaginati-va un bec lasat pe masa… se „aprinde” si se arde filamentul ca si cum ar fi fost conectat la 500 de volti in loc de 220.
Cine, cum, cand sa faca vreun sistem diferit, alternativ care sa permita continuarea relativ normala a „vietii”, asa cum o stim noi astazi (dupa spusele „consacrate” – „the world as we know it”)???
Cati vor putea sa plece vreundeva aproape cu mainile goale si cu nadejdea in Dumnezeu sa supravietuiasca intr-o saracie si lipsa de confort greu de imaginat???
Nu cred ca 1 la 1000.
Nu este posibil să fie distrusă toată electronica, pentru că sistemul se folosește de ea!
La fel cum nu este posibil ca un război nuclear să distrugă Pâmântul, se știe de ce așa!
Esti naiv. Elitele au surse de energie, hrana, apa si bunkere separat de populatii. Oricand pot sa inchida robinetul si ei sa huzureasca uitandu-se la oameni cum se macelaresc intre ei.
un mic raspuns/ completare la indemnul fratelui Razes si intrebarea fratelui Vasile despre tarani si gospodari de la care se poate cumpara direct, stiu de initiativa „Adopta un taran”.
http://adoptauntaran.ro
Intri, faci cont, vezi gospodariile din jurul localitatii tale care sunt inscrise, „te abonezi”.
Desi nu e cea mai de dorit situatie, pentru ca aduce si gospodariile in lumea virtuala (cum se doreste sa fie totul virtual in curand), dar pana atunci, putem ajuta acesti oameni care din diverse motive nu ajung la piata. Fie sunt prea departe, fie nu au cu ce sa transporte, fie nu au loc de samsari, etc.
Gospodariile au fost verificate personal de cei care au initiat ideea. Se pot propune gospodarii noi, daca le stiti.
Se pot vizita inainte de a comanda, sa vezi terenul, livada, capritele sau ce are fiecare de vandut.
Eu am fost la o Agapa (se organizeaza cam 2-3/ an) si produsele sunt intr-adevar foarte gustoase. Ultima a fost la Brasov si in mai putin de 4 ore, s-a dat tot ce au avut taranii de vanzare. Asa mare cerere era, pe gustate si incercate 🙂
2. Mai exista si intiativele de tip ASAT, pe laga orasele mari.
Pe acestea nu le stiu, nu am incercat.
http://asatromania.ro
3. Alta varianta: http://www.cosuldelegume.ro
(dar asta a devenit deja super-business… bravo lor, oricum, dar nu mai e ca si cum cumperi dintr-o gospodarie mica).
Gand senin tuturor
Ia uitati ce am gasit !
http://stiri.magazinuldecase.ro/exemplu-pentru-toata-romania-fermierii-din-alba-s-au-unit-si-au-deschis-un-magazin-cu-100-produse-romanesti-mai-frumos-ca-orice-supermarket/
Articolul era binevenit in urma cu cel putin 10 ani. Acum este mult mai tarziu decat credem iar cine nu se va misca in urmatorii ani de cvasi-libertate ca sa-si simplifice cu adevarat viata mutandu-se la tara va avea sanse foarte mici ca s-o mai poata face dupa aceea.
Ideea este ca oamenii sa se transforme din consumatori in producatori. Faptul ca devii un consumator mai selectiv este un foarte mic pas inainte insa vremurile de acum cer pasi mai mari. Si cu cat vom inainta pe calea consolidarii societatii antihristice cu atat pasii necesari a fi facuti vor fi din ce in ce mai mari pana cand vom ajunge la concluzia ca nu mai pot fi facuti.
Sfatul cu adevarat valoros din articol este cel de a schimba modul de aprovizionare astfel incat sa cumparam produsele la vremea lor (atunci cand sunt produse in mod normal in gospodariile taranilor) si sa le conservam singuri pentru a le folosi pana la urmatoarea recolta. Asta este esential si ar trebui sa devina un mod de viata.
In rest mare grija cu produsele asa-zis naturale de la tarani. Cine produce ca sa vanda foloseste tot felul de minuni moderne. De la erbicide si pesticide pana la concentrate si vitamine pe care le dau la pasari si animale. Cea mai buna solutie este ca sa mergeti undeva la tara si sa va imprieteniti cu un taran de la care sa va aprovizionati in continuare dupa ce ati verificat cu ochii vostri cum lucreaza. Cei care au intrat intr-un circuit comercial deja si-au schimbat modul de gandire si atitudinea imprumutand tot felul de solutii „stiintifice” care sa le asigure o productie mare si constanta.
De preferat este sa aveti o intelegere clara cu un taran si sa fiti alaturi de el la bine si la greu. Ati putea sa-i cereti sa va puna separat cateva brazde in care sa stiti ca tot ce se produce acolo este al vostru sau chiar un cotet in care sa creasca gainile voastre. Sa-i dati si niste bani cu care sa cumpere ce are nevoie samd. In acest fel va puteti implica mai mult in ceea ce inseamna productia si ati putea invata multe despre ceea ce inseamna sa fii producator.
Daca cumparati din piata sa aveti in vedere ca de multe ori taranii nu respecta principii elementare de ambalare. Spre exemplu, uleiul de floarea soarelui presat la rece este toxic daca nu este tinut intr-un vas ermetic din metal. De preferat cel din comert la care se adauga vitamina E ca antioxidant. De altfel lanturile mari de magazine ofera o garantie in plus privind calitatea produselor pentru ca le testeaza in laborator. Cu siguranta Kaufland face asta pentru ca stiu caz concret cand i-a chemat pe niste producatori sa-si ia produsele inapoi pentru ca iesisera valori mari de toxine la analize (ex. clor in rosii ca sa se coaca repede, plumb in salata verde samd).
Mai dau un exemplu cu cadoul facut de americani (parazitarea cu gandacul de colorado). Acum nu mai poti creste cartofi curati mai mult decat consumul propriu (cat sa stai sa aduni la gandaci?). Iar substantele folosite sunt sistemice (adica intra in sistemul plantei si gandacul moare indiferent cand va manca). Nimanui nu-i convine sa foloseasca substante de contact care urmeaza sa fie spalate de prima ploaie. In aceste conditii clar ca si cartofii din pamant vor fi afectati.
Putem discuta cat vreti pe tema asta insa nu ajuta prea mult. Ideea este ca nu mai avem timp de pierdut pentru ca in curand nu-ti vei putea permite luxul sa refuzi documentele electronice daca vei locui la oras.
Despre semnul OCHIUL ACOPERIT-originile sale si intelesul ocult
https://vigilantcitizen.com/vc-resources/the-one-eye-sign-its-origins-and-occult-meaning