X

USR vrea să interzică tămâierea în biserici

Image result for tamaie biserici

Adoptarea noului proiect de lege anti-fumat al USR, avansat recent în Parlament, nu numai că ar conduce la scoaterea în ilegalitate a producătorilor și distribuitorilor de tutun, dar ar avea și victime colaterale, precum cultele religioase sau simplii fumători, care în baza acestui act pot fi amendați, de exemplu, pentru arderea tămâii, respectiv pentru fumarea sau oferirea unei țigări în public. Cel puțin acesta este rezultatul unei analize juridice, publicată de profit.ro.

Proiectul de lege anti-fumat, caracterizat chiar de inițiator, deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate al Camerei, drept unul “radical”, vizează în special interzicerea publicității și asimilarea noilor dispozitive cu produsele tradiționale.

Totodată, proiectul de act normativ redefinește “produsele similare” tutunului drept “un produs sau sistem asemănător ca mod de utilizare și scop cu produsele din tutun pentru fumat, dar care nu conține tutun, cum ar fi, dar fără a se limita la dispozitive de tipul țigaretelor electronice care nu conțin nicotină, narghileaua fără tutun, dispozitive destinate consumului produselor din tutun. Sunt exceptate produsele care îndeplinesc condițille de autorizare ca medicamente ori dispozitive medicale.”

“Conform acestei definiții, aparatele electrice utilizate pentru aromaterapie și uleiurile aromatice sunt produse similare. La fel, cadelnița în care se arde tămâia în timpul slujbei religioase (acesta este un sistem care permite tămâia să ardă pentru a fi inhalată)”, se atenționează în documentul citat.

Printr-un alt articol se interzice “distribuirea gratuită și acțiunile de promovare a produselor din tutun și produselor similare, acțiunile de lansare pe piață de produse din tutun ori produse similare noi ori de servicii care au legătură cu comerțul cu produse din tutun, precum și vânzările promoționale ale produselor din tutun ori produselor similare”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

 1. Proiectul de lege este de fapt impotriva nicotinei, „cel mai eficient amplificator cognitiv pe care îl avem la dispoziție”, exact opusul cannabisului!
  În iulie 2008, “Kings College” din Londra a publicat un studiu medical prin care se evidențiază legătura directă dintre terapiile cu nicotină și intârzierea instalării simptomelor asociate cu boala Alzheimer. Academia Americană a Neurologiei (AAN) a confirmat primul studiu printr-un altul de 6 luni
  În cadrul studiului efectuat de AAN, a fost observată eficiența nicotinei în fortificarea memoriei cognitive, a memoriei pe termen scurt și a memoriei active. Persoanele care au beneficiat de terapia cu nicotină nu doar că și-au amintit mai multe acțiuni, figuri și amintiri in general, dar ei au făcut acest lucru mult mai repede și mai clar. La sfârșitul anului 2013, revista “Scientific American” a publicat un articol al profesorului Jennifer Rusted, un psiholog experimental de la Universitatea Sussex din Marea Britanie. Rusted a primit atenția comunității științifice internaționale atunci când a afirmat: “Din cunoștiințele mele, în mod bizar, nicotina este cel mai eficient amplificator cognitiv pe care îl avem la dispoziție”.
  https://globalhubb.ro/beneficiile-secrete-ale-nicotinei/

 2. Dacă are CEVA cu tămâia, înseamnă că-i demonizat!
  De fapt, privirea sa, ochii săi aduc a om cu probleme pe scufie!

 3. Lumea trebuie sa puta, asemanandu-se astfel Iadului. Cu mirosuri urate si artificiale isi marcheaza dracii teritoriul. Ii deranjeaza mirosul de tamaie, de rasini naturale, de plante aromatice, chiar si de tutun – o planta care are multe calitati in lumea vegetala (tutunul nu e tigarea moderna, cu care e asociata in mod rau intentionat, e tigarea facuta pe vremuri acasa, care erau doar planta uscata invelita in hartie, fara adaosuri cancerigene).

  Ii deranjeaza tamaierea in biserici, care face lumea materiala sa miroasa dumnezeieste, dar nu ii deranjeaza imputirea intregii lumi cu deseuri industriale, in moduri din ce in ce mai „creative”. Norii uriasi de ceata otravita, lasand in urme o lume care pute mai mult sau mai putin subtil a platforma industriala toxica, aruncati noaptea de convoaiele de masini sub escorta politiei in orasele adormite, cu mare zgomot si iz de atac chimic, care ingrozesc bietele animale si pe oamenii carora Dumnezeu nu le-a luat inca mintile iar pe unii ii sufoca daca nu au unde fugi – astia sunt buni si trebuie sa ne placa tuturor. Aerul sufocant cu „aroma” de gaz de esapament pe care doar un anumit tip de sinucigasi l-ar putea aprecia, care a devenit familiar in locurile „dezvoltate”prin folosirea de diverse tehnologii la care oamenii se arunca fara sa mai si gandeasca putin inainte sa renunte la uneltele stramosilor lor, sunt la fel de bune. Mor zeci de mii de romani in fiecare an din cauza lor, deci sunt bune. Tamaia nu a omorat inca pe nimeni, deci e foarte rea… Nu se potriveste in lumea lor draceasca, in care trebuie folosite „…toate mijloacele infernale de ucidere, torturare și siluire a oamenilor, animalelor, ființelor și făpturilor”, in care „o încununare a tuturor acestora va veni ultima și suprema invenție a civilizației latino-teutonice: putoarea! Adică gazele puturoase, aruncate asupra potrivnicului și patriei lui din cele mai felurite arme și în cele mai felurite compoziții.” (si sub cele mai variate pretexte, as adauga), cum bine descria Sfântul Nicolae Velimirovici acest aspect ingrozitor al lumii in care deja traim.

 4. Dacă tot nu merg la biserică, ce treabă au cu tămâia?
  Să stea acasă, că nu merge nimeni să-i tămâieze cu forţa. Dar să nu se atingă de Biserica lui Hristos! Cu tot ce cuprinde!

 5. Unii zic ca li se face rau fizic de la mirosul de tamaie; am o vecina care imi spune sa nu mai folosesc ,, spray-ul ” cu tamaie ca i se face rau(!). Dar fumatul personal, si nu mai zic ce face , nu ii fac rau , desi spune ca e bolnava. Si mai cunosc persoane care nu vin la biserica pt ca le vine rau de la mirosul de tamaie…
  Crestinii care merg la biserica adora aceasta mireasma ; cei care o repudiaza nu au de- a face cu cele sfinte, dar sint cei mai mari critici ai Bisericii.
  Cred ca , intr- adevar, tamaia di tot ce e legat de sfintenia Bisericii le face rau, ii irita.

 6. Aici mi se pare ca dracul si-a bagat coada!De lla „fumatul interzis” – cauzator de milioane de morti, la tamaie e numai coada dracului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.