X

Ecumeniștii nu au nicio limită în a călca în picioare Sfintele Canoane: Ierarh al Patriarhiei Ecumenice a coslujit cu un schismatic din Muntenegru

"Arhimandritul" Boris Bojovic ia o binecuvântare de la Mitr. Emmanuel de Gaul    
“Arhimandritul” Boris Bojovic ia o binecuvântare de la Mitr.  Emmanuel de Gaul

În ziua de 26 mai, la Kiev a fost sărbătorită cea de-a 19-a aniversare a restaurării Catedralei Sf. Mihail cu pridvor de aur, anterior a “Patriarhiei Kievului” (KP) și acum a “Bisericii Ortodoxe a Ucrainei” (OCU). Se știa anterior că primatul OCU “Mitropolitul” Epifanie Dumenko a fost concelebrat de doi ierarhi de la Patriarhia de Constantinopol: Mitropolitul Emmanuel al Galiei și Mitropolitul Amfilohie de Adrianopol.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor primite de la Uniunea jurnaliștilor ortodocși, din Mitropolia Muntenegrului, un cleric al Bisericii Ortodoxe Muntenegre schismatice și nerecunoscute a coslujit, de asemenea, cu ierarhii din Constantinopol și schismticii din Ucraina.

"Arhimandritul" Boris Bojovic (ultimul din dreapta) slujind cu ierarhii Constantinopolului și ierarhii ucrainieni schismatici  
“Arhimandritul” Boris Bojovic (ultimul din dreapta) slujind cu ierarhii Constantinopolului și ierarhii ucrainieni schismatici

“Arhimandritul” Boris Bojovic a fost identificat în fotografiile din raportul OCU asupra evenimentului, deși în raportul oficial nu se menționează prezența sa.

“Biserica Muntenegrului” a avut contact repetat cu Patriarhia schismatică de Kiev (KP) înainte de acordarea “autocefaliei”, iar Filaret Denisenko, “patriarhul” KP, și-a exprimat deschis sprijinul pentru încercarea Bisericii Muntenegrului de autocefalie, care continuă până în prezent.

Președintele Milo Dukanovic din Muntenegru a declarat în repetate rânduri că va asigura autocefalia pentru micuța “Biserică a Muntenegrului”, care a început ca schismă în cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe la începutul anilor 1990, așa cum a făcut și președintele Poroșenko pentru biserica ucraineană schismatică.

"Arhimandritul" Boris Bojovic cu "Mitropolitul" Mihailo al bisericii schitmatice din Muntenegru. Fotografie: portalanalitika.me
“Arhimandritul” Boris Bojovic cu “Mitropolitul” Mihailo al bisericii schismatice din Muntenegru. Fotografie: portalanalitika.me

Administrația lui a persecutat biserica sârbă canonică mult mai numeroasă în Muntenegru, expulzând un număr de clerici și monahi și încercând să demoleze proprietăți ale bisericii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button