X

[VIDEO] Invazie de lăcuste în Sardinia

Roiuri de lăcuste au distrus multe culturi agricole şi au infestat numeroase locuinţe de pe insula Sardinia în cadrul celei mai grave invazii de acest tip din ultimii 70 de ani, au anunţat marţi reprezentanţii Coldiretti, cea mai importantă asociaţie a agricultorilor italieni, citaţi de DPA.

Lăcustele au devastat păşuni ce acoperă o suprafaţă de 2.500 de hectare din provincia centrală Nuoro, între micile localităţi Ottana şi Orani. ‘Pur şi simplu păşim peste un covor de lăcuste’, au transmis într-un comunicat reprezentanţii asociaţiei Coldiretti. Lăcustele sunt adeseori întâlnite în Sardinia în timpul lunilor de vară, însă fermierii şi agricultorii locali spun că aceasta este cea mai gravă invazie observată după Al Doilea Război Mondial, iar fenomenul a fost cauzat în principal de tiparele neobişnuite ale climei din ultimii doi ani.

‘Am avut secetă în 2017 şi multă ploaie în 2018, formând climatul ideal pentru ca lăcustele să iasă din pârloage şi să se mute apoi pe terenurile cultivate pentru a se hrăni’, a declarat Michele Arbau, reprezentant al asociaţiei Coldiretti Sardinia. ‘Nu putem să facem nimic în acest an’, a dezvăluit el pentru Reuters, adăugând că există riscul unor invazii de lăcuste şi mai grave în 2020, dacă nu vor fi luate imediat măsuri preventive. Michele Arbau a mai spus că este imposibil de estimat costurile acestei invazii de lăcuste până la finalizarea sezonului agricol,

Categorii
Semnele vremurilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. Mie mi-e foarte CLAR: TOȚI SFINȚII SPUN CĂ, ÎNAINTE DE A REVENI TOATE PLĂGILE CUNOSCUTE DE LUME (CIUMĂ, HOLERĂ, ANTRAX, EBOLA ȘI ALTELE…) DAR MODIFICATE ȘI MAI AFURISITE DECÂT ÎN TRECUT, SE VA MANIFESTA ÎN TOATĂ LUMEA CĂZUTĂ, PLĂGILE DIN EGIPT!

  De anul trecut ați tot dat știri despre plăgile apărute de la Mecca și în alte părți, greieri, gândaci…plus lacuri și mări înroșite în sânge…în mod inexplicabil!

  Avertismentele SUNT, EXISTĂ…numai cine are ochi de văzut SĂ AIBĂ!

  Nu vedeți că la noi s-a schimbat clima? Soare când apare e arzător și greu suportabil, dar mai mult NU E! De anul trecut…curg apele pe tine, temperatura nu e foarte mare, dar disconfortul simțit din pricina umezelii,te apropie de clima specifică de la Ecuator sau din Asia…DISCONFORT TERMIC, UMEZEALĂ EXCESIVĂ!

 2. Sfsntul Lavrentie de Cernigov:”daca va fi razboi,se vor mantui cu miile,iar daca nu,unu din zece mii…”

 3. Execuție în celulă sau dreptul la judecată dreaptă pentru ucigaș? Aceasta-i întrebarea!
  https://evz.ro/lepa-sinucidere-judecata-dreapta.html?v=347635&page=1

  Sunt de parere ca Lepa, cel care a impuscat mortal un politist zilele trecute, a fost asasinat in celula.
  Cand am aflat la stiri ca s-a spanzurat n-am crezut nicio clipa ca e o sinucidere.

  Doamna care a scris articolul a pus punctul pe i. Totusi dansei i-a scapat un amanunt, cel al razbunarii.
  Gardienii unei inchisori nu se transforma peste noapte in asasini care razbuna moartea unui politist.
  La fel ca si in cazul de pe vremea lui Ceausescu, ordinul a venit din alta parte si a fost pus in practica de un emisar al mortii, un om care face crime la comanda, un asasin platit poate chiar de la buget.

  In interiorul sistemului exista o organizatie cu caracter mafiot, care nu este vizibila. Acel stat paralel de care am mai auzit, numai ca nu actioneaza ca un stat, ci ca o organizatie mafiota.
  Aceasta organizatie l-a asasinat pe Lepa oferind un comunicat sec, cum ca detinutul s-a sinucis prin spanzurare. Nu exista probe sau martori, practic lasand sa se inteleaga ca sistemul s-a razbunat.
  E un fel de a spune politistilor ca acest sistem ocult a facut dreptate rapid si nemultumirea politistilor este potolita.

  Va mai aduceti aminte de politistul care si-a omorat prin impuscare sotia la coafor? Si a mai omorat si o prietena de-a sotiei? Nu s-a sinucis, iar fiul politistului facea toate demersurile ca sa instraineze apartamentul sa nu se poata puna sechestru pe casa. Acelasi fiu era filmat de paparazi ca avea un topor in masina.
  Politistul si Lepa au un profil comun, au ucis sub imboldul furiei. Acesti oameni au profil de „smecheri”. Smecherii nu se sinucid.

  Va mai aduceti aminte de acel pedofil care a abuzat si omorat o fetita, pe care ulterior a abandonat-o intr-un tomberon de gunoi? Nu mai imi aduc aminte foarte bine detaliile cazului, dar am vazut la stiri ca a fost de curand eliberat.
  Cand a comis crima era tanar deci in mod sigur acest individ a avut un regim de detentie dur. Dar nici asa nu s-a sinucis. Iar Lepa fiind inca si ranit s-a sinucis imediat ce a fost arestat?

  S-a spus deseori, merita sa moara! Si Visinescu merita sa moara, dar nu a fost omorat de urmasii victimelor si nici nu s-a sinucis sub presiunea publica. Avea o pensie frumoasa, poate si un fiu care urma cariera de smecher asemeni criminalului de la coafor.
  Este evident ca statul roman e doar o marioneta care se taraste la picioarele stapanilor acestei organizatii. Organizatia are nevoie de sistemul de represiune si de aceea cei ce omoara politisti sfarsesc prin a fi sinucisi, in timp ce politisti pedofili au dosarele uitate in sertar si sunt acoperiti de la cel mai inalt nivel.

  Moartea lui Lepa se caracterizeaza prin cruzime si iuteala.
  Oare cum se vor comporta cu cei care infrunta sistemul antihristic?

  1. Lepa a fost batut crunt cand a fost prins si a fost dezbracat de camasa plina de sange pentru a fi pozat asezat in fotoliu. Este evident ca a fost asasinat in inchisoare, ca mesaj pentru altii care ar incerca sa omoare un politist. Ne indreptam incet si sigur spre un totalitarism de tip mafiot in care va domni omerta, legea tacerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.