X

Merck a creat o listă cu ținte pentru a “distruge”, “neutraliza” sau “discredita” doctori care se află în dezacord

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Merck a creat o listă cu ținte pentru a distruge,neutraliza sau discredita doctori care se află în dezacord

de Jim EDWARDS

actualizat la: 06 Mai 2009 / 07:38 PM / Moneywatch

Merck a întocmit o “listă cu ținte” de medici care au criticat Vioxx, potrivit unei mărturii dintr-o acțiune în instanță contra Vioxx în Australia.  Lista, transmisă prin e-mail între angajații Merck, conținea numele doctorilor cu etichetele “de neutralizat”, “neutralizat” sau “de discreditat” adăugate lângă.

Potrivit Australianului, e-mail-uri din 1999 ale companiei Merck au arătat cum se plângeau directorii companiei pe seama medicilor care dezagreau folosirea Vioxx. Într-unul din ele se spunea:

S-ar putea să fie necesar să-i căutăm și să-i distrugem la ei acasă…

Avocatul reclamantului a emis următoarea apreciere:

Îți oferă partea întunecată asupra folosirii liderilor de opinie cheie și a formatorilor de gândire… dacă (ei) afirmă lucruri pe care nu-ți face plăcere să le auzi, trebuie să-i neutralizezi… Aceasta sugerează o anumită cultură în organizație despre cum să-i gestionezi pe oponenți și pe cei care au opinie divergentă față de a ta.

Australianul:

Instanței i s-a adus la cunoștință faptul că James FRIES, profesor de medicină la Universitatea Stanford i-a scris în Octombrie 2000 lui Ray GILMARTIN, la vremea respectivă director general al Merck, pentru a se plânge despre modul în care au fost tratați unii dintre cercetătorii săi care criticaseră medicamentul.

Mai grave decât atât au fost acuzațiile cu privire la controlul daunelor prin intimidare exercitat de către Merck, el scriind… Aceasta s-a întâmplat cu cel puțin opt investigatori (clinici)… Bănuiesc că și eu însumi am fost întrucâtva amenințat, însă nu am scris și nu am vorbit despre aceste lucruri niciodată.

Acuzele vin în urma descoperirilor cum că Merck a creat un fals jurnal medical — Jurnalul Australasian de Medicină a Oaselor și Încheieturilor — în care să fie publicate studii despre Vioxx; au comisionat melodii pop despre Vioxx cu scopul de a-și inspira personalul, și au plătit scriitori fantomă pentru a scrie articole ciornă în legătură cu medicamentul.

Tradus & adaptat de Cristian

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Pe ai noștri îi doare fix la bască de ce face Merk sau Bayer sau aiurea Tanda.Cum au mers cu cârdul la votare așa vor merge cu turma la vaccinare.Trebuie doar îndrumați oleacă dela televizor.

    1. Perfect de acord si din pacate cred ca vorbim aici ca Moise in pustiu. Oamenii prefera sa doarma pe ei. Se trezescindata indata ce apasa pe telecomanda televizorului, noua icoana la care se si inchina. Sa nu uitam si de mesajele subliminale care se propaga de pe sticla, DIRECT in mintea odihnita a telespectatorilor. Cati au oare habar de lucrurile astea? Somn usor dragilor!

  2. Compania Monsanto a inregistrat in secret date despre sute de personalitati din Franta spune:

    Monsanto a facut ceva asemanator in Franta (in mod sigur nu doar acolo, dar acolo i-au prins asupra faptului). Persoanele deranjante erau impartite in „de educat” și „de urmărit” si si-au cautat si “aliati”, evident. Se pare ca au folosit si date private, nu doar publice.

    https://ro.sputnik.md/International/20190510/25887169/Compania-Monsanto-a-inregistrat-in-secret-date-despre-sute-de-personaliti-din-Frana.html

  3. Este foarte probabil ca anumite boli să poată fi tratate ieftin și sigur, inclusiv cancerul!
    Însă numai unii au acces la tratamente! Pentru ceilalți există varianta boală și moarte!
    Mare grijă la statine (prescrise pentru colesterol) și la toate medicamentele psihiatrice!
    Știați că cel mai prescris medicament anticancer, cisplatina, surzește definitiv, ireversibil?

    1. Asa cum sunt si multe pesticide. Dar efectul ototoxic se poate manifesta si ca alterare a functiei auditive in sensul hipersensibilitatii ei – adica sunt percepute zone ale spectrului sonor pe care in mod normal omul nu le aude (infra si ultrasunetele, percepute ca tiuituri, sasaituri sau vuiet in spatiile inchise). Bineinteles ca asta afecteaza auzul “normal” – e ca si cum ar tipa cineva in urechile tale tot timpul, cum ai putea sa mai auzi la fel de bine alte lucruri? Si bineinteles ca la un moment dat ajunge sa te afecteze chiar si psihic ( cred ca e usor de inteles de ce), mai mult sau mai putin, in functie de starea fizica si duhovniceasca a fiecaruia. Bineinteles ca asta nu s-ar intampla daca nu am trai intr-o lume nu doar chimicalizata, toxica si dar si plina de agresiuni electromagnetice si sonice pentru care par sa nu se intrevada limite superioare in viitorul relativ apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button