X

PROFANARE și provocare iredentistă! Ungurii au acoperit cu saci de gunoi crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului!!! ”Sunt amplasate ilegal!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un autointitulat ”grup de inițiativă maghiar” a luat decizia de a acoperi, cu saci de gunoi, crucile eroilor români din Cimitirul Internațional din Valea Uzului, pe care le-au considerat ”amplasate ilegal”.  Locul este subiect de dispută între UDMR și autoritățile locale, fiind situat la ”granița” dintre județele Bacău și Harghita. Primăria Dărmănești a hotărât ca lângă ostașii maghiari să odihnească și cei români

Crucile a zeci de eroi români, amplasate de primăria orașului Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, au fost profanate de către un ”grup de inițiativă maghiar”, după cum se arată pe site-ul Erdely.ma. Pentru că sunt considerate a fi ”amplasate ilegal”, monumentele au fost acoperite cu…saci de gunoi, de culoare neagră, legați cu scotch!

Locul este subiect de dispută, de ani buni, între UDMR și autoritățile locale, fiind situat la granița județelor Bacău și Harghita. Primăria Dărmănești a amenajat o parte a cimitirului pentru a amplasa și cruci ale unor eroi români, lângă cele ale maghiarilor sau ale ostașilor ruși ori italieni. Conform presei de la Budapesta, pe 12 mai a avut loc o slujbă ecumenică, maghiarii prezenți aici solicitând anchetarea tuturor ilegalităţilor săvârşite în timpul activităţii profanatoare şi pedepsirea celor vinovaţi, restaurarea fără întârziere a stării iniţiale a cimitirului, rezolvarea imediată a disputei privind linia de demarcaţie dintre localităţi şi judeţe, stoparea imediată a proceselor de pângărire a maghiarilor şi de falsificare a istoriei, scuze publice adresate aparţinătorilor soldaţilor care se odihnesc în cimitirul profanat şi naţiunilor ofensate”. La final acțiunii, s-au intonat imnurile maghiare și cel secuiesc.


Care este adevărul istoric?
În Cimitirul Internațional al Eroilor din localitate sunt înhumați 1143 de soldați aparținând de șapte naționalități diferite, decedați pe frontul ambelor Războaie Mondiale și care au provenit din patru armate (austro-ungară, germană, română și rusă), motiv pentru care locația a căpătat această denumire. Astfel, pe lângă majoritatea formată din soldați maghiari și germani, au fost înmormântați aici ostași români, precum și soldați ruși, sârbi, austrieci și italieni. O proporție semnificativă (984) este formată din suflete neidentificate. Inițial, a reprezentat cimitirul civil al localității, profilul său schimbându-se în timpul Primul Război Mondial, mai exact în anul 1917, când Armata Ungară a îngropat aici 350 de soldați din regimentele 9 și 10 Honvezi

Comunitatea maghiară susține că autoritățile române au amplasat crucile pe locul în care s-ar afla rămășițele pământești ale eroilor unguri.

UDMR a protestat față de intenția autorităților locale și a cerut guvernului Dăncilă să împiedice ceremonia de inaugurare care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 17 mai.

În cele din urmă, ceremonia de azi a fost amânată.

Cimitirul Valea Uzului e amplasat la granița dintre județele Harghita și Bacău.

Primăria Dărmăneşti, judeţul Bacău, a amânat ceremonia de inaugurare a parcelei eroilor români înhumaţi în Cimitirul Internaţional Valea Uzului, pentru care UDMR ceruse intervenţia premierului Dăncilă, edilul oraşului invocând faptul că nu doreşte ca evenimentul să aibă loc în campania electorală, arată Ziarul de Bacău.

În plus, Ministerul Culturii a transmis Primăriei Dărmăneşti o înștiințare oficială potrivit căreia proiectul de reabilitare a Cimitirului Internaţional al Eroilor Valea Uzului nu a primit avizul Comisiei pentru Monumente de For Public. Prin urmare, Primăria Dărmănești nu ar avea posibilitatea legală de a inaugura parcela eroilor români.

De asemenea, Inspectoratul Regional în Construcţii Nord-Est a transmis o adresă Prefecturii Bacău în care a avertizat că autorizaţia de construire semnată de primarul din Dărmăneşti, privind construirea unui monument în Cimitirul Internaţional Valea Uzului şi a 50 de cruci pentru eroii români, a fost emisă „cu nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare”, mai arată Ziarul de Bacău.

Acțiunea militanților maghiari are loc pe fondul informațiilor că UDMR este în pericol să nu facă pragul necesar de 5% din totalul voturilor la alegerile europarlamentare, formațiunea condusă de Kelemen Hunor având nevoie de mobilizarea masivă a potențialilor votanți pentru a scăpa de emoții.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Pînă cînd ne trezim, pentru că suntem un popor de trădători. Așa ne trebuie, să ne bată Dumnezeu pentru prostia și dezinteresul nostru.

  2. Parere de parerolog.Cei mai mari dusmani ai romanilor si nu numai (dar nu ma intereseaza de altii,avem noi imense probleme)in ziua de azi sunt:
    1.SRI,SIE,STS,SPP=CIA si alte jidoveli sioniste
    2.STATUL=toata clasa politica din fruntea tarii=parliament,govern,presedinte.Se triaza, prin diverse metode, din politichistii din teritoriu catre capitala,bisnitarii imbogatiti la refuz ptr a fi usor de controlat, idiotii utili, aia cu ,,cari-ere’’ domnule,romanii=doar vorbitorii de limba romana ,care urasc tot cei romanesc(sclavii din mediul rural,plecati pe-afara sau care au facut vreo facultate ,fiindca toti din satul lui sunt pana la zece clase,ei fiind extrem de obedienti strainilor)
    3.APARATUL DE STAT-anaf,dsv,dsp,itm,politia,jandarmeria,opc,medicalii(doftorii=prescrietorii de chimicale ucigase+farmacistii=vanzatorii de chimicale ucigase),profii (ca profesori nu mai prea avem,sunt pe cale de disparitie sau au peste 55,60 de ani,deci…),etc..adica absolut toti care le pun in aplicare toate legile/hotararile degenerate, ale unor degenerati mintali,caci nimeni nu mai rationeaza,ci doar EXECUTA.
    4.GIUSTITIA=justitia,o imensa inselatorie umano-draceasca ,care demuuuult a inlocuit legile Domnului,care toate erau date spre folosul si binele omului,nu ca Dumnezeu le-a dat ca asa vrea El sa- l chinuie pe om….De exemplu… De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este.(Leviticul 20,vs13)…iar stim ca giustitia spune ca si doi sau doua e legal sa se culce/casatoreasca ,fiindca asta e evolutie=drac…s.a demente
    5.TEVEURILE SI TOATA MEDIA MASELOR/GLOATELOR/PROSTIMII/PULIMII ,care la schimbul banilor si-au dat demuuuult sufletul oamenilor-drac=jidanii sionului
    6.POPII care au TACUT ,zeci de ani,poate sute si nu au facut ce trebuiau sa faca-SA VORBEASCA despre toate sclerozele din vremea lor.Principala si grija SUPREMA a oricaror clerici este sa spuna ADEVARUL cu gura/cuvantul,fiindca Cuvantul este Dumnezeu.Poti sa faci un MILIOARD de metanii pe zi si sa citesti un MILIARD de rugaciuni pe zi,daca nu e DREAPTA credinta=Adevarul, nimic nu e.I-auzi…. Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greşi într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat faţă de toate poruncile.(Iacov 2,vs 10)…Iar daca nu e Adevar,atunci e opusul=minciuna….Cale de mijloc niciodata nu exista in fata Domnului.Ori suntem cu Hristos ori cu veliar…ori suntem in Biserica ori in templul demonilor…adica ori e alb, ori e negru,caci griul e un amestec de alb si negru,adica e=dracul.De asta nu mai stim ce e cu noi si suntem atata,atata de rataciti si desantati de la cele adevarate/naturale/normale.Noi tot cautam la om si minim pe locul doi la Dumnezeu.De asta suntem intr-un HAU intunecat si spurcat si nu mai putem reveni,decat cu micro exceptii.
    Astea sunt hordele satanei,sunt asemanatori oamenilor doar dupa TRUP(care si trupul e schimonosit cu fel de fel de vopsele,tatuaje,gheare,tunsori,haine,etc) ,dar dupa suflet NU .
    Iertati-ma!

  3. Santem un popor ca oricare altul. Poate mai tolerant si mai primitor de straini decat altele. Din aceasta cauza, strainii care au venit la noi si care au fost bine primiti, au ocupat institutiile tarii ca lupii la oi prin minciuna si viclenie, si decid in numele nostru dar in interesul lor ! De aici si acesta confuzie, acesta vina aruncata de catre alogeni asupra noastra ca popor, ca noi santem de vina, ca noi santem hoti, corupti…
    Asadar, daca e sa ne trezim, atunci sa constientizam ocupatia de catre straini, de catre alogeni, a tuturor institutiilor statului ca lupii la oi…

  4. Strigător la Cer ce fac ungurii in țara noastră scumpă Romania ! Închisoare Pt cei care au profanat cimitirul si crucile!

  5. chiar tragic! zionistii spurcati conduc tara noastra draga, scumpa si iubitoare de Hristos! UDMR a facut multe de la revolutie pana astazi, evident cu sprijinul masonilor, SRI etc (totul sub umbrela zionistilor si tatalului lor -diavolul spurcat–).
    Multi intreaba ce-ar putea sa faca un politician astazi? Simplu: sa lupte pana la moarte! Daca nu are curajul, macar sa spuna tuturor adevarul: Frati romani, noi partidele politice (cei votati) NU CONDUCEM TARA, Romania e condusa de zionisti, zionisti care permit ungurilor, americanilor, etc sa ia de la noi ce le convine, evident sa nu surpe planul diavolului si sa intareasca venirea antihristului!

  6. Este doar inceputul necazurilor ce vor veni peste noi dupa rezultatul de la Referendum. Cel pentru familia precum a lasat-o Domnul.
    Croatia sunt papistasi, si chiar unii care au avut conflict direct si violent impotriva ortodocsilor sarbi. Dar pana si ei au inteles baza vietii credincioase care este morala lasata de Domnul omului de 5000 de ani prin Sf. Prooroc Moise.
    Noi romanii, ce? Doar ca stim sa ne rugam corect?
    E doar inceputul necazurilor. Doar inceputul. Cititi Psalmii sa vedeti cum a raspuns Domnul si poporului ales al Lui de atunci cand s-au comportat contrar vointei Lui si Credintei ce I-o datorau. Noi avem Legea Noua, care este iconomie, nu este pedeapsa sigura dar nici iertare totala decat dupa Infricosatoarea Judecata Finala. Domnul ne-a inghitit multe doar ca suntem ortodocsi. Doar pentru asta.
    Dar cercul s-a rupt. Noi l-am rupt prin indiferenta fata de copiii nostri pe care suntem gata sa ii lasam mutilati si innebuniti pentru ca sa fim cool cu lumea “buna” (adica in trend cu ea insasi caci se pare ca toti sunt faliti pana la urma, nici macar bogati nu sunt si nici daca ar avea sangele albastru ca cerneala nu le-ar fi suficient sa se spele pe sine). Asa incheiem noi, ca innecatul.
    Macar sa nu ne lepadam in fata ispitelor!

  7. DAR CIMITIRUL ESTE IN ROMANIA SAU IN UNGARIA .Si daca e in Romania pe teritoriul romanesc ,ungurii de ce se fac stapini absoluti pe un teren romanesc.NIMENI din conducere nu are nimica de zis??/….SA NU MAI MEREM LA NICI UN FEL DE VOT ,CA TOTI SUNT O APA SI UN PAMINT SI NUMAI PACATUIM SI IL SUPARAM PE DUMNEZEU!Nadejdea numai la el ,nu la politicieni ,oricare ar fi ei ..Romaii sa se trezeasca ,sa vada adevarul si sa NU PARTICIPE LA VOT CA PRIN ASTA LE DA GIRUL CHIAR SI DACA ANULEAZA VOTUL.VOTURILE IES CUM VOR EI PINA LA URMA .Ne-a spus asta si economistul roman din A merica ,ANGHEL RUGINA , la interviul din 1992,la Marius Tuca show.NICI ACUMA CA VEDEM CU OCHII NU CREDEM?Marii stareti rusi in filmele sarea pamintului ne spun SA NU PARTICIPAM LA NICI UN FEL DE VOT.Mearga ei politicieni ,care sunt o minoritate fatza de nr.votantilor ,o minoritate aservita puterilor straine.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button