X

[VIDEO] Vodafone a lansat rețeaua 5G în București

Vodafone a anunțat miercuri lansarea în premieră a rețelei 5G în București, în prezența ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu. Oficialii companiei au prezentat un test folosind un smartphone 5G al chinezilor de la Huawei, demonstrând cum utilizatorii pot avea acces la viteze de internet mobil de 955 Mbps pentru download și 52,6 Mbps de upload. Reamintim că autoritățile de la Bruxelles au propus, recent, măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE.

VIDEO Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, despre temerile la nivel european privind riscurile folosirii tehnologiei Huawei:

La eveniment a participat și Bogdan Iana, vicepreședinte al Autorității de reglementare în Comunicații (ANCOM).
Inima rețelei Vodafone este constuită pe echipamente ale Ericsson și Huawei, iar noua dezvoltare tehnologică a rețelei, care vine peste rețeaua Supernet 4,5G, a fost implementată cu stații de radio Huawei, vitezele prezentate miercuri fiind arătate tot folosind un smartphone Huawei, a precizat Cătălin Buliga, director tehnologic al Vodafone România.


VIDEO Test 5G al Vodafone România folosind un smartphone Huawei

Consumatorii care dețin terminale 5G pot să experimenteze deja în anumite zone centrale din București noile viteze, folosind același SIM, fără costuri suplimentare, au spus oficialii companiei. Mai multe terminale 5G vor fi puse în vanzare în magazinele Vodafone în această vară, a spus Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

  • Comisia Europeană a propus măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE
România și toate țările membre UE vor trebui să finalizeze până la sfârșitul lunii iunie 2019 o evaluare națională a riscurilor privind infrastructurile de rețea 5G, pe baza căreia să includă condiții pentru garantarea securității rețelelor publice, mai ales atunci când acordă drepturile de utilizare a frecvențelor radio în benzi 5G, a anunțat, în data de 27 martie, Comisia Europeană. Statele membre ale UE au dreptul de a exclude societăți de pe piețele lor din motive de securitate națională, în cazul în care societățile în cauză nu respectă cadrul juridic și standardele țării.
Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Big brother
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. si uite asa proiectul blue beam se va implementa. Cine credea ca e posibil sa proiectezi pe cer chipul lui Hristos alaturi de tot soiul de zeitati false ca apoi sa se contopeasca in chipul lui antihrist si o voce din „cer” sa zica ca acesta este de fapt mesia si de el sa ascultati.
    De fapt asta este scopul tehnologie 5G. Holograma, nu vitezele pt prosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.