X

[VIDEO] Vodafone a lansat rețeaua 5G în București

Vodafone a anunțat miercuri lansarea în premieră a rețelei 5G în București, în prezența ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu. Oficialii companiei au prezentat un test folosind un smartphone 5G al chinezilor de la Huawei, demonstrând cum utilizatorii pot avea acces la viteze de internet mobil de 955 Mbps pentru download și 52,6 Mbps de upload. Reamintim că autoritățile de la Bruxelles au propus, recent, măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE.

VIDEO Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, despre temerile la nivel european privind riscurile folosirii tehnologiei Huawei:

La eveniment a participat și Bogdan Iana, vicepreședinte al Autorității de reglementare în Comunicații (ANCOM).
Inima rețelei Vodafone este constuită pe echipamente ale Ericsson și Huawei, iar noua dezvoltare tehnologică a rețelei, care vine peste rețeaua Supernet 4,5G, a fost implementată cu stații de radio Huawei, vitezele prezentate miercuri fiind arătate tot folosind un smartphone Huawei, a precizat Cătălin Buliga, director tehnologic al Vodafone România.


VIDEO Test 5G al Vodafone România folosind un smartphone Huawei

Consumatorii care dețin terminale 5G pot să experimenteze deja în anumite zone centrale din București noile viteze, folosind același SIM, fără costuri suplimentare, au spus oficialii companiei. Mai multe terminale 5G vor fi puse în vanzare în magazinele Vodafone în această vară, a spus Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

 • Comisia Europeană a propus măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE
România și toate țările membre UE vor trebui să finalizeze până la sfârșitul lunii iunie 2019 o evaluare națională a riscurilor privind infrastructurile de rețea 5G, pe baza căreia să includă condiții pentru garantarea securității rețelelor publice, mai ales atunci când acordă drepturile de utilizare a frecvențelor radio în benzi 5G, a anunțat, în data de 27 martie, Comisia Europeană. Statele membre ale UE au dreptul de a exclude societăți de pe piețele lor din motive de securitate națională, în cazul în care societățile în cauză nu respectă cadrul juridic și standardele țării.
NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

 1. si uite asa proiectul blue beam se va implementa. Cine credea ca e posibil sa proiectezi pe cer chipul lui Hristos alaturi de tot soiul de zeitati false ca apoi sa se contopeasca in chipul lui antihrist si o voce din „cer” sa zica ca acesta este de fapt mesia si de el sa ascultati.
  De fapt asta este scopul tehnologie 5G. Holograma, nu vitezele pt prosti.

 2. Joi pe 23 mai 2019 am vb la Bucuresti cu un reprezentant Vodafone, pornind de la articolele pe care le-am citit despre anumite zone din Bucuresti in care s-a dat drumul la reteaua 5G, ceea ce ar fi ilegal luand in considerare ca nicio companie de telecomunicatii din Romania nu are licenta pentru a emite pe aceasta frecventa.
  El mi-a spus ca de fapt s-au montat antene nu doar in zonele specificate in articol, ci in tot Bucurestiul si ca in maxim 1-2 saptamani se va da drumul astfel incat reteaua sa fie complet functionala in tot Bucurestiul, in toate cartierele. De asemenea, in mai multe orase mari din Romania, in anumite zone exista antene functionale care genereaza deja semnal 5G.
  Plimbandu-ma prin Bucuresti in tramvai cu un detector de radiatii electromagnetice, am observat cum din loc in loc nivelul inregistrat creste foarte puternic si apoi scade la fel de puternic. De exemplu, in zona Stefan cel Mare, nivelul radiatiilor electromagnetice este de 2.2 uT (microtesla), in conditiile in care pentru a fi considerate periculoase pentru oameni pragul maxim de toleranta este de 0.25 uT. Detectorul meu avea o alarma setata ca sa se declanseze la 0.4 uT, dar a trebuit sa o mutesc, pentru ca altfel ar fi sunat aproape tot timpul. Nu stiu daca e de la antenele 5G sau de la altceva si nu stiu care era nivelul in acele zone inainte.
  Desigur, 2.2 uT este putin fata de cat emite o boxa de calculator, dar mai trebuie luat un lucru in considerare: nu stai langa o boxa de calculator de dimineata pana seara, dar daca locuiesti in Bucuresti este inevitabil ca ai sau vei avea antene 5G langa tine.
  O fosta clienta de-a mea care locuieste si lucreaza in zona Unirii in ultimele luni a inceput sa se imbolnaveasca tot mai serios. Ma intreb daca o fi in legatura cu 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.