Biserici catolice sunt profanate de-a lungul Franței – iar oficialii nu știu de ce
21 martie 2019
Franța a asistat la un val de atacuri împotriva bisericilor catolice de la începutul anului, acte de vandalism ce au inclus incendieri și profanări.
Vandalii au distrus statui, au dărâmat tabernacolele, au împrăștiat sau distrus Euharistia și au dărâmat crucile, ducând la temerea unei exacerbări a sentimentului anti-catolic din țară.
Duminica trecută, Biserica istorică Sf. Sulpice din Paris a fost incendiată imediat după Liturghie, relatează Le Parisien, deși nimeni nu a fost rănit. Poliția încă investighează atacul, pe care pompierii l-au atribuit unui act de vandalism.
Relevant: Tot ceea ce știm despre focul devastator din Catedrala Notre Dame din Paris
Construită în secolul XVII, Sf. Sulpice găzduiește trei tablouri ale pictorului romantic Eugene de la Croix, și a apărut în adaptarea cinematografică a cărții “Codul lui Da Vinci” de Dan Brown.
Luna trecută la Biserica Sf. Nicolae din Houilles, în zona de centru-nord a Franței, o statuie a Maicii Domnului a fost găsită distrusă, iar crucea de altar fusese aruncată la pământ, conform publicației catolice La Croix International.
De asemenea în februarie, la Catedrala Saint-Alain din Lavaur, în zona de sud-centru a Franței, o pânză de altar fusese arsă iar crucile și statuile sfinților fuseseră distruse. Atacul l-a determinat pe primarul Lavaurului Bernard Canyon să declare într-un comunicat: “Dumnezeu va ierta. Eu nu.”
Și în orașul de sud Nimes, în apropierea graniței cu Spania, vandalii au devastat altarul bisericii Notre-Dame des Enfants (Doamna Noastră a Copiilor) și au mânjit o cruce cu excremente umane.
https://twitter.com/DiocesedeDijon/status/1094170250122326016
Euharistia realizată din pâine nesopsită, considerată de catolici ca fiind trupul lui Iisus Hristos, a fost găsită împrăștiată printre gunoaie în afara clădirii.
Episcopul orașului Nimes Robert Wattebled a declarat într-un comunicat: “Asta ne afectează grav comunitatea diecezană. Crucea și Euharistia au făcut obiectul unor serioase acțiuni injurioase.”
“Acest act de profanare ne rănește pe toți în convingerile noastre”, a adăugat el, potrivit The Tablet, ce a relatat că numai în luna februarie au avut loc 47 de atacuri documentate asupra bisericilor și a amplasamentelor religioase.
Observatorul Intoleranței și Discriminării Împotriva Creștinilor din Europa cu sediul în Viena, ce a fost înființat prin cooperarea Consiliului Episcopilor Europeni (CCEE) dar acum independent, a declarat că a avut loc o creștere cu 25% a atacurilor asupra bisericilor catolice în primele două luni ale anului, comparativ cu anul trecut.
Directorul executiv Ellen Fantini a declarat pentru Newsweek că deși în multe cazuri motivația atacurilor nu a fost cunoscută, Franța s-a confruntat cu probleme în creșterea violenței anti-creștine, în special din partea grupurilor anarhiste și feministe.
“Cred că există o ostilitate în creștere împotriva bisericii și a simbolurilor sale. Aceste atacuri vizează simboluri ce sunt foarte sacre pentru enoriașii catolici. Profanarea Euharistiei constituie un atac cât se poate de personal împotriva catolicismului și a creștinismului, mai mult decât sprayerea unui slogan pe pereții unei biserici.”
A mai spus că deși Franța are o tradiție îndelungată de secularism, este privită ca o țară creștină cultural, și astfel “orice atac asupra bisericii ca un simbol a religiei noastre este și un atac asupra autorității și patrimoniului nostru.”
https://twitter.com/TeaBoots/status/1107342374626381824
“Presiunea provine din partea seculariștilor radicali sau a grupurilor anti-religioase precum și activiștii feminiști ce tind să considere bisericile ca pe un simbol al patriarhiei ce trebuie demolat”, a adăugat.
Pe 9 februarie, în altarul bisericii Notre-Dame din Dijon, capitala regiunii Burgunida, s-a intrat de asemenea prin efracție. Euharistia a fost luată din tabernacole și împrăștiată pe jos.
Luna trecută, prim-ministrul Edouard Phillipe s-a întâlnit cu liderii bisericii și a declarat într-un comunicat: “În republica noastră seculară, lăcașurile de cult sunt respectate. Asemenea acte mă șochează și trebuie condamnate în mod unanim.”
Personalități importante din Biserica Catolică Franceză și-au exprimat regretul în privința creșterii numărului de atacuri asupra simbolurilor credinței lor.
Luna trecută, secretarul general al Conferinței Episcopilor, Olivier Ribadeau-Dumas, a declarat pentru France Culture că profanarea unei biserici nu se aseamănă cu un simplu jaf.
“Să deschizi tabernacole, să iei Euharistia și să profanezi ceea ce pentru noi reprezintă baza credinței noastre, prezența lui Iisus Hristos, este ceva teribil pentru noi.”
Cauzele sunt multe:
1.”înfrumusețarea” acestora cu grifoni și alte arătări demonice din Iad,
2.căderea de la credința cea adevărată, mântuitoare din 1054;
3.încurajarea ateismului, promovarea inculturii, a prostului-gust în relații, îmbrăcăminte, dezinhibare, secularizare, imbecilizare, sexualizare, promovarea păcatelor strigătoare la cer, mai ales cele ce țin de trup, atacarea pruncilor încă din faza intrauterină, concepuți pentru a fi folosiți ca instrumente de satisfacere bolnavă a apucăturilor sexuale, chiar de către părinți, ori vânduți, exploatați, murdăriți, spurcați…cu astfel de specimene, n-are cum să nu se prăbușească ”bisericile” lor care dovedesc celorlați că sunt mincinoase, fiindcă nu aduc mângâiere, liniștire, nicidecum mântuire pentru că înșiși popii lor au apucături scârboase și abuzează sexual, emoțional oameni de toate vârstele, mai ales copii.
4.nu în ultimul rând, imigranții care nu suportă creștinismul (valid sau nu dpdv canonic).
S-au profanat singuri la 1054…
o cauza e explicata f.clar de : Pseudo-mitropolitul Nifon „Migrația prezintă o oportunitate ecumenistă”
dl.Nifon e remarcabil de consecvent :
IPS NIFON al Targovistei – lucratorul ANTIHRISTULUI. IPS Nifon la mascarada CMB din 4 noiembrie 2013, incepand cu minutul 1:35:00:
Mitropolitul Nifon al Târgoviștei se roagă împreună cu ereticii și mărturisește alt crez decât Crezul Ortodox la întrunirea “Consiliului Mondial al Bisericilor” din 4 noiembrie 2013 in Busan, Republica Coreea