X

DISPAR din 2021: Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic

Pe față: Deși se recunoaște că se îmbolnăvesc/mor milioane de oameni, UE va lua măsuri abia peste 3 ani

grasimi saturate

Decizie dură a Uniunii Europene. Unele din cele mai iubite produse, consumate de un număr semnificativ de persoane, își vor schimba compoziția. Totul din cauză că o parte din ingredientele din care sunt făcute sunt nocive.

Margarina, mezelurile, produsele de patiserie sau popcornul pentru microunde sunt doar câteva exemple de alimente care vor dispărea de pe piață din 2021, scrie europafm.ro.

Potrivit unui regulament adoptat recent de Comisia Europeană, toate statele membre le Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze acizii trans din alimente – cele mai nocive grăsimi, responsabile de zeci de mii de decese anual.

Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente- responsabile pentru declanșarea bolilor cardiovasculare, accidentelor vascular cerebral, a diabetului, cancerului și Alzheimer- afecțiuni ce ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.

Acest tip de acizi poate fi găsit în margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, chipsurile, mâncarea semi-preparată sau supele la plic.

Toate statele blocului comunitar sunt obligate să limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conţinutul produselor alimentare.

Regulamentul Comisiei Europene obligatoriu în toate statele membre la finalul acestei luni, iar după 1 aprilie 2021 produsele alimentare care nu respectă normele europene nu vor mai putea fi introduse pe piață.

În România, se estimează că alimentele bogate în acizi trans duc la apariția unor boli care ucid anual aproximativ 3.000 de români.

Danemarca, Elveția, Austria, Islanda, Norvegia și Ungaria au introdus deja în legislația proprie limita de 2g de acizi trans / 100g de grăsimi în alimentație, înainte ca Bruxelles-ul să o impună.

În Germania, Olanda și Marea Britanie s-a negociat cu procesatorii scăderea voluntară a conținutului de acizi trans.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Codex alimentariusSănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare



Vă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Fara acizi trans, dar probabil cu carne crescuta in laborator, din celule tumorale. Ca vacile si porcii genereaza gaze care contribuie la incalzirea globala ;).

  2. Cam asa merg lucrurile si cu cei care sunt in masura sa vorbeasca deschis despre actele biometrice…mai peste trei ani! Ma refer la preoti si organizatori de Sinaxe.
    Nu mai spun de ce exemplu a dat @ mircea v, : ecumenism, biometrie, cipuri, acte electronice, vaccinare, Sfintii Inchisorilor, ML….cam cati ani ar dura?
    Sper sa ma insel !

Lasă un răspuns la guti flo Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.