X

Adrian Majuru despre modalitățile prin care poate fi destrămată o țară și aneantizat un popor

Foto: http://vestnikkavkaza.net/news/U-S-tells-U-N-it-is-committed-to-destroying-Islamic-State-in-Syria.html

Prin alterarea valorilor, un popor poate deveni deveni foarte vulnerabil în perspectiva unei eventuale colonizări culturale din exterior. Valorile sunt forţele care modelează întreaga societate şi dau consistenţă rezistenţei în faţa presiunilor de schimbare venite din exterior. Când valorile din interior dispar prin marginalizare continuă, în vidul creat, pot fi aduse noi valori culturale, diferite etnic, dar şi confesional. În fond, procesul de romanizare s-a petrecut la fel în mai puţin de 200 de ani! România se va destrăma tocmai din această cauză: alterarea deliberată a valorilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iar această destrămare are ca punct de plecare exact profeţia lui Milorad Pavič: „Se ştie că, atunci când e să dispară un popor, întâi dispare înalta societate şi odată cu ea şi literatura”. Pe internet circulă câteva articole cu argumente ample despre adevărul enunţat de Pavič. Iată care sunt realităţile care vor determina destrămarea ţării noastre:

„(…) în ultimul timp românii sunt goniţi din propria lor ţară prin politici care descurajează instituţia familială, concomitent cu scăderea ratei natalităţii şi implicit scăderea ratei demografice;
– crearea la nivel naţional a unei stări de sănătate precare a populaţiei prin otrăvirea hranei din comerţ cu substanţe nocive corpului uman şi slăbirea până la declin a sistemului de sănătate publică, creşterea ratei mortalităţii;
– îndobitocirea populaţiei, prin slăbirea sistemului naţional de educaţie, trecerea în umbră a valorilor umane şi mediatizarea unor nonvalori umane ca modele de viaţă pentru toate segmentele de vârstă;
– distrugerea coeziunii între cetăţeni prin cultivarea dispreţului faţă de ceea ce înseamnă românesc;
– disoluţia instituţională a statului prin reforme care au bulversat şi distrug în continuare esenţa a ceea ce înseamnă protecţia unei naţiuni: sistem judiciar, medicină, educaţie, administrare teritorială, artă etc.; ultimele bastioane a ceea ce însemna siguranţă naţională şi patriotism (internele şi apărarea) au fost distruse prin aceleaşi politici de proastă finanţare a instituţiilor şi subsalarizarea personalului acestor instituţii, fapt ce a cauzat plecarea personalului competent şi angajarea unor persoane nepregătite în domeniu, incompetente şi predispuse la corupţie –rezultatul s-a văzut!”.

Alterarea culturală este determinată pe trei căi:

 1. slăbirea şi aservirea economică, banul determinând chiar schimbarea etniei, după modelul clienţilor romani, care în schimbul stipendiilor se transformau în supuşi fideli ai patronului. Apoi avem precedentul Greciei, de stat falimentat şi apoi vândut la bucată.
 2. asimilarea cu altă etnie şi aici vezi asocierea dintre „rrom” şi „român”; mediatizarea spectacolelor subculturale a programelor de divertisment cu nuanţe de mahala de etnie rromă (miss piranda, nunţi şi petreceri cu interlopi), includem aici şi muzica ca factor cultural formator (manelele).
 3. diminuarea patriotismului care se manifestă prin promovarea obedienţilor politici ca mari valori pe când românii care au ceva de spus în profesia lor sunt marginalizaţi. Totul se aseamănă cu un genocid cultural foarte dibaci făcut.
  Alterarea valorilor este primejdioasă cu atât mai mult cu cât se face cu mâna noastră. Cu sprijinul elitelor trădătoare care pentru zece arginti vind tot”.
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

21 comentarii

 1. Așa e, dar lista e mai lungă. România din ultimii 30 de ani e un exemplu de încercare de distrugere culturală, economică, politică, etc.
  Dar cu noi este Dumnezeu până la sfârșitul timpului.

  1. Sau dracul! Depinde de cine te alipești!
   Hai să nu mai fim atât de optimiști!
   Drama poporului român se va transforma curând în tragedie, dar nimeni nu vede asta!
   La televizor ni se dă CIRC…care din politică se ceartă, se bate pentru ciolan, de parcă asta este vital și interesant, NU că oamenii se transformă în BRUTE ce nasc și cresc brute mai mici ce siluiesc, chinuiesc ori omoară animale, până la păsări, sub privirea piezișă dar temătoare a adulților care văd asta dar TAC pentru că nu știu al cui este plodul ăla nenorocit, animalizat!

   Vezi oameni în toată firea cum ÎNCĂ mai dau muzica tare, chefuiesc în mijlocul străzii ori vorbesc (sau mai bine zis ȚIPĂ) în mijloacele de transport în comun, aflând toată lumea ce are în frigider, ce-a pus pe masă, ce și-a cumpărat, cine cu cine din neam s-a certat…de la un țâcă mic până la cel cu barba albă, numai d-astea auzi, vezi!

   Oamenii s-au cretinizat, le-a dispărut bunul simț, măsura, iar dacă îi atingi cu vorba, pun mâna pe par!

   Așa că, hai să nu mai afirmăm că Dumnezeu este cu toată lumea…NU! Numai cu cei care se roagă Lui, fac cele ale Legii, împlinesc poruncile după cum pot, se spovedesc, se împărtășesc și nu sunt cu sistemul care vrea să le bage pe gât biometria, apoi ciparea!

   1. Magda,
    M-ai pus pe gânduri… cu “noi” este Dumnezeu. Cine e “noi” și ce vrea ei?
    Pot să zic acum că Dumnezeu era cu mine chiar și când eram ateu, “în curvia tinereții mele” cum ar zice Petre Țuțea. Dumnezeu mi-a dat viață, mi-a ocrotit copilăria, mi-a dat o mulțime de daruri. Deci Dumnezeu m-a iubit cu mult înainte ca eu să-L iubesc pe El.
    Cred că “noi” înseamnă mulțimea celor care se mântuiesc, chiar dacă unii sunt încă nepocăiți, necredincioși în momentul ăsta.
    Iar despre optimismul meu… este speranța mea și sper să nu moară niciodată.

    1. “Cu noi este Dumnezeu!
     Intelegeti, neamuri si va plecati
     Căci cu noi este Dumnezeu!”
     Am intrebat un preot călugăr și mi-a zis că “noi” înseamnă toți oamenii.
     Doamne ajută.

 2. Foarte adevărat! Nu toți românii șanț fiii lui Dumnezeu. Sunt foarte mulți fii ai vrăjmașului. Și în plus, cele mai multe avorturi din lume, româncele le-au făcut. Din 1958 și până în prezent au fost făcute în România 22 de milioane de avorturi. Sa mai spunem că la Referendumul pentru definirea familiei au votat Da, circa 3.700.000 de români. Și cică Romania este Gradina Maicii Domnului…

 3. Exact! Înnotăm în sânge până peste cap!
  Încă o dată populația României de după ”Revoluție”….
  Spunea Pr.Adrian Făgețeanu născut pe la începutul sec.trecut că i s-a descoperit că Dumnezeu NE BATE datorită faptului că românii nu vor copii, preferă să-i ucidă în pântece…de vină sunt bunicile, mătușile, mamele care sar de cur în sus când aude că fata (măritată sau nu), nora așteaptă un copil, urându-și propriu sânge!
  Preotul ăla monah de la Valea Plopului s-a făcut TATĂ a nu știu câți copii care nu-s iubiți de părinții lor naturali, de bunicii de-o parte sau alta…nu e ciudat?!
  Niciun duhovnic nu a încercat să dezlege misterul URII neîmpăcate împotriva pruncilor ne-născuți, ne-doriți, blestemați din burta mă-sii!
  Este un fenomen pe care nu l-a explicat nimeni, până în ziua de azi….
  IROZII STAU LA PÂNDĂ SĂ VADĂ DACĂ SE ZĂMISLEȘTE VREUNUL/A ÎN/DIN NEAMUL LOR, ȘI HARȘ! CU CHIURETA PESTE EL/EA….suntem mai răi ca chinezii!
  Ăia baremi sunt păgâni, noi cică cre(ș)tini!
  Se mai miră bătrânii de ce sunt tratați AZI cu dispreț, lăsați fără niciun sprijin, umiliți de stat prin pensii mizerabile, părăsiți de copii care nu mai vin niciodată pe la ei?
  Să nu se mai mire! Primesc ceea ce-au semănat: PUSTIU ÎN PROPRIA FAMILIE ȘI NEAM!

  1. Ai dreptate. Româncele sunt practic forțate de societate să-și omoare copiii. Dumnezeu TREBUIE să stingă neamul celor care îndeamnă la avort, iar celora care îi iubesc să le dea din plin. Astfel, acest popor va putea să renască doar din ramurile sănătoase. Amin!

 4. Adevarul este ca românii nu iubesc copiii. Si asta e uimitor sa vad cum alte popoare nu isi trateaza copiii cu asa dispret in procent atat de mare : sa avorteze sau sa abandoneze proprii copii in strada sau orfelinate. Nici in Africa nu s-au gasit conditii atat de infioratoare ca in unele orfelinate din Romania comunista. Iar azi, chiar daca conditiile copiilor institutionalizati s-au ameliorat, intrebarea este de ce românii continua in numar foarte mare sa isi abandoneze copiii ? Sau mai rău, de ce avorteaza in numar foarte mare ? (desi nu ar trebui să avorteze deloc !)
  Și pana la urmă da , toate generatiile sunt vinovate de asta, nu numai tinerii, ci si varstnicii. Și până nu terminam cu aceste pacate, Dumnezeu nu ne va cruta.

 5. Bun articol despre distrugerea treptata à României, trebuie sa fii curajos, inteligent, dar mai ales sa ai credinta in Dumnezeu ca sa iti dai seama ce se petrece cu România, dar mai ales sa si rezisti acestor vremuri de manipulare continua a populatiei cu scopul de a o distruge. Chiar vorbeam cu un prieten, referitor la mass media actuala care serveste zilnic populatiei stiri si cancanuri jalnice, ça si cum destinatarii nu pot gandi mai mult de nivelul gimnazial. E infiorator ce ” stiri ” gasesti pe site-urile lor si la tv si totusi lumea continua sa le faca audienta ! Asta e unul din mijloacele de distrugere culturala a maselor. Apoi am observat ca cei sus pusi ii fac pe români sa se simta inferiori altor popoare (lucru fals !), românii sunt indemnati si incurajati să isi urasca propria țară și să o paraseasca cat mai repede, sa plece nu conteaza unde pentru a face loc unor alte natii, etc etc. Sunt multe de spus, ne trebuie trezvie continua si nu uitati ca românii nu sunt nicidecum inferiori altor popoare, din contra ii intrec pe multi in multe. Romanilor le trebuie sa isi recastige increderea in ei, sa aiba mai mult curaj, credinta si fapte bune si atunci lucrurile vor merge mult mai bine.

 6. Daca doar ne vaicarim si nu facem nimic ,vezi povestea drobului de sare,nu vom opri disparitia romanilor ca natie si neam.Putem incepe foarte simplu:sa nu mai privim noi si mai ales copiii nostril la aceste televiziuni infecte care de fapt sunt cioclii acestui popor,sa lasam dracului Internetul-iertare-care a prostit creierele multora dintre noi si sa ne invatam urmasii ca e mai important sa nasti copii decat sa faci “cariera ” adica sclavul unei corporatii.De asemenea sa nu ne lasam amagiti de iluzia prosperitatii efemere cu vacante la dracu-n praznic.Acum 40-50 de ani inaintasii nostrii ,in plin regim comunist,mergeau la slujba de Inviere ,sarbatoreau Pastele in casa lor si consumau alimente si bauturi din gospodaria proprie fara “cancerul”cumparat din supermarketurile globaliste.Faptul ca foarte multi tineri au fost acaparati de acest mod de viata toxic este numai vina noastra ,a celor care I-am crescut.Cimitirele sunt pline de oameni tineri,victimele acestei ideologii criminale .Tineri ucisi de cancerul societatii de consum.Tragic este ca BOR se implica doar marginal in denuntarea acestui genocid impotriva natiunii romane.Primirea varcolacului de la Vatican in Catedrala ma face sa regret ca am rupt de la gura copiilor mei,foarte putinii bani pe care ii aveam, bani despre care credeam ca vor ajuta fiinta nationala si credinta noastra ortodoxa.Acum am inteles :Inaugurarea acestei catedrale a fost pregatita pentru primirea asazisului papa.Tacerea in aceste vremuri de restriste a capilor BOR suna a complicitate cu anticristii.Vezi Bisericile Ortoxe din Bulgaria ,Rusia,Serbia care iau atitudine,In Dealul Patriarhiei se Numara banii.

 7. ###Magda,nu doar româncele sunt vinovate;acei copii nu au fost concepuți singuri;și bărbații sunt aproape la fel de vinovați.

 8. Corect!
  Își neagă rodul iubirii (sau plăcerii) și se spală pe mâini, ridicând pălăria de jos!
  Dar nu numai ei, ci și medicii intră aici, pentru că dacă le-ar fi frică de Dumnezeu, n-ar face-o!
  M-ar certat pe alte bloguri pentru că se aruncau bulgări de pământ și pietre numai în capul femeilor, NU și a bărbaților care le-au lăsat însărcinate, ori a medicilor…numai un singur preot a afirmat că VINA se împarte în 3: femeia pentru că acceptă avortul, bărbatul care neagă rodul iubirii (exact așa a fost expresia acelui preot) și nu-și asumă contribuția la concepere, apoi la naștere și împreună-creștere și educare a viitorului copil, inclusiv medicul care acceptă să execute crima.

  Și totuși, CEI MAI RĂI sunt cei din familie: părinții, și de-o parte și alta…care, din curvă proastă nu e scoasă cea care a călcat pe bec, este amenințată să nu-și distrugă viitorul ei sau a ăluia care-a lăsat-o însărcinată pentru că, facerea, nașterea și creșterea unui copil implică responsabilitate, bani, mijloace de întreținere pe care ei, viitorii bunici care-și urăsc nepotul zămislit, nu-l vor sub niciun chip!
  Toți se cramponează de ce va zice lumea, de plânsetele copilului, a nopților nedormite, a îngrijirii speciale de care trebuie să aibă parte și-atunci, nu-l vor să vină pe pământ!

  Dacă oamenii nu s-ar mai crampona atât de eventualele mijloace de întreținere și nu s-ar mai rușina aiurea că fata/nora lor a rămas însărcinată neavând casă, serviciu, etc…părându-li-se normal să fie sprijinită în starea ei delicată, iar bărbatul/soțul să fie obligat moral, dacă nu prin lege aplicabilă, să aibă grijă de mijloacele de existență a viitorului nou-născut, pentru că au fost DOI, nu UNUL la concepere!

 9. ###Magda,îndrăznesc să spun că mai ușor ca în zilele noastre nu a fost niciodată a crește copii;cel puțin în marile orașe

 10. Din ce punct de vedere?
  A faptului că acum sunt pampersi, că apa nu trebuie s-o scoți din fântână și apoi să aduni lemne ca să se aprinzi focul din sobă, după.. s-o încălzești?
  A faptului că acum ai farmacia, piața și supermarket-ul aproape?
  DA!
  Dar din pricina faptului că mâncarea e otrăvită, a faptului că lumea în genere se rezumă doar la unul….din pricina asta, Dumnezeu îngăduie să ai atâtea probleme cu unul/a, încât parcă-ai avea 10 copii, nu unul…a spus-o Pr.Paisie Aghiritul!
  Trăitul în oraș, în blocuri, atrage niște responsabilități, griji și cheltuieli suplimentare (absurde!) de când piticul/a e de câteva luni: hăinuțele scumpe, prea scumpe pentru niște copii care cresc ca din apă, mâncarea lor, dusul la medic, apoi școala care, chiar zice-se e gratuită, cadourile, banii de meditații fac să ajungă destul destul de împovărător bugetul familiei…iar dacă ambii părinți lucrează, copilul este privat de atenția și afecțiunea părinților, ”educându-l/o” anturajul, strada, NU părinții care astfel, chiar dacă îi asigură totul dpdv material, cu eforturi și sacrificii poate chiar prin încălcarea legii, inclusiv morale, corupți și corupători la rându-le…avem astfel de oameni deja stricați, din generație în generație!

  1. Iar toate astea, n-ar reprezenta o problemă DACĂ ambii părinți ar fi credincioși practicanți, iar mama ar sta/ar rămâne acasă pentru a avea grijă de copii, nu lăsându-i pe mâna unei bone, ori a unei bătrâne telenovisto-tricoteză de la care copilul aflat în îngrijirea ei, este supravegheat doar precum un animal de companie.
   Copiii lor n-ar mai simți nevoia unor recompense pentru note ”bune” la școală, ar învăța să fie generoși, miloși, modești, etc…căutând prietenia unora asemenea lor….iar lumea ar avea și EXCEPȚII față de copiii care, datorită comportamentului părinților lor chiar dinainte de a deveni părinți, așa cum spune în Ps.57: ”3. Instrainatu-s-au pacatosii de la nastere, ratacit-au din pantece, grait-au minciuni.4. Mania lor dupa asemanarea sarpelui, ca a unei vipere surde, care-si astupa urechile ei,”.

   VINA-I GENERARĂ, DAR MAI ALES PARTICULARĂ, CE ȚINE DE PĂRINȚI ȘI NEAMUL DIN CARE SE TRAG…

 11. ###Magda deja intrăm în prea multe amănunte;pentru a simplifica lucrurile și a afla cum stăm,ar trebui făcut un sondaj printre români cu această întrebare simplă:,,ce vă reține să concepeți mai mult de doi copii(cam ăsta este numărul ce se regăsește în familiile din România)”
  Răspunsul ce mi vine în minte este:,,cu ce îi crești”
  Lăsând filozofiile deoparte,adevărul este unul singur:din cauza comodității și a lipsei credinței,implicit a ortodoxiei trăite;câți din români chiar cred în existența Tatălui Ceresc?

 12. Câți cred?
  Îți spun eu că toți vor spune că ei cred!
  ”Cred”, pentru că așa dă bine, creștinește….DAR nu cred în Înviere (ce? A venit careva de DINCOLO?!), cu toate că de Paști, spun DOAR mecanic și tradițional FĂRĂ A CREDE, ”Hristos a înviat!” și nu prea! după mintea lor, eventual S-a reîncarnat, cum tot aud povești din gura unora, șamd…care se dreg de angoase, de depresii prin fengshui ori prin yoga ”creștină”!

  E un amestec, o babilonie, de te doare capul!
  Probabil că bunicilor noștri (unora, nu tuturor…), analfabeți sau semianalfabeți, nu le trebuiau școală multă ca să priceapă și să CREADĂ CURAT, cu adevărat, în Dumnezeu…cei de după ei, au rămas dpdv duhovnicește la nivelul părinților lor, ne-interesându-i defel despre ce este vorba dpdv al Adevărului de credință, chiar dacă s-au înmulțit sectele, denominațiunile creștine, între timp dracul n-a stat degeaba: a specializat, școlarizat teologi care au cedat ușor și în trepte din Adevărul de credință, din diferite pricini, numai binecuvântate NU!
  Aceeași dintre ei, cuvântează/conferențiază bine, dar își au semnăturile puse LAȘ, TRĂDĂTOR față de Adevăr, și-apoi față de turmă…AȘA AVEM AZI O SPOIALĂ DE CREDINȚĂ, APROAPE ECUMENICIZAT-LAICIZATĂ PRECUM RELAȚIILE DINTRE OAMENI SAU A LOR, ÎN RAPORT/FAȚĂ DE DUMNEZEU!

  Și tu vrei să pui întrebări esențiale cre(ș)tinilor de azi?!
  Nu-ți vor răspunde, sau îți vor spune ceea ce vrei să auzi, că să-și afișeze religiozitatea lor pe care o cred mântuitoare…fără dogmă, că de la ea te doare capul și te problematizează, fără post, în general fără Taine, fără spovedanie, dar cu Împărtășanie, de ce să nu se poată?

 13. @Magda. Parca te bucuri de necazurile neamului romanesc… Te-ai transformat în judecător suprem… Unde este blândețea și dreapta judecata?? Ești tu asa de sigura ca a uitat Dumnezeu neamul romanesc?? Este ușor sa dai cu piatra… de după un monitor. Părintele Iustin Parvul ne îndeamnă, mai întâi, sa arătăm cu degetul către noi, sa ne îndreptăm pe noi și Domnul va îndrepta pe aproapele nostru! Ești precum fariseii… Da, știu, tu esti din acei ce nu greșesc.. Doamne ajuta!!! P. S. Învăța, te rog, sa scrii corect!!!

  1. Țara arde și baba (recte Ed) se piaptănă căutând greșeli, zgârmând forma, iritat de FONDUL problemei!
   Chiar dacă l-ai pus pe PARCĂ înainte, ”Bucuria” masochistă e doar în capul tău!
   Se pare că am arătat cu degetul acolo unde pe cineva doare…so what?
   Nu-ți convine, nu-mi citi postările!
   Ceea ce se întâmplă ACUM în România, mai poate fi îndreptat decât prin sabia dreptății doar de Dumnezeu, atât s-au prostit românii…de la ăl cu degetu-n gură, pân la ăl cu barba sură!
   Drept pentru care, scutește-mă de judecățile tale de ”valoroare”!
   Pentru știința ta, am făcut scandal nu numai în spatele monitorului, iar pentru asta AM PLĂTIT, inclusiv cu sănătatea, tu…cine te crezi de dai cu piatra? Fariseu ești tu!
   Dac-aș fi spus un ne-adevăr, aș mai fi zis…dar așa…te-ai simțit ATINS.
   PASS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button