Actorul de comedie Volodimir Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina. Președintele în exercițiu Petro Poroșenko și-a recunoscut, duminică seară, înfrângerea.
Despre cei doi citiți vă rugăm mai multe la:
Am scris titlul astfel, ca sa rimeze, însă ceea ce se petrece în Ucraina este de fapt grotesc:
O țara cu un presedinte evreu dar și cu un Batalion nazist Azov
Un documentar pe care probabil nu-l veți viziona niciodată la TV: „Ukraine on Fire” de Oliver Stone
Sau un Patriarh de Constatinopol în The Elijah Interfaith Institute (cu directori evrei si finantare Rockefeller) care recunoaste autocefalia unei “biserici ortodoxe” ucrainiene care arata in halul asta:
Iar acest stat-casa de nebuni și-a pus bocancul pe teritorii romanesti încă locuite de romani, dar de care majoritatii dintre noi nu ne pasa, ci zbieram util idiotic ca Rusia e de vina…
Bine punctat in faptul ca Rusia ar fi de vina pentru toate. S-a creat o isterie generală alimentată sistematic de „formatori de opinie” de la tv ca Rusia e mama răutăților în lumea asta, doar partenerii noștri „strategici” is, nu-i asa, făcătorii de pace, Captain Planet, salvatorii mondiali de „cumplita asuprire ruseasca”.
Inventand televiziunea, dupa ce inventasera actoria (boala veche a omenirii) oamenii inrauriti de diavol culeg astazi roadele acestei schizofrenii:
Arnold ajunge guvernator si era cat pe ce sa ajunga presedinte.
ACTORI care au devenit POLITICIENI. AMERICA are multe TALENTE.
Ce ar avea actoria cu politica? Aparent, nu mare lucru, dar în realitate este vorba, în primul rând, de un veritabil exerciţiu de imagine şi de comunicare cu publicul. Se pare că aceste două meserii au multe în comun, de vreme ce există o pleiadă de actori, mai mici sau mai mari, de pe toate continentele, care s-au convertit cu succes în politicieni. De pe continentul american vin multe exemple. Iată câteva dintre cele mai cunoscute.
Unii dintre actori, în special de pe continentul American, au avut succesul suprem în demersurile lor politice, ajungând chiar şi şefi de stat. Tendinţa continuă şi acum, dacă ar fi să punem la socoteală cel mai recent exemplu de actor cu ambiţii politice, Steven Seagal.
Steven Seagal
La începutul lunii ianuarie, el a anunţat că ar vrea să candideze nu la Preşedinţia Statelor Unite, ci la o funcţie mai mică, cea de guvernator de Arizona. Actorul în vârstă de 61 de ani a făcut aceste afirmaţii în timp ce vorbea despre despre noua lui serie reality, “Steven Seagal – Omul legii: Maricopa County”. În acest serial, Seagal face echipă cu şeriful de Maricopa, Joe Arpaio, iar filmările sunt făcute în Arizona şi difuzate la Reelz Channel.
Expertul în arte marţiale este membru al echipei lui Arpaio, alături de aproximativ 3.000 de membri neremuneraţi ai şerifului. El a mai colaborat cu şerifii din statele New Mexico, Texas şi Luoisiana, iar într-un interviu acordat postului de televiziune ABC, el a mărturisit că “ia în considerare” eventuala lui candidatură al funcţia de guvernator.
Seagal şi-a motivat intenţia. “Cred că cea mai mare problemă a Americii nu este terorismul islamist, ci securitatea frontierelor. Graniţele noastre deschise. Cred că între aceste graniţe deschise se poate produce orice fel de act terrorist.” Actorul a dat ca exemplu “învăţătura“ fostului preşedinte American Ronald Reagan, care spunea odată că “dacă nu ai securitate la graniţele tale, nu ai ţară. “
Anunţul lui Seagal a făcut înconjurul lumii, dar încă nu este clar dacă actorul are, cu adevărat, intenţii de a candida, deoarece, în timpul interviului, a lăsat să plutească un aer de mister asupra deciziei sale.
Arnold Schwarzenegger
Când “Terminatorul” a candidat în alegerile pentru funcţia de guvernator de California, în 2003, în cursa electorală s-au înscris multe figuri insolite, ca vedeta pono Mary Carey, neînsemnatul Gary Coleman sau excentrica Arianna Huffington.
Arnold Schwarzenegger şi-a anunţat candidatura ca un artist, în timpul emisiunii lui Jay Leno, Tonight. Descris în jocuri de cuvinte ce aminteau de producţiile cinematografice în care a jucat actorul, Schwarzie a fost, pe rând, “The Running Man”, a participat la o campanie electorală în stilul “Total Recall” şi a reuşit să devină, în final, “Guvernatorul”. La sfârşit, era să se împotmolească în acuzaţii din partea unui grup de femei care susţineau că ar fi fost hărţuite sexual de “Terminator”. A câştigat în final cursa electorală. Normal, doar era căsătorit cu o femeie din faimosul “clan” Kennedy, Maria Schriever, au spus atunci gurile rele.
Fred Thompson
Este unul dintre puţinii politicieni care inspiră credibilitate atât pe ecran, cât şi ca politician. De formaţie avocat, a lucrat în Comitetul din Senat care a anchetat afacerea “Watergate” ce îl viza pe fostul preşedinte american Richard Nixon. După o carieră de success în cinematografie, a candidat pentru un loc în Senat, reprezentînd statul Tennessee, făcîndu-şi campanie electorală de-a lungul şi de-a latul statului, într-o camionetă, în 1993.
A obţinut o victorie zdrobitoare şi a rămas în funcţie până în 2003. După câţiva ani în care a jucat în rolul de procuror districtual în “Lege şi Ordine”, Thompson a candidat pentru funcţia de preşedinte al SUA, anunţând acest lucru în emisunea “Tonight Show, dar a abandonat în final cursa electorală din 2008.
Clint Eastwood
Actorul şi regizorul de film distins cu Oscar a vizat, în politică, un rol mai mic, dar “de suflet“. A vrut să devină primar în oraşul său natal, Carmel, din California şi a reuşit de cum s-a instalat în fotoliul de primar al acestui orăşel, în 1986.
Sediul campaniei sale electorale a fost amenajat vizavi de restaurantul al cărui proprietar era. A câştigat de departe voturile cetăţenilor, învingându-l pe contracandidatul său, un bibliotecar pensionar, cu 2.166 de voturi contra 799. Imediat după ce a preluat mandatul de Primar al localităţii, Clint Eatwood i-a concediat pe mebrii comitetului local care s-au opus planurilor sale de modernizare a oraşului promise în Campania electorală. El voia să ridice mai multe construcţii, să promoveze măsuri pentru protecţia mediului şi să înfiinţeze un local unde localnicii să consume îngheţată. A stat în funcţie numai doi ani.
Ronald Reagan
Vedeta de cinema a devenit cel de-al 40-lea preşedinte al Statelor Unite. A debutat la Hollywood în 1937, iar în cursul carierei sale prolifice în cinematografie, a jucat în peste 50 de filme, a organizat emisiuni de televiziune şi a fost preşedintele Screen Actors Guild.
A devenit guvernator al statului California în 1966. Artisul a prins gustul politicii, iar în 1981 a obţinut funcţia supremă în stat, devenindpreşedintele SUA. A rămas în funcţie până în 1989.
Jesse Ventura
Când fostul luptător profesionist a anunţat că va candida la postul de guvernator, în Minnesota, toată lumea s-a îndoit. Era în 1998. Dar când actorul din „The Body” a devenit candidat din partea Partidului Reformist, nimeni nu s-a mai îndoit de Jesse Ventura, considerat a fi un „om al poporului”. Astfel, el a câştigat teren şi a reuşit chiar să înfrângă doi candidaţi tradiţionali la acest postVictoria sa surprinzătoare l-a provocat pe un prezentator de la CBS Evening news, Dan Rather, care a afirmat că „populaţia din Washington nu ar fi surprinsă (după acest eveniment, n.r.) dacă l-ar vedea, într-o bună zi, pe Fidel Castro venind călare prin preerie, pe un hipopotam. Ventura a avut doar un singur mandat de guvernator.
Sony Bono (Salvatore Phillip Bono)
S-a născut în 1935, în Detroit, Michigan. Şi-a început cariera artistică devenind cântăreţ la mijlocul anilor ’60, împreună cu prietena lui de-atunci, nimeni alta decât Cher, cu care s-a căsătorit, ea devenind cea de-a doua lui soţie. Au realizat împreună memorabilul hit „I Got You Babe”. În vara anului 1971, Bono şi Cher au ajuns vedete pe micul ecran, în serialul „The Sony and Cher Comedy Hour”, în care apărea, episodic, şi fiica lor Chastity (cunoscută acum ca fiind Chaz Bono). Programul s-a bucurat de multă popularitate şi a fost transmis până în 1974. În anul următor, Bono şi Cher au divorţat, dar au încercat să recâştige succesul pe micul ecran cu un alt show, în 1976, dar nu au mai reuşit.
Mai târziu, lui Bono i-a venit cheful de politică. În 1994, a fost ales în Congresul SUA. În 1988 a devenit primar în Palm Springs. A murit în mod neaşteptat în urma unui accident la schi, în 1998.
Bill Pullman – Independence day
Jack Nicholson – Mars Attacks! (1996)
Michael Douglas – The American President (1995)
Harrison Ford – Air Force One (1997)
Frank Langella – Frost/Nixon (2008)
Anthony Hopkins – Nixon (1995)
Anthony Hopkins – Nixon (1995)
Michael Keaton – First Daughter (2004)
Danny Glover – 2012 (2009)
Jon Voight – Pearl Harbor (2001)
Robert Downey Jr negociaza cu Warner Bros pentru un rol principal in comedia El Presidente care va fi regizata de Jay Roach
Ca americanii nu au ca credinta ortodoxia putem sa mai intelegem.
Dar Ucrainienii sa isi aleaga presedinte un actor de comedie!?
O comedie de tara.
Semnele facute de viitorul presedinte al ucrainei:
http://www.msn.com/en-xl/europe/europe-top-stories/ukraines-zelensky-says-will-seek-to-reboot-peace-talks-with-russia/ar-BBWa9qv?ocid=ientp