X

Da, Google ascultă și înregistrează tot ce spui în propria ta casă prin microfoane secrete de tip “cuib” (NEST)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Google a fost fondată pe motto-ul corporatist “Nu fi rău!. ” De atunci, se pare că direcția corporatistă a firmei Google a fost să fie rea în aproape toate modurile imaginabile și la un nivel foarte personal. Nu e nimic mai preţios decât intimitatea noastră, şi totuşi, în epoca tehnologiei, ăsta e primul lucru pe care l-am pierdut. 

De exemplu noi, de când social media a devenit tot mai populară, am renunţat la o mare parte din intimitate în mod voluntar. Postând imagini oriunde mergem, lăsându-i pe toţi urmăritorii noştri să afle unde suntem, unde am fost, unde mergem. Spunând tuturor, chiar şi unor oameni complet străini uneori, cele mai intime detalii şi planuri ale noastre, etc.

După ce giganţii din big tech şi-au dat seama că cei mai mulţi utilizatori de Snapchat, Facebook, Instagram, Google, YouTube, Twitter, şi alte platforme erau aşa de dispuşi să renunţe la intimitate, au început să le-o ia de bună considerând că le pot viola intimitatea după bunul plac, chiar fără permisiunea lor.

Aşa cum scrie publicaţia Business Insider, Google a anunţat mai devreme luna asta că Nest Secure, sistemul lor de alarmă casnică, se updatează. După upgradare, a spus compania, utilizatorii vor putea să utilizeze Google Assistant, o tehnologie de asistent virtual.

Dar era o problemă de care nu ştiau utilizatorii: nu ştiau că sistemul lor Nest, avea un microfon, pentru început.

Business Insider a scris:

Existenţa unui microfon în Nest Guard, care e parte componentă din alarmă, tastatură şi senzorul de mişcare în oferta pachetului Nest Secure, nu a fost niciodată dezvăluită în niciun material de prezentare al aparatului.

La începutul lunii, un purtător de cuvânt de la Google, a spus siturilor de ştiri că “omiterea micului detaliu a fost o eroare.” 

Microfonul din aparat n-a fost niciodată menit să fie secret şi ar fi trebuit listat în specificaţiile tehnologice,” a spus purtătorul de cuvânt al cărui nume nu a fost dat în articol. “Asta a fost o eroare din parte noastră.”

Compania a mai spus că “ microfonul nu a fost niciodată activ şi că se activează doar dacă utilizatorul îi permite în mod explicit această opţiune.” Mai mult, oficialii Google au spus că microfonul a fost pus în sistemul Next Guard în primul rând deoarece dezvoltatorii aplicaţiei au considerat ce proprietăţi şi upgrad-uri mai pot fi adăugate mai târziu cum ar fi capacitatea de a detecta spargerea sticlei.

Google are un istoric în furtul de date personale după care spune, “Oops…scuze!” 

Cât despre a-l crede pe Google când spune că microfonul e inactiv până ce utilizatorul îl face activ, e cel puţin dubios, în cel mai bun caz, dat fiind că Google nu s-a deranjat niciodată măcar să spună cuiva că Nest Guard vine cu un microfon.

Aşa cum a scris în noiembrie 2017 NewsTarget, Google are reputaţia că foloseşte softul de activare a vocii pentru a-şi dubla mijloacele de ascultare:

În timp ce scopul asistentului de voce este de a elimina handicapul din timpul folosirii smartphon-ului, ar putea fi de asemeni  perceput ca o ameninţare pentru securitatea şi intimitatea oricui. Când aplicaţia e deschisă, ascultă tot ce-i spui, şi chiar e activată de zgomotul de fond sau conversaţiile cu alte persoane.

Şi alte aparate “smart” (inteligente) sunt de asemeni capabile să asculte, aşa cum a adăugat Surveillance.news :

Potrivit cercetătorilor de securitate, un defect din aplicaţia LG SmartThinQ poate permite hackerilor să obţină controlul diferitelor electrocasnice, cum ar fi maşinile de spălat vase inteligente, frigiderele, cuptoarele, uscătoarele sau aspiratoarele. 

Cât despre Nest Guard, Business Insider notează: revelaţia despre un microfon pre-instalat serveşte ca amintire despre momentul când tehnologia Google a servit ca aspirator de date personale fără permisiune. În 2010, de exemplu, susţinătorii intimităţii au fost oripilaţi când Google a recunoscut că flota proprie de maşini de la Street View a cules “accidental” date personale ce erau transmise printr-o reţea nesecurizată WiFi a unui consumator, care includeau şi adrese de email.

Google a cumpărat aplicaţia Nest în 2014 cu 3.2 miliarde de dolari, iar astăzi este o companie de sine stătătoare aflată sub umbrela Alphabet. 

Microfonul din aparat n-a fost niciodată menit să fie secret şi ar fi trebuit listat în specificaţiile tehnologice,”

Asta a fost o eroare din parte noastră.”

În mod sigur a fost. 

Traducerea: Costin Ştirbu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button