X

Stare de urgență sanitară în New York. Municipalitatea a ordonat VACCINAREA obligatorie a unor comunități evreiești anti-vaccin

Reapariția rujeolei în New York, ca și în alte regiuni ale lumii, în special în Europa, este atribuită mișcărilor anti-vacciniste.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a ordonat marți ca locuitorii nevaccinați din mai multe cartiere ale orașului să fie obligați să se vaccineze împotriva rujeolei, în încercarea de a stopa răspândirea bolii, prezentă în special în cadrul comunității evreiești ortodoxe, scrie AFP.

Municipalitatea a ordonat starea de urgență sanitară în patru zone situate în cartierul Williamsburg, la nord-vest de Brooklyn. Toate persoanele „care ar putea fi expuse la rujeolă” trebuie vaccinate, sub amenințarea de anchetă penală și o amendă de 1.000 de dolari.

Primăria a avertizat de asemenea, că în aceste zone, centrele de îngrijire destinate comunității evreiești precum și yeshivas, școlile talmudice, care acceptă copii nevaccinați să fie pasibile de anchete penale sau chiar închidere.

Până în prezent, statul New York impunea o serie de vaccinuri obligatorii pentru integrarea în sistemul școlar dar acorda excepții pentru motive religioase.

Din octombrie, 285 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în New York, în condițiile în care boala practic dispăruse în Statele Unite, cu doar 86 de cazuri în întreaga țară în 2016, potrivit datelor Centrului de control al bolilor.

Rujeola este o boală foarte contagioasă, care poate provoca complicații medicale și chiar moartea. Niciun deces nu a fost înregistrat în New York de la începutul acestei crize sanitare.

Reapariția rujeolei în New York, ca și în alte regiuni ale lumii, în special în Europa, este atribuită mișcărilor anti-vacciniste, alimentate pe larg pe internet în general și în special pe rețelele sociale.

Nici textele religioase și nici autoritățile evreiești din New York nu sfătuiesc oamenii să nu se vaccineze.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Mare lucru că este Rujeolă! Poate garanta cineva eficiența vaccinului? Boala în sine lasă imunitate pe viață și nu produce mai multe complicații decât vaccinul în sine.Vaccinul antirujeolic întâi s-a făcut la vârsta de 9 luni, apoi s-a repetat la 2,5 ani și la 7 ani. Dacă era eficient de ce atâtea rapeluri? Băiatul meu a făcut vaccinul la 9 luni și la 2 ani a făcut o rejeolă cu complicații. Unde a fost eficiența vaccinului? Mare manipulare!

  2. Cand eram copil nu se vaccina contra rujeolei si am facut boala (si pojar, si pojarel), si uite ca n-am murit. Atata agitatie pentru o boala care se face in copilarie si lasa o imunitate pe viata? M-au ferit ai mei de varsat de vant in copilarie si l-am facut la maturitate, cu oarecari complicatii. Mai bine faci in copilarie bolile pe care trebuie sa le faci si dupa aceea stai linistit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.