X

NOAPTEA MINȚII. Ungaria face cercetări arheologice pe teritoriul României. Ministerul Culturii de la București nu știe nimic


Două muzee din Ungaria au anunțat public semnarea unui acord de cooperare pentru o explorare arheologică pe teritoriul României, la Sighișoara. Ministerul Culturii și Identității Naționale de la București nu știe nimic despre acest demers al Ungariei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit unei știri publicate în data de 26 februarie a.c. de agenția de presă ungară MTI, Muzeul Literaturii “Petőfi” (PIM) din Budapesta împreună cu Institutul şi Muzeul de Istorie Militară al Ministerului Apărării ungare (HM) au semnat, marţi, la Budapesta un acord de cooperare pentru explorarea arheologică a câmpului de luptă de la Sighişoara.

În același timp, conducerea Ministerului Culturii de la București nu știe nimic despre activitatea celor două muzee din Ungaria pe teritoriul României.

Întrebat în baza Legii nr. 544/2001 cu privire la activitatea celor două muzee din Ungaria pe teritoriul României, ministerul condus de Daniel Breaz a comunicat sec că nu știe nimic despre acest subiect.

„Până la această dată (29 martie a.c. – n.n), Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin departamentul de specialitate, nu a înregistrat nicio solicitare pentru eliberarea unei autorizații de cercetare arheologică în România privind demersul celor două muzee din Ungaria (Muzeul Literaturii „Petofi” din Budapesta și Muzeul de Istorie Militară al Ministerului Apărării ungare). De asemenea, nu a fost înregistrată nicio solicitare privind un acord pe această problematică”, se arată într-un răspuns oficial al Ministerului Culturii.

Cercetarea arheologică se realizează de către personalul de specialitate atestat şi înregistrat în Registrul arheologilor din România (conform art. 3, alin (3) din Ordonanța de Guvern 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes național, republicată cu modificările și completările ulterioare), numai pe baza autorizației emise de Ministerul Culturii şi Identității Naționale şi în conformitate cu aceasta (conform O.G. 43/2000 art. 5, alin. 9)”, se mai arată în documentul Ministerului Culturii.

De remarcat și faptul că Ministerul Culturii și Identității Naționale a avut nevoie de 30 de zile pentru a comunica acest răspuns.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Nu mai puneți întrebări ,,indecente” angajaților statului ! Ei se ocupă cu lucruri ,,misterioase “….imposibil de relatat publicului.

  2. In contrapartida, santier arheologic sub Parlamentu de la Budapesta pentru recuperarea celor 2 perechi de opinci atarnate in 30 august 1919 si 30 octombrie 1944. In treacat sa ni se restituie si Fundatia Gojdu(macar banii si aurul aferente). Ca suntem cam saraci. Pe campul de lupta de la Albesti, cu ocazia araturilor de sezon, localnicii vor fi rugati sa fie mai atenti si daca vor gasi ceva potcoave de cai morti, sa le puna deoparte. Ele vor fi restituite in integrum, statului maghiar in cadrul unei solemnitati unde vor fi permise imnul si drapele unguresti 3 minute. Osemintele sa le lase acolo. Sunt ale noastre.Prezenta solicitare va fi adusa la cunostinta spre executare deindata: Onor Presedintiei Romaniei, Primului ministru si presedintilor celor 2 camere(fara “onor” ca “e” prosti si nu merita).Se va emite si OUG, data find urgenta. Traiasca pretinia romana-maghiara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button