X

Bombardarea Bucureștiului de către SUA pe 4 aprilie 1944 sau cum au devenit selectivi „bocitorii de serviciu”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Bocitorii de serviciu” sunt acei umanişti care nu pierd nicio ocazie să deplângă, dealtfel pe bună dreptate, moartea unor civili nevinovaţi în timpul unor situaţii dramatice sau conflagraţii mondiale. Problema apare atunci când aceştia se dovedesc extrem de selectivi, pe criterii numai de ei ştiute.
La 4 aprilie 1944, câteva sute de bombardiere americane, plecate din Italia şi care aveau drept ţintă Ploieştiul, au bombardat Capitala, vizând triajul Gării de Nord. Din păcate, numeroşi refugiaţi din nordul Moldovei, ocupată de Armata Roşie, se găseau acolo. Zona Griviţa a fost complet devastată. Mihail Sebastian scria în jurnal, la 8 aprilie: „Ieri după-amiază am fost în cartierul Griviţa. De la Gară la bulevardul Basarab nicio casă – nici una – n-a scăpat neatinsă. Priveliştea e sfâşietoare. Se mai dezgroapă încă morţi, se mai aud încă vaiete de sub dărâmături. La un colţ de stradă trei femei boceau cu ţipete ascuţite, rupându-şi părul, sfâşiindu-şi hainele, un cadavru carbonizat, scos tocmai atunci de sub moloz. Plouase puţin dimineaţa şi peste toată mahalaua plutea un miros de noroi, de funingine, de lemn ars. Viziune, atroce, de coşmar. N-am mai fost în stare să trec dincolo de Basarab – şi m-am întors acasă, cu un sentiment de silă, oroare şi neputinţă.”

Mă întreb, pentru cei care nu pierd ocazia să-şi smulgă hainele de pe ei, de ce nu vă amintiţi niciodată de această tragedie?

Bilanţul oficial? Morţi 2942, răniţi 2126. Aproape 3000 de morţi într-o singură zi, toţi, civili nevinovaţi. Mă întreb, pentru cei care nu pierd ocazia să-şi smulgă hainele de pe ei, de ce nu vă amintiţi niciodată de această tragedie? Care sunt criteriile pentru care 3000 de civili morţi în căteva minute nu reprezintă decât o „pagubă colaterală”? De ce susţineţi că nu trebuie să uităm împrejurările acestor morţi tragice, dar pe aceştia nu-i amintim niciodată?

Din păcate, lucrurile nu se opresc aici. Într-un gest care demonstrează că avem comportamentul de slugă în codul genetic, autorităţile au avut teribila inspiraţie să ridice un monument dedicat….aviatorilor americani, şi care tronează bine-mersi în Cişmigiu. Vă închipuiţi, păstrând proporţiile, cum ar arăta la Londra un monument dedicat aviatorilor germani, la Hiroshima unul dedicat celor americani şi la Dresda britanicilor? Cum e posibil aşa ceva? Dacă vrem să ne dovedim loialitatea faţă de un aliat, aşa cum sunt Statele Unite acum, nu de asemenea gesturi dezgustătoare avem nevoie! În bunul stil românesc, al formelor fără fond, putem crede că un gest slugarnic ţine loc de principii în care să credem cu adevărat?

Acel monument trebuie să dispară. Nu ne putem bate joc de memoria a aproape 3000 de oameni. Şi pentru că „bocitorii de serviciu” cu siguranţă vor avea azi amnezie, cu puterile mele modeste mă înclin şi păstrez un moment de reculegere în amintirea lor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. FANTASTIC , acum vad acest articol !
    DOMNULE ,si eu ma inclin in fata DOMNIEI VOASTRE pentru aducere aminte !
    Si va multumesc din suflet cu recunostinta !
    DUMNEZEU sa-i odihneasca in pace pe cei 2942 de morti , dintre care doi fiind chiar bunicii mei din partea tatalui care locuiau pe strada Sevastopol nr 19 , strada perpendiculara pe Calea Victoriei si care duce in Piata Buzesti !
    Vecinii bunicilor cu care coborise in adapost si au supravietuit au povestit ca bunica a iesit FATAL sa-si strige ciinele care fugise de linga ei , dar intirziind ,a plecat si bunicul dupa ei ! Din pacate in acel moment de citeva minute s-a declansat iadul pe pamint din cer .DUSI au fost si ei si ciinele ! Mare tragedie ! Au ramas doi copii orfani ,tatal si unchiul meu care din fericire plecase cu o ora inainte la niste rude in Colentina .
    Din pacate fiecare gest al romanilor demonstraza LASITATEA si INCAPACITATEA lor ireversibila de a fi FUNDAMENTAL OAMENI care se refecta in tot IADUL MORAL si MATERIAL in care ne balacim pina peste cap si ne porcaim FARA SOLUTIE macar de 70 de ani, dar in mod cu totul si cu totul
    ”special ”in ultimii 30 de ani ! .
    Dispret VESNIC pentru aceasta adunatura de insi AMERICANI PROSCRISI CRIMINALI SI HOȚI ,satanisti 100 % care au vindut RASA UMANA lui SARSAILA( extraterestrii si OZN )cel care ii conduc la propriu pe americani , prin NASA, impreuna cu fiecare ins de sub soare care le calca teritoriul ,le impartasesc ideile si cu atit mai grav ca ii saruta in fund NECONDITIONAT precum NATIA ROMANA, formata din pacate din șoboani MAJORITARI, handicapati mintal , lipsiti de COLOANA VERTEBRALA si bineinteles de intelepciunea DUHULUI SFINT !MINTEA UMANA E CAZUTA , iar ratiunea pervertita ! ( ”departe sint Gindurile Mele de gindurile voastre ca cerul de pamint !”)
    Ortodocsii romani autentici isi merita SOARTA si acum si pe viitor pentru ca ”SI-AU INGROPAT TALANTUL ” prin LIPSA de atitudine VERTICALA , VERBALA si condamnare cu voce FERMA SI CONCERTATA, sub orice RISC , adica cei DESTEPTI FUNDAMENTAL ( DESTEPTUL FACE DOAR BINELE ! PROSTUL face doar RAUL ! fara exceptie !) ,incriminind organizat sau neorganizat FAPTELE IMORALE practicate la nivel de CONDUCERE NATIONALA( academie , invatamint , cultura, securitate ,armata justitie ,massmedia,politicul fiind ultimul pe lista, fiind fara carte ca REGULĂ ! !!!!) ca PACATE STRIGATOARE LA CER , prin care S-A CORUPT majoritatea romanilor ,consecinta fiind inevitabil , O NATIE IMBOLNAVITA MORAL SI FIZIC , o natie SARACITA MATERIAL ,SUBDEZVOLTATA ECONOMIC , si ELIMINATA din tara la propriu ( cca .SAPTE MILIOANE de inși plecati in occident !!!!!!! , ADEVARAT GENOCID NATIONAL !)si o natie care se INCHINA in fata tuturor GOLANILOR , mai putin in FATA ADEVARULUI DIVIN ! 80% dintre romani L-AU RASTIGNIT iar in CER pe DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS prin neprezentare la VOT pentru familia BIBLICA ADAM SI EVA creata de Însusi SFINTA TREIME , barbat -femeie !!!!!
    TOTUL din cauza lipsei UNEI COLOANE VERTEBRALE SOLIDE pe care nu poate sa ti-o dea decit INTELEPCIUNEA DUHULUI SFINT primit la CRISTELNITA ORTODOXA ca UNICA SANSA si extraordinara BOGATIE facuta cadou , nu meritata, de la SFINTA TREIME prin ORTODOXIE !
    BRAVO ,DOMNULE ! Ma bucur din suflet pentru ca EXISTATI !
    Asa se cistiga MINTUIREA ,CU VOCE TARE ,si FERM , nu INGROPIND TALANTUL ,ca vezi DOAMNE sintem in post ! ORICUM romanii isi baga gunoiul sub pres, ORICIND ,fie post ,fie nepost , din RAUTETE PURA , PERVERSITATE , IPOCRIZIE , LASITATE , IMBECILITATE si PROSTIE CRASA !
    DUMNEZEU ne vrea CURAJOSI in IMPARATIA LUI , nu cu capul plecat in fata RAULUI , ci PRIVINDU-L direct IN OCHII si RĂGNIND la el din raruchi ca sa DISPARA de pe PAMINTURILE SFINTITE DE DUHUL SFINT prin SFINTA LITURGHIE !
    Sa se duca SARSAILA invirtindu -se la budisti ,hinduisti, catolici si AMERICANI ,unde isi are cuibul si care se inchina lui din prostie carasa de mii de ani ! ( ca si stramosii nostri daci cei care isi sacrificau copii pe altare de jertfa diavolului de zamolxe ).
    INTERNETUL creat de SARSAILA prin NASA e cea mai feroce ARMA impotriva celor care vor sa se DEZVINOVATEASCA ca nu au AUZIT DE MINTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS !
    SINT LA UN CLI K distanta !
    Dar ei vor PORNOGRAFIE SI FOLCLOR !
    VOR DANSA VESNIC la comanda lui SARSAILA !
    DUPA FAPTĂ , si RĂSPLATĂ !
    AMIN ! AMIN ! AMIN !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button