X

Donald Trump: A venit vremea ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele american Donald Trump s-a declarat joi în favoarea recunoașterii suveranității Israelului asupra zonei pe care a ocupat-o și anexat-o în Înălțimile Golan, o decizie care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internațională, scrie AFP. 

“După 52 de ani, este timpul pentru Statele Unite să recunoască deplin suveranitatea Israelului asupra Golanului, care are o importanță strategică pentru statul Israel și pentru stabilitatea regională”, a scris Trump, pe Twitter.

Acest anunț vine cu patru zile înainte de vizita la Casa Albă a premierului israelian Benjamin Netanyahu, în plină campanie pentru realegerea sa la parlamentarele din 9 aprilie.

Anunțul reprezintă un atu foarte puternic pentru Netanyahu, care cere cu insistență recunoașterea suveranității Israelului asupra regiunii și se servește de relația sa privilegiată cu președintele american ca argument în campanie, prezentând succesele israeliene drept succese personale de care adversarii săi nu ar fi capabili.

De altfel, Benjamin Netanyahu a salutat imediat intenția președintelui Donald Trump.

“În momentul în care Iranul încearcă să folosească Siria drept platformă pentru distrugerea Israelului, președintele Trump recunoaște cu curaj suveranitatea israeliană asupra platoului Golan. Mulțumesc, președinte Trump!”, a scris Netanyahu, tot pe Twitter.

Israelul a ocupat o mare parte a Înălțimilor Golan, teritoriu sirian, în timpul războiului de Șase Zile din 1967, anexând ulterior regiunea.

La jumătatea lui noiembrie, Statele Unite au votat pentru prima oară împotriva unei rezoluții a ONU care considera anexarea israeliană drept “nulă și neavenită”. Doar Israelul a mai votat împotriva rezoluției.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button