X

STARE de URGENȚĂ în Venezuela. Guaido, președintele autoproclamat îndeamnă la PROTESTE masive

Congresul Venezuelei a decis să declare ,,stare de alertă” luni după cinci zile în care pana de curent a afectat exporturile de petrol ale țării membre OPEC și a lăsat milioane de cetățeni în imposibilitatea de a obține mâncare și apă, relatează Reuters.

O mare parte a Venezuelei a rămas fără curent electric luni, în ciuda faptului că electricitatea a început să alimenteze capitala Caracas după pana care a început joia trecută. Președintele Nicolas Maduro a catalogat acest eveniment ca fiind orchestrat de către SUA.

Pana de curent a provocat nemulțumire și haos într-o țară care suferă deja de hiperinflație și se află în mijlocul unei crize politice după ce liderul opoziției, Juan Guaido, și-a asumat poziția de președinte interimar în ianuarie, după ce a declarat fraudate alegerile din 2018.

,,Nimic nu e normal în Venezuela și nu vom lăsa această tragedie să fie considerată ceva normal; de aceea vom decreta stare de alarmă”, a spus Guaido luni, în timpul sesiunii de negocieri a legislativului.

Constituția îi permite președintelui să declare stare de urgență în cazul în care țara se confruntă cu anumite catastrofe care ,,compromit substanțial siguranța națiunii”, însă nu precizează care este impactul practic al unei astfel de declarații.

Guaido a fost recunoscut drept liderul legitim al Venezuelei de către SUA și ce către cele mai multe dintre statele vestice, însă Maduro păstrează controlul forțelor armate și al instituțiilor de stat și are sprijinul Rusiei și al Chinei, printre alți actori importanți.

Surse din industria petrolieră susțin că exporturile către principalul port Jose au fost anulate din cauza lipsei de electricitate, fapt care a dus la privarea Venezuelei de principala sa sursă de venit.

În timpul sesiunii legislative, Guaido a cerut oprirea exporturilor către aliatul politic al lui Maduro, Cuba, care a primit petrol la prețuri preferențiale de la Venezuela vreme de două decenii. Aceste acorduri au fost examinate de opoziția țării și de aliații vestici ai Venezuelei pe măsură ce criza economică s-a înrăutățit.

Consilierul pentru Securitate Națională al SUA, John Bolton, a scris pe Twitter că sprijină măsura.

De la tribuna Parlamentului, Juan Guaido a lansat un nou îndemn populaţiei să participe marţi la proteste în capitală şi în restul Venezuelei: „Mâine, la ora trei, toată Venezuela în stradă”, scrie adevarul.ro

Conform Constituţiei, proclamarea stării de alertă, etapă preliminară declarării stării de urgenţă, deschide teoretic calea celor aproximativ 250 de tone de ajutoare umanitare furnizate în primul rând de SUA şi stocate la graniţe, unde sunt blocate de guvernul preşedintelui Maduro, care acuză o tentativă mascată de intervenţie militară.
Washingtonul îşi retrage din Venezuela tot personalul diplomatic rămas

Statele Unite îşi vor retrage tot personalul diplomatic încă prezent în ambasada lor din Caracas din cauza agravării crizei din Venezuela, a anunţat luni secretarul de stat Mike Pompeo, informează marţi France Presse.

„Această decizie reflectă degradarea situaţiei în Venezuela şi constatarea că prezenţa personalului diplomatic în Ambasada SUA a devenit o constrângere asupra politicii americane”, a postat pe Twitter Pompeo.

La 23 ianuarie, preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Statele Unite, care l-au recunoscut pe opozantul Juan Guaido preşedinte interimar al ţării, ordonând plecarea tuturor diplomaţilor. Dar, contestând legitimitatea lui Maduro, Washingtonul a refuzat să se supună.

Cu toate acestea, la 24 ianuarie, Departamentul de Stat a rechemat întreg personalul american neesenţial şi familiile diplomaţilor, sfătuindu-i de asemenea pe toţi cetăţenii americani din Venezuela să părăsească ţara.

NOTĂ OrtodoxINFO

Ce se întâmplă acum în Venezuela merită o atenție deosebită.

Pentru a înțelege ce se va aplica la scară mondială, trebuie urmăriți pașii folosiți în acest experiment:

 1. Se ia una bucată țară;
 2. Se determină o criză economică;
 3. Solutia ieșirii din criză: moneda virtuală și documentele electronice;
 4. Se împarte populația în 2 tabere pe diverse teme, desi cel mai bine prind cele motivele politice;
 5. Un dezastru care afectează întreaga țară: pană de curent, evental o combinație cu un fenomen meteorologic, după caz;
 6. Declararea stării de urgență. Legile nu se mai respectă;
 7. Proteste violente, lupte între manifestanții împărțiți deja artificial în diverse tabere, război civil etc.;
 8. Populația va fi decimată de război, boli, foamete, mizerie;
 9. Existența curentului electric doar în orasele mari (avem deja exemplul: doar Caracas are curent) îi va determina pe oamenii rămași să se îndrepte într-acolo, mai ales că sistemul le va prezenta asta ca însemnând siguranța lor.Tot din motive de siguranța li se va interzice părăsirea acestor orașe și accesarea zonelor declarate ,,nesigure”;
 10. Oamenii captivi ai orașelor ,,sigure” vor fi foarte ușor de controlat, supravegheat de sistem, iar în final, ușor de pecetluit. Sistemul își va atinge scopul final.

Citiți vă rog și:

Experimentul Venezuela continuă. Țara a rămas fără curent de câteva zile

DE CE întreaga construcție păpușărească se bazează pe un lucru atât de firav precum CURENTUL ELECTRIC?

EXPERIMENTUL Venezuela, sau cum MONEDA VIRTUALĂ rezolvă o CRIZĂ financiară

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
Noua Ordine Mondială
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

 1. Dragi telecspektatori vă invităm să staț cu oki pe Anglea. O sî hii o iemisiuni foarti frumoasî. Și va urma iemisiunea “Dacî doriț sî revideți”.
  Semnat: regizorii de iemisie deîmpreunî cu scenariștii.

  In pauza publicitara, recalma la trabucuri cu dl. Winston Churchill.
  Fumatul dauneaza grav sanatatii.
  Nu si distrugerea unei natiuni.
  (vedeti: Venezuela)

 2. Inainte oamenii erau foarte puternici:mergeau pe ciclul solar,traiau cu lemne,la lumanare,aveau fantani.Erau independenti de Sistem(satana).Trebuie sa ne intoarcem din nou acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.