X

CE NI SE PREGATESTE: 1) Experiment oficial pentru modificarea virusului gripei aviare astfel încât să se poată transmite de la om la om / 2) OMS anunța ca omenirea trebuie să se pregătească pentru o pandemie inevitabila de gripa transmisa de la animal la om

Foto: https://www. economica.net/lumea-trebuie-sa-se-pregateasca-de-urmatoarea-pandemie-de-gripa-inevitabila-oms_165927.html

EVZ: E oficial! Americanii modifică virusul gripei aviare astfel încât să se poată transmite de la om la om. Există riscul unei pandemii „accidentale”. Istoria altfel decât o înveți la școală

[…]

Institutul Național al Sănătății a decis să ridice interdicția privind experimentele de inginerie genetică asupra virusurilor gripei aviare.

Cu alte cuvinte, cercetătorii vor avea dreptul să modifice acest virus astfel încât să se poată transmite între oameni. Oficial, nu e vorba de vreo intenție criminală, nici de dorința de a crea o armă biologică letală. Oamenii de știință implicați în acest proiect extrem de periculos spun că scopul lor este să „protejeze sănătatea umană”, mai precis să studieze virusul astfel încât să fie pregătiți să intervină eficient în cazul unei pandemii.

Profesorul Steven Salzberg, un expert în inginerie biomedicală de la Universitatea Johns Hopkins din Maryland, declară însă că nu poate înțelege decizia luată de autoritățile americane, având în vedere riscurile enorme pentru umanitate pe care le implică acest experiment, care poate fi ușor scăpat de sub control.

Deși la poziția de bun simț a profesorului Salzberg s-au raliat sute de oameni de știință din întreaga lume, Institutul Național al Sănătății din SUA nu a dat înapoi. Cercetătorii Ron Fouchier și Yoshihiro Hawaoka de la Universitatea din Wisconsin vor avea posibilitatea să-și reia cercetările pentru care în 2014 au primit nu mai puțin de șase sute de mii de dolari de la Institutul de Sănătate.

Totul se va face însă în cel mai mare secret.

Conform unei informații apărute luna trecută în revista Science, un consiliu al guvernului a decis să permită continuarea cercetării, dar nu va publica în mod public detaliile acestei revizuiri a normelor legale. Ca urmare, guvernul va lua în considerare noi cereri de finanțare pentru aceste cercetări care vizează răspândire a gripei aviare între mamifere.

Pentru că asta studiază Fouchier și Yoshihiro- cum poate trece virusul de la un dihor la altul numai prin respirație. Profesorul Salzberg crede că tot proiectul e o nebunie periculoasă. “Una dintre cele mai periculoase tulpini de gripa aviara care circulă astăzi este H5N1.

Această tulpină a trecut, ocazional, de la păsări la oameni și a provocat o rată a mortalității care se apropie de 50%. E cu mult mai gravă decât orice gripă umană”. Din fericire, spune Salzberg, virusul nu s-a transmis direct între oameni, afirmă profesorul Salzberg care spune că tocmai cercetările celor doi colegi de la Wisconsin ar putea transforma gripa aviară într-o pandemie. Salzberg spune că riscul e imens, iar eventualele beneficii sunt nule.

[…]

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

DC NEWS: OMS: Lumea să se pregătească de următoarea pandemie! E inevitabil

Lumea se va confrunta în mod inevitabil cu o altă pandemie de gripă, motiv pentru care trebuie să fie pregătită pentru potenţialele efecte devastatoare pe care aceasta le-ar putea avea şi să nu subestimeze riscurile, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters.

Descriind un plan global de luptă contra bolii virale şi de anticipare a unei eventuale declanşări a unei pandemii de gripă, OMS a subliniat că ”problema e când, nu dacă”.

”Ameninţarea unei pandemii de gripă este omniprezentă”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat în cadrul unui comunicat.

”Trebuie să fim vigilenţi şi pregătiţi – costul unui focar major de gripă îl va depăşi cu mult pe cel al prevenirii”, a adăugat oficialul.

Cea mai recentă pandemie de gripă a fost cauzată de virusul H1N1, care s-a răspândit în întreaga lume în 2009 şi 2010. Studiile desfăşurate în legătură cu această pandemie au concluzionat că cel puţin una din cinci persoane la nivel mondial a fost infectată în primul an, iar rata mortalităţii a fost de 0,02%. Experţii mondiali în domeniul sănătăţii şi OMS avertizează că există riscul ca un virus gripal mai periculos să poată fi transmis la un moment dat de la animale la oameni, să sufere mutaţii şi să infecteze sute de mii de persoane. Virusurile gripale sunt multiple şi se află în continuă schimbare. Aproximativ un miliard de persoane din toată lumea sunt infectate anual în timpul epidemiilor sezoniere. Dintre aceste cazuri de infecţii, circa 3 până la 5 milioane sunt cazuri grave, care provoacă între 290.000 şi 650.000 de decese asociate afecţiunilor respiratorii sezoniere. Vaccinurile pot ajuta la prevenirea unora dintre cazuri, iar OMS recomandă imunizarea anuală, în special a personalului din sistemul sanitar şi a categoriilor vulnerabile, precum vârstnicii, copiii şi persoanele cu afecţiuni preexistente.

Măsuri de protejare cât mai mult posibil a populaţiilor de epidemiile anuale de gripă sezonieră

Planul OMS – considerat cel mai cuprinzător până la această dată – cuprinde măsuri de protejare cât mai mult posibil a populaţiilor de epidemiile anuale de gripă sezonieră şi de pregătire în faţa unei posibile pandemii. Potrivit OMS, cele două obiective principale sunt menite să îmbunătăţească la nivel mondial capacităţile de supraveghere şi de reacţie, guvernele trebuind să dezvolte un plan naţional pentru lupta contra gripei şi instrumente mai eficace pentru prevenirea, detectarea, controlul şi tratarea acesteia, precum vaccinuri şi medicamente antivirale mai eficiente.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Orice ar fi, NU vă vaccinați, NU vaccinați pe alții! Vaccinul distruge vieți!
    Nu este ironie! Atenție! Vaccinurile au drept scop reducerea populației!

  2. OMS-u, americanii și toți cretinii care se pun de-a curmezișul creației Lui Dumnezeu, nu pot fi decât diavoli cu chip de om!
    Ei vicleni, noi – naivi sau indiferenți, majoritatea!
    Încă unii, au o vorbă tâmpită care mă enervează MAXIM: ”și ce poți să faci? Tu, singur/ă împotriva unei asemenea forțe (oculte)?” CUM CE? Informezi, provoci dezbateri, te rogi, DAR DAI CU EI DE PĂMÂNT….MĂCAR CU VORBA, DACĂ NU POȚI SĂ TE IEI CU EI LA TRÂNTĂ!

    PUTEREA LE-O DĂM NOI, NU ALTCINEVA!
    CREȘTINII, OAMENII…AU DEVENIT O MASĂ AMORFĂ, AMORȚITĂ, SPERIATĂ DE BOMBE!
    Nu știu, poate duhul ăsta de neputință, de frică intrată în oase, se datorează păcatelor în care se bălăcește lumea și, așa cum s-a spus și-aici, PRIN FEREASTRA OVERTON, lăsăm dracul să intre până în adâncul ființei/fibrei noastre prin acceptarea unor lucruri inimaginabile!
    Dacă unul, la sfârșit de sec.19 ar fi înviat și adus în zilele noastre, AR ÎNNEBUNI!

  3. Din alt punct de vedere, eu cred că și lucrul ăsta este îngăduit, datorită lipsei postului din viața oamenilor, a creștinilor în special!
    Deci, nu se va mai mânca nici carne de pasăre…
    Porcul este deja exterminat pentru că a luat gripa porcină (unele zvonuri dau vina pe ruși…) ;
    Găina este lovită iar de aviară, transmisă în curând și la om….
    Auzisem de oi, capre care și alea pot fi lovite de nu știu ce altă boală transmisibilă, trebuind omorâte.
    UȘOR, UȘOR…SE STRÂNGE LAȚUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button